Автор Тема: МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ  (Прочитано 723063 пати)

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3035
  • Слобода или смрт
Одг: МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ
« Одговори #3975 на: 19 Август 2025, 16:57:08 pm »
Добра куповина моментално е и моторола edge 50 ultra. Се зима за 550 до 600 евра нов бидејќи испадна 60 серија и е прилично добар телефон за таа цена.

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3137
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #3976 на: 19 Август 2025, 17:22:30 pm »
Друже дали си сериозен каква црна моторола 2026 година сме у очи за неколку месеци..

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4018
« Одговори #3977 на: 19 Август 2025, 18:01:47 pm »
Еџ 40 Нео иаме по дома. Топ телефон со скоро ванила андроид. Ултрата треба да е топ.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2165
« Одговори #3978 на: 20 Август 2025, 10:23:30 am »
Користам два три дена Самсунг С24ФЕ, како помош при одлуката и неам некое мислење. Ми се чини дека сеуште не е баш добро спакуван Андроид.

А Самсунг не е лош.

Отсутен was

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 379
« Одговори #3979 на: 23 Август 2025, 08:59:24 am »
Имам Redmi Note 11.
Ми каснат нотификации од Вибер, Инстаграм, Месенџер од пола саат па и повеќе, Гмаил речиси и да не стигаат.
Исклучив battery restrictions на апликацииве, направив ауто старт и пак каснат. Ако ми пиши некој не стига дека пишал, освен да отварам по апликцации.
Како да го решам ова ?
Наводно до самиот Шаоми бил оти ги успивал апликациите ради преголема присила на батеријата да се штедело.

Отсутен fcwizard

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 246
« Одговори #3980 на: 23 Август 2025, 09:41:42 am »
Имам Redmi Note 11.
Ми каснат нотификации од Вибер, Инстаграм, Месенџер од пола саат па и повеќе, Гмаил речиси и да не стигаат.
Исклучив battery restrictions на апликацииве, направив ауто старт и пак каснат. Ако ми пиши некој не стига дека пишал, освен да отварам по апликцации.
Како да го решам ова ?
Наводно до самиот Шаоми бил оти ги успивал апликациите ради преголема присила на батеријата да се штедело.
И мене ми се дешаваше ова пред година/две после некој апдејт, најдов некој воркароунд(не се сеќавам точно што) на youtube ама после и они го решија проблемот со некој следен апдејт, така да барај решение таму.
Moжно е и да има влијание ако ти е преполн телефонот.
Која ти е верзијата на MiUI?

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5315
  • Пиши лаже
« Одговори #3981 на: 23 Август 2025, 09:42:11 am »
Се случувало и кај мене на iOS да не пристигнат нотификации од Вибер додека не отворам. (многу ретко ама се случило)
Во врска со Шаоми, тоа е проблем одамна и очигледно не е средено... Додека користев Шаоми модели, ги имав истите проблеми и со исклучени рестрикции и џабе беше се.

Едноставно самиот OS си одлучува да ги стави во мирување апликациите, бидејќи си може...
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3950
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #3982 на: 23 Август 2025, 09:47:36 am »
Кај побуџет телефоните е доста изразено ова. Кај поскапите модели и не баш...

Истово се случува и кај стариот, на Redmi Note 12, ама па кај старата не на Redmi Note 10s. Кај мене знае gmail по некогаш да затаи, ама со рестарт се оправа, Xiaomi 13T.

Пробај да ги отвориш сам, мануелно по вклучување на телефонот и остави ги да работат во позадина, без да ги исклучуваш, или да ги тргаш од task menager.

Ако имаш опција да ги "заклучиш" да работат во позадина, заклучи ги. Ма да ја нема оваа опција на сите модели...

Sent from my Xiaomi 13T

Отсутен was

• Јуниор
  • **
« Одговори #3983 на: 23 Август 2025, 09:48:03 am »
Имам Redmi Note 11.
Како да го решам ова ?
И мене ми се дешаваше ова пред година/две после некој апдејт, најдов некој воркароунд(не се сеќавам точно што) на youtube ама после и они го решија проблемот со некој следен апдејт, така да барај решение таму.
Moжно е и да има влијание ако ти е преполн телефонот.
Која ти е верзијата на MiUI?
Не ми е преполн телефонот не чувам големи апликации.
Најдов нешто и во Battery, пишуваше Dont wake screen for nottifications. Го искчучив и него, работело само кога батери сејверот е уклучен а јас го уклучувам штедачот. Ќе видиме сега. Јас читав самиот ОС намерно успивал апликации за да штеди батерија. Ќе видиме сеа без ова, наредно ќе го угасам и штедачот. И ако не се попраи малце значи до ОС-от е.

Иначе HyperOS 1.0.11.0TGKEUXM е верзијата

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #3984 на: 23 Август 2025, 14:08:16 pm »
Исто и кај мене на Редми 10Ц.

Планирам да ги решам со тоа што ќе го сменам за Самсунг во блиска иднина

Отсутен was

• Јуниор
  • **
« Одговори #3985 на: 23 Август 2025, 14:30:39 pm »
Исто и кај мене на Редми 10Ц.

Планирам да ги решам со тоа што ќе го сменам за Самсунг во блиска иднина
И јас исто.
Се е супер,  мана нема телефонот ама ова стварно ме иритира и затоа се повеќе се мислам за Самсунг иако 9 години сум на Шаоми.

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #3986 на: 23 Август 2025, 15:10:49 pm »
Ја истиот проблем го имав и со Самсунг а53 5г, така да, не би бил 100% сигурен дека со промена на брендот ќе си го решите проблемот.

Sent from my Xiaomi 13T

Отсутен was

• Јуниор
  • **
« Одговори #3987 на: 23 Август 2025, 15:33:44 pm »
Ја истиот проблем го имав и со Самсунг а53 5г, така да, не би бил 100% сигурен дека со промена на брендот ќе си го решите проблемот.

Sent from my Xiaomi 13T
Е сега ме замисли  :o
Тогаш единствено решение значи нема.
Ама сепам на нет пишува дека кај Самсунг не каснале толку.

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #3988 на: 23 Август 2025, 15:37:40 pm »
Често знае да е и проблем до самите апликации. Знаат и fb и ig да заебат до каснење нотификации, црпење батерија... Па ќе ги опраат у нареден update.

Секако, ако не пробаш, нема да знаеш. Генерално Самсунг е постабилен, почнувајќи од поевтините па до најскапите модели...

Шаоми, брзо дигаат раце, особено од поевтините моделчиња. Секако си се разочарал, немаш што да изгубиш ако се префрлиш на Самсунг. Во најлош случај ќе биде слична ситуација, полошо не може да е.

Sent from my Xiaomi 13T

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #3989 на: 23 Август 2025, 21:55:55 pm »
Покрај нотификаците, друга работа што ме нервира е што нема dual app, односно да може додека дрнка јутуб да сурфам или гледам меил. Демек во послабите серии ова било.