Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Edna od neotel i edna od telekom. Odlicna stabilnost i brzina i od dcete. Pingot na telekom e sovrsen. Za cena nemozam da zboruvam, zasto e po dogovor.E sea ova e vo SK. Za vo Stip mi trebase i nemaa konekcii. Do 10mbps bese najbrzata. Optika ne davaat so staticka adresa.Treba da se javis da prasas konkretno.
Цитат: Deni на 18 Јануари 2012, 20:10:05 pmEdna od neotel i edna od telekom. Odlicna stabilnost i brzina i od dcete. Pingot na telekom e sovrsen. Za cena nemozam da zboruvam, zasto e po dogovor.E sea ova e vo SK. Za vo Stip mi trebase i nemaa konekcii. Do 10mbps bese najbrzata. Optika ne davaat so staticka adresa.Treba da se javis da prasas konkretno.Баш оти се јавив и прашав затоа и вас ве прашавум овде.Hе сакаш да ја знеш цената на FlatRate со фиксна IP и брзина од 30 Mbit.Инаку и во двете споменати се јавив. Првите одма ми пратија човек да ми се јави и да преговара со мене со понуди и 300 чуда а вторите мислам дека не можат да испорачаат во тој дел од градот кај што сум пошто ми побараа локација да им дадам со координати и не се јавија повеќе.
Цитат: Sportex на 19 Јануари 2012, 13:49:54 pmЦитат: Deni на 18 Јануари 2012, 20:10:05 pmEdna od neotel i edna od telekom. Odlicna stabilnost i brzina i od dcete. Pingot na telekom e sovrsen. Za cena nemozam da zboruvam, zasto e po dogovor.E sea ova e vo SK. Za vo Stip mi trebase i nemaa konekcii. Do 10mbps bese najbrzata. Optika ne davaat so staticka adresa.Treba da se javis da prasas konkretno.Баш оти се јавив и прашав затоа и вас ве прашавум овде.Hе сакаш да ја знеш цената на FlatRate со фиксна IP и брзина од 30 Mbit.Инаку и во двете споменати се јавив. Првите одма ми пратија човек да ми се јави и да преговара со мене со понуди и 300 чуда а вторите мислам дека не можат да испорачаат во тој дел од градот кај што сум пошто ми побараа локација да им дадам со координати и не се јавија повеќе.Де симни се веќе од планината
Закупена линија само од Телеком ја бива. Имам од Неотел во Центарот за економски анализи, стабилна е, нема пакети загубени ама брзината е многу променлива. Начално договорено е 2/2 mbps а најчесто не испорачуваат повеќе од 500 kbps.Зашто ти е статичка IP адреса? Што планираш да праиш со неа?
На пример јас дома имам 40/40 mbps ама со динамичка IP адреса но тоа не ми смета, се решава тој проблем на различни начини. Затоа те прашав, зошто ти е статичка адреса?
Ако се прифатливи методите за решавање на проблемот со динамичка IP адреса, најдобра варијанта ти е оптика од телеком. 40/40 е одлична брзина, стабилноста зависи колку добар рутер ќе ставиш.
Цитат: Falanga на 19 Јануари 2012, 19:03:51 pmАко се прифатливи методите за решавање на проблемот со динамичка IP адреса, најдобра варијанта ти е оптика од телеком. 40/40 е одлична брзина, стабилноста зависи колку добар рутер ќе ставиш.Aма дали има офтика таму е прашање? Со dyndns?