Автор Тема: Европско првенство во ракомет.  (Прочитано 86987 пати)

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7217
  • French diamond
Одг: Европско првенство во ракомет.
« Одговори #405 на: 15 Јануари 2014, 02:28:13 am »
Бод кој можеби не' носи во следната рунда: 12 голови за брилијантниот Лазаров!

http://tocka.com.mk/2/116025/bod-koj-mozebi-ne-nosi-vo-slednata-runda-12-golovi-za-brilijantniot-lazarov

Епа не можи бе само Кире да дава голој и Миркуловски да изнудува седмерци и фаули, а другите да спијат и да неможат гол да клат.

Присутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
« Одговори #406 на: 15 Јануари 2014, 02:36:38 am »
Борко може да прими гол со поглед.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7561
« Одговори #407 на: 15 Јануари 2014, 06:40:18 am »
Проблемот е што и зицерите не успеваме да ги реализираме...
Еден на еден со голман од контра, ако УСПЕЕШ да промашиш, треба самиот да го напуштиш теренот, а не 2 пати по ред да не можеш да дадеш гол од 3 метри...

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Одг: Re: Одг: Европско првенство во ракомет.
« Одговори #408 на: 15 Јануари 2014, 08:45:03 am »
Борко може да прими гол со поглед.

Тука е проблемот.

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3049
« Одговори #409 на: 15 Јануари 2014, 10:34:31 am »
Не е проблемот во голманот, проблемот е во тоа Томи што го кажа.  Имавме 4 промашени шанси сам пред голман. Не може голманот секогаш да ги спасува.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #410 на: 15 Јануари 2014, 12:02:38 pm »
Томи е во право. Неможе само еден човек да има погодоци.

Отсутен Chlink

• Легенда
Одг:
« Одговори #411 на: 15 Јануари 2014, 13:22:41 pm »
Џабе се кога немаш голман. Го видоа што труп е и со мижење почнаа голови да му даваат. А за другово после ќе гледаме.

Отсутен Bojan j

• Сениор
« Одговори #412 на: 15 Јануари 2014, 13:26:08 pm »
^А претходно секоја ебана утакмица што ја спасуваа голманите? Не е труп, да имаш одбрането 5 од 8 шутнати седмерци на две утакмици не е труп. Голманот НИКОГАШ не е крив. Криви се идиотите што промашуваат контри еден на нула кога може да го прашаат голманот кај да шутнат.

Отсутен Chlink

• Легенда
Одг:
« Одговори #413 на: 15 Јануари 2014, 13:35:34 pm »
Ништо не спасуваат. На среќа бранат нњкои шутови. Кога ќе дојде време рутински да брани обични шутови од 9 од играчо кои се под опструкции дрва живи се. Тој вчера со репчето во второ едвај чекаше да дојде некако до гол и било како да шутне. Се влезе, слободно гледај уште еднаш и ќе приметиш колку е осетно тоа. Ова на многу утакмици одлучувачки фактор било, ако сакаш ќе ти посочам некоја да ја разгледаш
 И не е точно дека гоманот никогаш не е крив, гоманот е пола тим. Џабе се кога имаш голжан класа подоле од сите останати. Земи им го станич на металург и гледај смеење. А за играчите да не ни почнувам. Оној манасков платен гарант...

Отсутен Bojan j

• Сениор
« Одговори #414 на: 15 Јануари 2014, 13:43:53 pm »
Брат, сум бил голман (уште ќе бев да не се распаднеше се), сум бранел на светско, на европско, на универзијада. СУм се измешал со олимписки, светски и европски прваци и селектори од кои сум го научил ова, не зборам на памет. Обичните луѓе ги кирват голманите, извини ама тебе ти изгледа лесно да ти пуцаат со 100+ км на саат, ама не е така. Прво голман може да има лош ден и сите него ќе го зборат он бил крив. А забораваат дека истиот тој голман ги има извадено од гомна ПРЕмногу утакмици. НЕ е дозволено да се промашуваат контри еден на нула. НЕ СМЕЕ ТОА: Јас би го извадил и не би го ставил веќе. САМ пред голман и он промашува и избрзува. Крај на муабетот. Ова твоето е како да го слушам народот кој секогаш ја има победничката тактика, а уствари нема поим како се тоа изгледа кога си на терен. Многу е полесно да дадеш гол сам пред голманот отколку да одбраниш топка која оди со 100 километри на саат, а ти ја гледаш тек кога ќе дојде пред тебе поради луѓето пред тебе. Ама види, најпаметен народ сме и не може никој да се убеди.

Отсутен Chlink

• Легенда
Одг:
« Одговори #415 на: 15 Јануари 2014, 14:13:34 pm »
Ти си бил гоман и лично со сваќаш. Јас гледам другите што бранат а што бпрко брани. Еден шут имаше со 102 км и тплку. Другите за греота беа. Цело полувреме 2 одбрани, за греота. А за играчите не ги бранам, не ни почнувам да ги критокувам. Поентата ми е и ако сите одлично изиграат ќе паднеме со гоманот, тука фали квалитет. Се виде тоа во Србија на европското. И со Данска и со Германија и со шведска.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #416 на: 15 Јануари 2014, 14:16:44 pm »
Зошто Борко лош голман? Јас баш би рекол дека е добар.

Секогаш е топ со разултат.

Присутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4042
  • MadaFunker
« Одговори #417 на: 15 Јануари 2014, 16:28:38 pm »
No.    Goalskeepers          MP   Saves    Shots    %    7m
16    RISTOVSKI Borko    2     21              74          28%    4/6

Ako odbranata ne pravi blok kako sto treba, golmanot nema so da se krivi..
A i slaba realizacja imame, dosea 45%..
New blood of old school

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #418 на: 15 Јануари 2014, 16:34:11 pm »
Значи Борко знае да има одбрани, на број просечен е ама кога највеќе треба рутин ирано да одбрани топка која добар гоман ја брани он се губи. Нема рутина во одбраните, прима лесни голови и го осеќаат. Приметете кога ќе го осетат дека не чекаат воопшто, само било како накај него да шутнат, погледнете повеќе утакмици немора една. Пратено ми е тоа.

Борко е тежок просек, нас ни треба класа гоман. Како Станич, Милич... Сите имаат по еден, нас тоа ни фали. И се топ да биде на решавање тука ќе паднеме.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7217
  • French diamond
« Одговори #419 на: 15 Јануари 2014, 16:47:32 pm »
Вчера имаше 4 одбрани цел натпревар... ама пред таа утакмица беше player of the match кај нас.  Баш сакам да ја поминиме групата и да видиме како ќе оди понатаму со Кире, Миркуловски и Немања Прибак  :) Во Киро и Прибак имам голема надеж дека ќе ни тргни играта.