Автор Тема: МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ  (Прочитано 823005 пати)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7241
Одг: МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ
« Одговори #1875 на: 14 Јуни 2015, 20:39:32 pm »
Xiaomi

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15126
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #1876 на: 14 Јуни 2015, 22:12:21 pm »
Некој искуство со кинескиве Huawei Xiaomi како и да се викаат?
Хуавеј или Шаоми, кој од тие два?
Па или едните или другите(во многжина е пишано),какви се и сл...Кој нивни модел е да речиме сличен во перформанси на Галакси С3,С4,кои им се мани,предности,вреди да се размислува или не вреди,има фејк на пазарот или нема,ако има како се препознаваат и сл...
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3063
« Одговори #1877 на: 14 Јуни 2015, 22:18:12 pm »
П7 или П8 да земеш нема да згрешиш. Квалитетно се склопени со одличен хардвер. П8 е зверотина од тел, а ако го порачаш од ТМ онлајн го добиваш на 50%, а ќе ти го испорачаат посче 26-ти месецов. Од аспект на сервис јас работам во официјалниот за Huawei и од тој аспект сум тука да помогнам за што и да е...

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15126
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #1878 на: 14 Јуни 2015, 22:23:07 pm »
Не сум некој фанатик за тлефони туку ми треба онака да истепам време некогаш,досега си тркалав Галакси С2 и се си беше ок и брзина и меморија доволно и се ама рикна па сега нека не биди С2 ама па да не биди С6...Некој тел со средни перформанси...Шо пари се движат нови/половни тие П7,П8?
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Bojan j

• Сениор
« Одговори #1879 на: 14 Јуни 2015, 22:33:22 pm »
Togas vidi go P8 Lite. Go ima vo TM. Ne znam za polovni, ne sum se zainteresiral...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55240
  • Махер
« Одговори #1880 на: 15 Јуни 2015, 00:16:23 am »
Ете погледни го Шаоми Ми4 тој ти е најјак модел. Едимо Ми5 ако искочил.

Само цените не им се баш ефтинки, накај 24к мислам дека е. http://hi.com.mk/

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1881 на: 15 Јуни 2015, 01:29:32 am »
Za tie neznam jas zemav Lenovo A850+ od anhoch nov so godina garancija za 9000 den. leta telefonot a breku ebay e poevtin nekade 120 eura.
8 jadren  1.7ghz 1gb ram e vnatresna memorija ima 4gb ali se resava so memoriska 5.5" ekran jas prezadovolen iako e kinezarija super telefonce baska ima 2 karticki toa mi bese najbitno.

ова што го пиша за телефонов е копи паст од мојот доги дагер дг 550, од анхоч исто така земен, само уште му фали (на твојот) фул хд екран... другото се е исто... ја гледав спецификацијата за твојов на гсм арена. и не ти е 1.7, туку е Octa-core 1.4 GHz. дагерот е со 1.7

инаку да.. го гледав и тој.. стварно телефонот лета, немам зборови.

од анхоч знаат да пишат на декларација нешто што не провериле. првиот дагер ми го дадоа со декларација дека има андроид 4.4.1 а имаше 4.1.1. после рекламацијата ми дадоа со 4.4.1...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен DasAuto.

• Сениор
  • Пораки: 4595
  • ~ Full of soul ~
« Одговори #1882 на: 15 Јуни 2015, 11:39:15 am »
nikolaben од форумов користи Xiaomi веќе година и нешто, прашај го ќе ти објасни детално, јас колку што го имам чепкано телефонот е топ.

п.с другар продава Lumia Icon без грепка донесена од Америка...ако има некој заинтересиран за кеш 17 а може и замена со доплата.
↯↯ Don't try to follow me ↯↯

http://www.youtube.com/watch?v=b_v5fPI-DUw

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
« Одговори #1883 на: 15 Јуни 2015, 14:17:35 pm »
ова што го пиша за телефонов е копи паст од мојот доги дагер дг 550, од анхоч исто така земен,

Онак, со две сим картици ти е? Двете ги користиш? Колку ти трае батерија?

Јас го имам Валенсија дг800 , батерија негде ден ипол со две картици, ништо особено оптеретен, ФБ, маил и форум чат пат.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #1884 на: 15 Јуни 2015, 17:47:24 pm »
nikolaben од форумов користи Xiaomi веќе година и нешто, прашај го ќе ти објасни детално, јас колку што го имам чепкано телефонот е топ.

п.с другар продава Lumia Icon без грепка донесена од Америка...ако има некој заинтересиран за кеш 17 а може и замена со доплата.
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Добар телефон, ке бев заинтересиран да не беше пре превисока цената. Ова е уствари Нокиа лумиа 930 сеа, а тој е нов 19тина илјадарки. Да беше доста пониска ценава, можда и ке се префрлев да видам што има виндоус да понуди

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
« Одговори #1885 на: 15 Јуни 2015, 18:34:32 pm »
Плочки, имаш тоа и во кујна не ти требаат повеќе. ;D

Отсутен DasAuto.

• Сениор
  • Пораки: 4595
  • ~ Full of soul ~
« Одговори #1886 на: 15 Јуни 2015, 23:03:03 pm »
Мислам дека би го пуштил 16=15 за кеш али подолу не верувам, му требаат пари ако си спремен до кај 15-6 ке те поврзам понуди му.
↯↯ Don't try to follow me ↯↯

http://www.youtube.com/watch?v=b_v5fPI-DUw

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
« Одговори #1887 на: 15 Јуни 2015, 23:05:32 pm »
Реална 14.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1888 на: 16 Јуни 2015, 01:54:29 am »
ова што го пиша за телефонов е копи паст од мојот доги дагер дг 550, од анхоч исто така земен,

Онак, со две сим картици ти е? Двете ги користиш? Колку ти трае батерија?

Јас го имам Валенсија дг800 , батерија негде ден ипол со две картици, ништо особено оптеретен, ФБ, маил и форум чат пат.

да, со 2 сим картици е, октакор 1.7 со 5.5 инчен екран фул хад... итн итн... јас не го оптеретувам претерано, ама го користам онака... на фејс, на вајбер слики, фотографии правам обавезно преку ден, 2 времеснки прогнози ми се вклучени со апдејт на инфо на секои 30 минути, меилови примам и праќам... а јас уствари највише имам телефонски разговори во текот на денот... и на крајот од денот, не гледам колку има батерија. кога си легнувам го турам на пуњач... некад ке видам 15% некад 40%, нај често зависи колку сум пљампал тој ден... инаку не ми се десило да ми снема во текот на денот, тоа значи поише од 1 ден држи посекако...

јас сум задоволен од него, па затоа денес го купив истиов телефон пак... само сега више не е dogee dager DG 550 туку е Blackview DM550... али потполно ист... и исто од анхоч го зедов, за невестава, бел, ми се качи на глава како овој што го користела и се кочел, неможела баш добро да гледа на фејс дрн дрн дрн... женски муабети, ама барем знам што и зедов, пошто го користам истиот нели...

едит... еве слика од него:

еве што вика за доги дагер 550:
http://www.androidauthority.com/doogee-dagger-dg550-full-review-400354/

и што вика за Blackview DM550:
http://smartphones.specout.com/l/2277/Blackview-DM550

идентични се во се. ама баш во се, вклучително и изгледот...

е сега на дагерот вика дека има 4.2 андроид на блеквју вели 4.4 на мојот дагер има 4.4.1 андроид... и тука се исти скроз...
« Последно менување: 16 Јуни 2015, 02:07:25 am onak »
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
« Одговори #1889 на: 16 Јуни 2015, 08:23:44 am »