Гласање

Koi diskovi i plocki gi preporacuvate?

Ferodo
72 (27.6%)
TRW
37 (14.2%)
LPR
15 (5.7%)
Textar
19 (7.3%)
Woking
2 (0.8%)
Remsa
10 (3.8%)
Valeo
27 (10.3%)
Ate
48 (18.4%)
Mintex
2 (0.8%)
Pagid
18 (6.9%)
Tomax
6 (2.3%)
Wagner® Brake
5 (1.9%)

Вкупно гласови: 261

Автор Тема: Kvalitetni Diskovi i Plocki  (Прочитано 380384 пати)

Отсутен nefer

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 643
Одг: Kvalitetni Diskovi i Plocki
« Одговори #60 на: 04 Февруари 2012, 23:28:19 pm »
na fiestata 2x po red stavam woking...so starite tenki diskovi (febi) ne kvičea, ama so novite Optimal i te kako... no dobro koči, ne se abe,,, neka kviči, poarno da se plašat pešaci  otkolku da ti pretrčuva... a na Rumsterot (14 inči)  imame Textar, od Solun gi zemav, badijala a solidni se

..inaku trebalo soodvetni diskovi i pločki za da ne kviči... e sega dali od ista marka ili  ??

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #61 на: 05 Февруари 2012, 00:25:12 am »
Зашто брембо ги нема на листаваза гласање ???
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7277
« Одговори #62 на: 05 Февруари 2012, 04:25:23 am »

Ваљда затоа што сет такви, ете, за мојот голф чинат 2-3 000 EU и ретко кој може да си ги приопшти...

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43719
  • Il Moderatore
« Одговори #63 на: 05 Февруари 2012, 09:15:17 am »

Ваљда затоа што сет такви, ете, за мојот голф чинат 2-3 000 EU и ретко кој може да си ги приопшти...

Уф за тие пари зимаш сет плочки сосе шепи со по 6 цилиндри i дискови (додуша само преден сет) :) Нешто си се збунил :) Дај ја ќе ти шиткам за упола од таа цена плочки, а од кусурот што ќе ми остане, ќе јадеме и пиеме заедно, барем една недела  :D :D

http://www.brembo-shop.de/ersatzteile-bremsanlagen/26241-brembo-bremsbelagset--eine-achse-volkswagen---golf-vi-gti-va-107514631-.html

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен nefer

• Јуниор
  • **
« Одговори #64 на: 05 Февруари 2012, 09:57:19 am »

zatoa sto treba da se dade 150-300 evra, zavisi od velicinata..
jas sakav za Rumsterot da zemam od Solun, kaj pristanisteto, no nema potreba  , a i napisa nekoj, treba i drugi raboti na kolata za da dojde do izraz toa... baska za sportski koli se koristat, barem za nasiot standard, na zapad kade i rabotnata raka e skapa moze i za "obicni" koli da gi stavaat..

b.t.w., mene vo 1988 mi kapeshe glicerin na Reno 4 GTL vo kabina, tuka ne znaeja da go rasturat master cilinderot,fi 19.05, kupiv nov od Solun od fi20,togas cinese 110 DM, kako sega 110 evra da kazes.. originalniot od kolata beshe DBA, isto grupacija na Brembo ... posle go popraviv i nego..
.. a pred 5-6 godini  menuvav master cilindar na 106-ka, originalniot bese ATE a kupiv za 40 evra nov, mislam od familijata na Brembo bese... ama sega ima se, pa i Brembo made in  PRC.. drugi vreminja se...
« Последно менување: 05 Февруари 2012, 10:07:24 am nefer »

Отсутен Tommy

• Легенда
« Одговори #65 на: 05 Февруари 2012, 10:11:25 am »
Simo, од она што успеав да скарабуџам од google translate, бидејки и кога ке кликнеш English описот е на германски на деловите, вика пак околу 2000Е, и тоа само за предни шепи, плочки и дискови ...
Ова се само обични Brembo, да не збориме за GT...Значи најефтината варијанта ...
Линкот од погоре е за 6-ка голф ..

Сепак, со задоволство би те частел в кафана ако би нашле brembo како што рече за упола пари ...  :D :D :D
Едино не знам Солун како се со цени ...

Ете, едина работа што ме предомислува за римап е тоа што OEM кочниците се и така така за оваа коњажа ... Плус 100 кс, и ке мора и тоа да се upgrade ...

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #66 на: 05 Февруари 2012, 10:18:15 am »
Simo, од она што успеав да скарабуџам од google translate, бидејки и кога ке кликнеш English описот е на германски на деловите, вика пак околу 2000Е, и тоа само за предни шепи, плочки и дискови ...
Ова се само обични Brembo, да не збориме за GT...Значи најефтината варијанта ...
Линкот од погоре е за 6-ка голф ..

Сепак, со задоволство би те частел в кафана ако би нашле brembo како што рече за упола пари ...  :D :D :D
Едино не знам Солун како се со цени ...

Ете, едина работа што ме предомислува за римап е тоа што OEM кочниците се и така така за оваа коњажа ... Плус 100 кс, и ке мора и тоа да се upgrade ...

http://img860.imageshack.us/img860/1282/55521339.jpg[/img]

Да да, китовите коштаат, ама мислам дека гласањето е само за плочки, пошто некои од тие горе не праат дискови, а богами ни шепи. Сите китови што ги гледав од Брембо, секогаш биле над 1500-2000. Ако мислеше за кит, тогаш тоа е цената.. BTW, не се брембо шепите на GTI-то? Јас мислев се...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tommy

• Легенда
« Одговори #67 на: 05 Февруари 2012, 10:25:09 am »
Не се Brembo ... 

Фабрички црвени ...  ...

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #68 на: 05 Февруари 2012, 10:28:48 am »
Не се Brembo ... 

Фабрички црвени ...  ...

Јас имам среќа. 2.5-3.2 V6 i pojaките дизели од 200кс имаат брембо шепи на 166-ките :) На штраф пасуваат, така да лесно ќе поминам, само да подсоберам некоја (непотребна) паричка :)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10460
« Одговори #69 на: 05 Февруари 2012, 13:25:43 pm »
najskapite... xD

Отсутен nefer

• Јуниор
  • **
« Одговори #70 на: 10 Февруари 2012, 10:14:45 am »

http://forums.vwvortex.com/showthread.php?4499859-Brembo-6-piston-with-360mm-disc... ;)
« Последно менување: 12 Февруари 2012, 14:08:47 pm nefer »

Отсутен Scorpion

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 470
« Одговори #71 на: 10 Февруари 2012, 21:16:40 pm »
samo 19 glasa???
Fiat Grande Punto & Fiat Stilo

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #72 на: 11 Февруари 2012, 18:05:57 pm »
Јас не сум гласал бидејќи баш и немам некое искуство со други освен моторкрафт плочки(3600ден мида) за мојата кола, а нив ги нема во анкетата и ондак то.

П.С. имам ЛПР назад на добошите и немам некое посебно мислење

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #73 на: 12 Февруари 2012, 21:46:25 pm »
феродо... не мислам дека се нешто нај нај а гледам гласале за нив највеќе... јас немам лошо искуство со нив, освеш што изгоруваат доста брзо, доколку се возат на пример на автоматик возило... не да се потрошат, туку да изгорат и се укрутат...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Scorpion

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 470
« Одговори #74 на: 20 Февруари 2012, 03:01:50 am »