Автор Тема: МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ  (Прочитано 878003 пати)

Отсутен deksa

• Редовен
  • Пораки: 1038
Одг: МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ
« Одговори #2700 на: 08 Април 2017, 07:10:54 am »
Ајде Влатче со здравје да си го користиш, јас искрено сум презадоволен од Шаоми, бест бај телефони со солидна камера, одличен тач и батерија, со софтверот не сум имал проблеми, задоволителен дисплеј и многу брз телефон со одлични резултати на бенчмарк.

Sent from my Redmi Note 3 Pro using Tapatalk

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20896
« Одговори #2701 на: 08 Април 2017, 08:33:23 am »
Ова ми беше као муабетот девојчињана во салон што го учат на памет и го рецитираат :D
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #2702 на: 08 Април 2017, 09:16:44 am »
Znaci od samsung note 3 se prefrliv na kinez. Generalno zadovolen so performansite od telefonot. Samo covek da se privikne na goleminava i nema nikakov problem.
Edino sto me zadovoli u setek bese deckoto na moe baranje da izvadi 3 telefoni i da me ostavi da gi proburickam nemi napravi nikakov problem. Gi otkaci od toa astalot me sedna na edno masice na strana mi gi dade telefonite da gi razgledam kako funkcioniraat. Toa postuvam za moi pari da dzirnam barem 5 min sto kje kupam.
Dodeka vo hi mi vikaat plati pa kje ti isporacame do doma ili posle plakjanjeto mozes da dojdes kaj nas pa da go razgledas telefonot-epa nebiva taka.

Отсутен Bumb

• Редовен
  • Пораки: 1196
« Одговори #2703 на: 08 Април 2017, 09:20:35 am »
Јас до сеа имам користено:
Xiaomi mi4
Xiaomi mi note
Xiaomi mi4c
Redmi note 3 meditek
Redmi note 3 pro
Xiaomi mi 5

Сите купени од hi.mk.

Без никакви проблеми у тек на користење...и задоволен сум бил од сите што сум ги користел своевремено.

Едино првиот ми4 уште на времето имаше фабричка мана некоја се гасеше, и ми го заменија со нов друг одма...

Друга работа додека сме кај услугата.
Сет исто иам купувано али софтверот не е официјален. Некој суљо ром е со бош кинески малвер апликации, нема апдејти нема ништо.
Иам два случаи еден ми4ц и редми 3 про, другари земаа, и јас им ги оправав ромовите, иначе се губи гаранција мислам ако мењаш ром у сет...

Што не е случај кај хи.мк.
Ако имаш проблем и да отидеш они безпари ќе ти го средат.
Боше два пати праќа мртов скроз телефон му го оправаат...
А има и милион други случаи...

Може има и негативни случаи јбг незнам... се дешава..

Јас ете после 5-6 телефони мои лични, имам праќано и купувано за други луѓе од таму над 10 телефона сигурно и никој немал проблем до сеа... и на сите луѓе што сум ги препорачал биле задоволни.

Али ете секогаш постојат исклучоци

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен deksa

• Редовен
« Одговори #2704 на: 08 Април 2017, 09:35:59 am »
Како што реков погоре имам 2 редми ноте 3 Про од кои едниот од Сет другиот од Хај стор. Тој од Сет има по брз софтвер, а малвер немам приметено. Хај стор важи гаранцијата и ако менуваш РОМ а? Епа мене не ми важеше ни без менување РОМ :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55335
  • Махер
« Одговори #2705 на: 08 Април 2017, 09:46:05 am »
Aj da se pofalam si kupiv cigla. Xiaomi mi max so 6.44'' ekran 3gb ram i 32gb memorija od setek. Kako sto kazav od hi store nekako nebev zadovolen nejkam da mi kazue nekoj plati pa kje go probas i vidis proizvodot. Baska tamo mi davaa 1 god garancija ovdeka vo setek dobiv 2 godini i mi kazaa deka sve e vo red so softverot.
Do sega nekolku raboti sum zimal kaj niv i generalno zadovolen.
Nego impresija od telefonot:Dzver iako ogromen leta go izmaltretirav denes baterija edvaj 30% se isprazni 4800mah ima. Iako e 6.44'' nekako e skockan ne se fakja uplav go sobira u trenerka i farmerka.
Pa zdravje kje vidime kako kje se pokaze po forumi ima samo pofalni zborovi za nego.

Браво! За овој ептен ми е мерак, или за некој негов наследник некогаш. Ама многу ми мањка што нема црн туку само бел.

Би требало да е фантастичен телефон.

Отсутен Bumb

• Редовен
  • Пораки: 1196
« Одговори #2706 на: 08 Април 2017, 09:55:06 am »
Како што реков погоре имам 2 редми ноте 3 Про од кои едниот од Сет другиот од Хај стор. Тој од Сет има по брз софтвер, а малвер немам приметено. Хај стор важи гаранцијата и ако менуваш РОМ а? Епа мене не ми важеше ни без менување РОМ :)

Незнам конкретно за случајот не навлагам у детали...

Јас моето искуство го кажав...

Друг може има друго мислење и искуство... што е нормално...

Секогаш ќе се најде некој незадоволен тоа е...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3076
« Одговори #2707 на: 08 Април 2017, 12:00:27 pm »
@deksa Неможеш да приметиш дали имаш малвери освен ако не пуштиш некоја апликација да скенира. Според тоа што читав нивната улога е само да праќаат податоци на некои сервери и ништо друго. Ти викам пушти скриншот од телефонот од Сет одма се приметува дали е официјален или не.

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1930
« Одговори #2708 на: 08 Април 2017, 12:09:19 pm »
Не мора ништо да пуштиш да скенира, туку кога излегуваш од некоја апликација, се појавуваат реклами. Претпоставувам на тоа мислеше членот погоре. Ова се случува на редми 3 купен од сет.
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен the_maker

• Почетник
  • *
  • Пораки: 2
« Одговори #2709 на: 08 Април 2017, 12:37:53 pm »

Што проблем си имал а не ти важела гаранцијата? И како тоа vendor rom е побрз од официјален фабрички софтвер? Плиз информирај не' сите :)

Отсутен hrn

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 530
« Одговори #2710 на: 08 Април 2017, 13:04:56 pm »
Колку би одел да се продаде Galaxy S6 edge 32 gb gold , тел не е чепнат користен е 8 месеци гаранција мислам дека нема

Отсутен Mario_306

• Редовен
  • Пораки: 1177
  • Тоа ти е релативна работа...
« Одговори #2711 на: 08 Април 2017, 13:55:53 pm »
Колку би одел да се продаде Galaxy S6 edge 32 gb gold , тел не е чепнат користен е 8 месеци гаранција мислам дека нема

Околу 300 евра, зависи колку ти се брза, ако сакаш побрзо да го продадеш спушти 20-30 евра.
Давам шлогиран дедо, или го менвам за друга недвижнина :)
;D ;D ;D

Отсутен deksa

• Редовен
« Одговори #2712 на: 08 Април 2017, 17:59:57 pm »

Што проблем си имал а не ти важела гаранцијата? И како тоа vendor rom е побрз од официјален фабрички софтвер? Плиз информирај не' сите :)
Проблем имав со микрофонот, зборевме јас и ти на ми.мк па ми кажа дека гаранцијата не важи дека треба да платам околу 1200 денари. Па после откако исконтактирав со пазарна инспекција, рече донеси го па ќе сте виделе. Па ме шетавте едно 2-3 пати демек готов е, а не беше, па уште и друго дорасипавте, не ми работеше ни tethering откако го отворивте прв пат. А за софтверот гарантирам со факти дека е по брз тој од Сет, дојди ќе се увериш.
Ако си го подзаборавил муабетот за гаранцијата, го имам вo screen shots без проблем можам да го закачам на темава.
Чекај сеа малце е ова контрадикторно.... Викаш фабрички официјален софтвер, а на вашиот сајт пишува дека не сте официјални за Ми.

Отсутен the_maker

• Почетник
  • *
  • Пораки: 2
« Одговори #2713 на: 08 Април 2017, 18:41:45 pm »

Проблем имав со микрофонот, зборевме јас и ти на ми.мк па ми кажа дека гаранцијата не важи дека треба да платам околу 1200 денари. Па после откако исконтактирав со пазарна инспекција, рече донеси го па ќе сте виделе. Па ме шетавте едно 2-3 пати демек готов е, а не беше, па уште и друго дорасипавте, не ми работеше ни tethering откако го отворивте прв пат. А за софтверот гарантирам со факти дека е по брз тој од Сет, дојди ќе се увериш.
Ако си го подзаборавил муабетот за гаранцијата, го имам вo screen shots без проблем можам да го закачам на темава.
Чекај сеа малце е ова контрадикторно.... Викаш фабрички официјален софтвер, а на вашиот сајт пишува дека не сте официјални за Ми.
Ај за да не те шетам пак со одговорот, пиши ми го ИМЕИ бројот на ПП да проверам во систем, ако сакаш и скиншотот, не се сеќавам на сите телефони извини.
Па кога ќе видам ќе пишам на темава одговор мој.

Sent from my MI 5s

Отсутен omegaRED

• Почетник
  • *
  • Пораки: 37
« Одговори #2714 на: 08 Април 2017, 18:51:24 pm »
Продава некој Samsung Galaxy S7 црн, со гаранција/фул пакување?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk