Брат, сум бил голман (уште ќе бев да не се распаднеше се), сум бранел на светско, на европско, на универзијада. СУм се измешал со олимписки, светски и европски прваци и селектори од кои сум го научил ова, не зборам на памет. Обичните луѓе ги кирват голманите, извини ама тебе ти изгледа лесно да ти пуцаат со 100+ км на саат, ама не е така. Прво голман може да има лош ден и сите него ќе го зборат он бил крив. А забораваат дека истиот тој голман ги има извадено од гомна ПРЕмногу утакмици. НЕ е дозволено да се промашуваат контри еден на нула. НЕ СМЕЕ ТОА: Јас би го извадил и не би го ставил веќе. САМ пред голман и он промашува и избрзува. Крај на муабетот. Ова твоето е како да го слушам народот кој секогаш ја има победничката тактика, а уствари нема поим како се тоа изгледа кога си на терен. Многу е полесно да дадеш гол сам пред голманот отколку да одбраниш топка која оди со 100 километри на саат, а ти ја гледаш тек кога ќе дојде пред тебе поради луѓето пред тебе. Ама види, најпаметен народ сме и не може никој да се убеди.