Автор Тема: МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ  (Прочитано 898879 пати)

Отсутен krale

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 585
    • iButik.mk
Одг: МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ
« Одговори #1140 на: 04 Јуни 2014, 22:11:26 pm »
Крале, S4 mini дали имаш (на старо/на ново на било која мрежа) ? или па нешто слично во таа класа?

Prodadeni se. Naskoro pak.

крале да не ти се наоѓа маска(housing) за нокиа н8?

Nemam maska :(

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #1141 на: 06 Јуни 2014, 21:33:14 pm »
Да не отварам тема, тука ќе прашам.

Дали е дозволено downgrade на OS на било кој телефон под гаранција? Или ќе мора во сервис на T-mob да го носам?

Имам S4 i9505 и откако го инсталирав апдејтот на 4.4.2 kitkat телефонов се успори, мама си еба.
Имаше лаг дури и на саатот откако ќе го отклучам телефонот, па прочитав дека помага мастер ресет и му направив. Тоа делумно ги реши проблемите, нема лаг на саатот и други некои работи, ама сега камерата откако ќе сликнам ми ги процесира сликите видливо (пишува processing, што претходно го немаше појавено никогаш), башка и сензорот како да ми е поспор и ме нервира.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #1142 на: 06 Јуни 2014, 21:41:30 pm »
Тоа процесинг колку време трае? Види во сетинзите да не е нешто случајно да слика за да можеш да правиш ре-фокус?
Ако е до тоа, така и треба, ама се исклучува тоа или незнам како, па види, обично треба да има одлична брзина.

Како си задоволен од С4 ката? можеш и во Андроид Апликации и телефони да пишеше една мала рецензија, ако не ти е тешко :)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20400
« Одговори #1143 на: 06 Јуни 2014, 21:45:53 pm »
Ќе ти кажам уште сега за неа. Џабе парите во споредба со С3. Ноте 3 е многу појак и побрз. Може на Оне вода да му носи.

Отсутен Igor

• Легенда
« Одговори #1144 на: 06 Јуни 2014, 21:47:50 pm »
Па трае 1-2 секунди, а во сетинзи нема ништо такво. Со стариот jelly bean (мислам) си леташе телефонот. Сега и сензорот за автоматско осветлување на дисплејот не ми работи сјајно, претходно беше таман.

Не го користам нешто хардкор за да пишувам рецензии али океј си е телефончето, за она што ми треба брка работа и никогаш нема покажано знаци на кочење или сецкање. Камерата е онаква каква што се очекува од телефон, така да и од неа сум доста задоволен.

Ќе ти кажам уште сега за неа. Џабе парите во споредба со С3. Ноте 3 е многу појак и побрз. Може на Оне вода да му носи.

Ноте 3 треба у ранец да го носам. ;D
А со Оне ќе го пробам, сега зема другарче.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55351
  • Махер
« Одговори #1145 на: 06 Јуни 2014, 22:15:12 pm »
Nout 3 e milimetri pogolem od s4 i slicnite.

Отсутен Igor

• Легенда
« Одговори #1146 на: 06 Јуни 2014, 22:25:05 pm »
Милиметри, 10 во ширина и 15 во должина. :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20897
« Одговори #1147 на: 06 Јуни 2014, 22:27:00 pm »
Да не отварам тема, тука ќе прашам.

Дали е дозволено downgrade на OS на било кој телефон под гаранција? Или ќе мора во сервис на T-mob да го носам?

Имам S4 i9505 и откако го инсталирав апдејтот на 4.4.2 kitkat телефонов се успори, мама си еба.
Имаше лаг дури и на саатот откако ќе го отклучам телефонот, па прочитав дека помага мастер ресет и му направив. Тоа делумно ги реши проблемите, нема лаг на саатот и други некои работи, ама сега камерата откако ќе сликнам ми ги процесира сликите видливо (пишува processing, што претходно го немаше појавено никогаш), башка и сензорот како да ми е поспор и ме нервира.

Чим ти е под гаранција, ако сакаш да ја задржиш, ќе треба во нивниот сервис да го носиш телефонот. Ако не ти е битна гаранцијата, можеш каков сакаш Андроид да туриш :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Igor

• Легенда
« Одговори #1148 на: 06 Јуни 2014, 22:36:56 pm »
Битна е битна, затоа од кај нив го земав. ;D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20897
« Одговори #1149 на: 06 Јуни 2014, 23:02:39 pm »
Онда би требало да можат да ти стават 4.3 или нешто такво, без било каква финансиска надокнада, пошто нели, си е под гаранција телефонот.

Е сеа, сосема е можно да ти се курназат, пошто технички, се' е во ред со телефонот и си работи, па да нејќат да го примат на сервис.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3067
« Одговори #1150 на: 06 Јуни 2014, 23:19:29 pm »
Битна е битна, затоа од кај нив го земав. ;D
Ај пробај следново: оди во сетингс и абоут пхоне и кликај повеќе пати на build number. Треба да ти се овозможи developer options. Откако ќе ти се овозможи влези таму и најди ги window animation scale, transition animation scale i animator duration scale. Сите би требало да се 1x, ти направи ги 0.5x. Би требало да се убрза при отварање апликации.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5498
  • Пиши лаже
« Одговори #1151 на: 07 Јуни 2014, 01:01:15 am »
Продавам нексус 4 неверлок, со гаранција уште 10 месеци,  може и нешто више.  Добро е зачуван а со него оди и силиконска футрола.
Цена 180 евра.
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6316
« Одговори #1152 на: 07 Јуни 2014, 01:04:40 am »
Колку време е користен ? Во каква состојба е ? И ако можиш некоја слика да ми пратиш од телефонот..

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5498
  • Пиши лаже
« Одговори #1153 на: 07 Јуни 2014, 01:17:15 am »
Ај ке сликам некако па ке ти пратам за саат време најкасно.  Ке те контактирам у пп.
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20400
« Одговори #1154 на: 07 Јуни 2014, 02:43:03 am »
Иначе Игор тоа ти што сакаш да го направиш се прави за 10 минути највеќе. Оди на http://www.sammobile.com/ најди си го телефонот во фирмверс има објаснување како се прави. Сегде пишува дека е официјален фирмвер ( пошто е ) и нема да си го чекаш телефонот 1 месец за да ти го вратат.