Автор Тема: МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ  (Прочитано 656823 пати)

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1789
Одг: МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ
« Одговори #3615 на: 21 Март 2023, 15:45:54 pm »
Воопшто не се идеални јаболката, верувај.

Скролам на инстаграм, ми звони другар, кревам и правам муабет а во позадина слушам некој зборува на англиски. Го прашувам другаров кој зборува на англиски, ми вика никој нема до мене. Тогаш сфатив дека рилс од инстаграм си течат во позадина додека правам муабет на телефон :D

Ваков глуп баг на Poco никогаш ми се немаше случено. Исто така никаков проблем за 2.5 години користење, ама баш никаков.

Башка да не набројувам колку работи не може да се кастомизираат на Ајфон, за разлика од андроид. Споредбите дека Ајфон е подобар од андроид многумина ги засноваат на андроид уред од 10 000 денари со Ајфон кој кошта 80 000 денари. Да не правиме муабет дека андроидот е многу подобрен последниве години и работи многу мазно без багови.

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2212
« Одговори #3616 на: 21 Март 2023, 16:18:05 pm »
Во твојот пост споделуваш линк за Poco X3 NFC, а се збори за PRO моделот... Така да, можеш и ти малце време да одвоиш да прочиташ пред нешто да пуштиш тука, да помогнеш...

Извини, а каде пишав дека линкот што го споделив е баш за телефонот на Бушав? Или читаш, не дочитуваш? Или вадиш од контекст работи, нема трето.

Заедничко и за двата телефони (тој од линкот и тој на Бушав) е што имаат хардверски сензор, затоа го дадов тој линк. Буквално никаде не пишав „Бушав, еве ти за твојот телефон".
Мислам дека нареден пат ти (не јас) треба малце време да одвоиш читајќи ги и толкувајќи постовите како што се напишани, не како на тебе ти одговараат за некаква си поента.

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3901
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #3617 на: 21 Март 2023, 16:21:34 pm »
Во твојот пост споделуваш линк за Poco X3 NFC, а се збори за PRO моделот... Така да, можеш и ти малце време да одвоиш да прочиташ пред нешто да пуштиш тука, да помогнеш...

Извини, а каде пишав дека линкот што го споделив е баш за телефонот на Бушав? Или читаш, не дочитуваш? Или вадиш од контекст работи, нема трето.

Заедничко и за двата телефони е што имаат хардверски сензор, затоа го дадов тој линк. Буквално никаде не пишав „Бушав, еве ти за твојот телефон".
Aјде нареден пат читај ги малку подетално постовите пред да рипаш како прле пред магаре.
Па ти се фати за мојот пост каде што сум пишал дека повеќе телефони го имаат истиот проблем, а во случајов се работи за конкретен модел.

Тоа ти е прва грешка, пред да збориш за друг, гледај што објавуваш.

Друга работа, прочитај ги постовите, па ќе видиш кој рипнал како прле пред магаре.

Трета работа... Никаде не те спомнав за да рипнеш прв, ко прле пред магаре, така да убаво читај пред да се најдеш прозван да контрираш.

Четврта работа... Заеднички само за овие телефони е дека имаат хардверски сензор? или и за многу, многу други?

Така да, не си биди сам на себе контрадикторен. Пред да се уфрлиш "Guns blazing", среди си ги мислите... Као вечити контраш, мислам дека на повеќето тука е јасно кој вади од контекст работи, и кој прв рипа ко прле пред магаре.

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2212
« Одговори #3618 на: 21 Март 2023, 16:23:35 pm »
Јас да ги средам мислите, а види го - се изгуби во сопствен пост.
Абе друже, друже.

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #3619 на: 21 Март 2023, 16:24:38 pm »
Јас сум се изгубил?

Пак ти викам, прочитај погоре уназад неколку постови, ќе видиш кој е изгубениот...

Друже...

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #3620 на: 21 Март 2023, 17:44:37 pm »

Цитат
...истиот проблем кој се реши софтверски го имав на Poco F3, и на Redmi Note 7.

Погоре спомнав дека имав идентичен проблем, но сум заборавил што телефон имам ;D
Кога летнаа 3 ипол години со РедмиНоте7
А фактички двоумејки се помеѓу 2 телефона, Казан ми помогна во одлуката.
@KaZaN големо благодарам!

Казан тестира новитети, јас на долг рок :)

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #3621 на: 21 Март 2023, 20:02:20 pm »

Цитат
...истиот проблем кој се реши софтверски го имав на Poco F3, и на Redmi Note 7.

Погоре спомнав дека имав идентичен проблем, но сум заборавил што телефон имам ;D
Кога летнаа 3 ипол години со РедмиНоте7
А фактички двоумејки се помеѓу 2 телефона, Казан ми помогна во одлуката.
@KaZaN големо благодарам!

Казан тестира новитети, јас на долг рок :)
мило ми е што не сум те "заебал".
:D

Мојата препорака беше врз основа на лично искуство. :D
Не знам за другиве, ама за Xiaomi - знам.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3838
« Одговори #3622 на: 21 Март 2023, 20:05:12 pm »
Туууу колкава сте ја направиле за еден сензор :D

Искрено, јас мислев престанаа да ги произведуваат воа Поко - Моко, Шаоми телефониве со оглед на тоа кој софтверски проблеми ги имаа одреден период.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #3623 на: 21 Март 2023, 20:09:10 pm »
Надминат е голем процент од проблемите, ама багчиња си има. И тие се средуваат, ама некогаш треба повеќе време.

Јеби га, тоа е еден од компромисите што треба да ги прифатиш кога зимаш Xiaomi телефон. Барем за овие од ниска, средна или средно-висока класа.

Не се џабе поевтини. Си има зашто.

Sent from my Xiaomi 12x

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #3624 на: 22 Март 2023, 00:11:26 am »
Ко божем другите немаат.
Со Самсунг Галакси 3 ми идеше да си го гризнам, го откачив некако, за потоа бетер да заглавам со еден LG (не ми текнува модел), за потоа да се усреќам со нешто поарен но исто блесав Сони, раат видов дури со Алкател idol3
Да не спомнувам колеги и пријатели со не знам кои модели, Шаоми најпогоден излезе, односно со најмалку проблеми.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3804
« Одговори #3625 на: 22 Март 2023, 07:11:54 am »
Ко божем другите немаат.
Со Самсунг Галакси 3 ми идеше да си го гризнам, го откачив некако, за потоа бетер да заглавам со еден LG (не ми текнува модел), за потоа да се усреќам со нешто поарен но исто блесав Сони, раат видов дури со Алкател idol3
Да не спомнувам колеги и пријатели со не знам кои модели, Шаоми најпогоден излезе, односно со најмалку проблеми.
Ехх алкател идол 3 од казанот го купив,2 години маста му ја извади и отиде кај внукот за цртани гледање :)

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен K92

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 715
« Одговори #3626 на: 22 Март 2023, 21:26:11 pm »
iPhone XS 64GB Black Neverlock.

http://reklama5.mk/AdDetails/Index?ad=4620049

You have to pay attention to regular cars, and slalom through them. That's the way to drive fast.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2785
« Одговори #3627 на: 30 Март 2023, 20:20:57 pm »
Без карање ќе се изнервирам ке отидам јабука 14 ка ке земам

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

Колку побргу се изнервираш толку побргу ќе доживееш спокој, мир и благосостојба со новиот ајфон :)

Немораш ни директ на 14ка, земи го ова за проба (барај му 30 евра да ти спушти) и после продај го за исти пари и купи си 14ка.

https://reklama5.mk/AdDetails/Index?ad=4631829

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1997
  • If you can dream it, you can do it.
« Одговори #3628 на: 30 Март 2023, 21:07:51 pm »
Дали ги бива фолиите за екран кои ги мерат/сечат према екран, во мобилара. 400 денари кошта.
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен momak_31

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 223
« Одговори #3629 на: 30 Март 2023, 21:13:58 pm »
Дали ги бива фолиите за екран кои ги мерат/сечат према екран, во мобилара. 400 денари кошта.

Кај го има ова?