Автор Тема: Како се справувате со снегот ?  (Прочитано 406674 пати)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
Одг: Како се справувате со снегот ?
« Одговори #2685 на: 15 Февруари 2021, 09:59:38 am »
Choek, takva kola se cuva vo skopje. Neznaesh koga ke ti pritreba za vozenje vo vonredni uslovi

Знам. Затоа и е чувана до сега  (to boldly go where no car has gone before.  ;D)...ама мислам дека веќе ни на технички нема да пројде.

Нема заден браник бидејќи на местото каде треба да стои, каросеријата е скапана со дупки колку една тупаница, а подвозјето полека се разложува ако појако му удриш вап при пeрење. ;D

Седиштата (иако со нови навлаки) одзодола се скроз отидени и се неподносливи за седење после 20 минути возење.
Моторот од друга страна е топ. Веќе не ни знам колку има поминато, престанав да бројам на 400.000.

Згора на тоа оваа пролет ќе реновирам двор во кој нема да има место за Југич.

Ќе ја мажиш годинава?

Би требало...
Со пресата како зет.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3698
« Одговори #2686 на: 15 Февруари 2021, 12:13:08 pm »
Моите имаат кола, брат ми си купи исто пред 1 месец, Југото остана демек да се растура, ги гледам вчера доаѓаат кај мене со Југцето 😂

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5935
« Одговори #2687 на: 15 Февруари 2021, 12:22:46 pm »
Печена е да го искористиш европскиот на некој брич низ сообраќај било да си ти крив или да го насамариш  :D греота е да ја јади пресата пред да заплачи некoj:D
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #2688 на: 15 Февруари 2021, 14:06:22 pm »
Печена е да го искористиш европскиот на некој брич низ сообраќај било да си ти крив или да го насамариш  :D греота е да ја јади пресата пред да заплачи некoj:D

...да го чувам за Бели Гром.

Отсутен darkomic

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 382
« Одговори #2689 на: 15 Февруари 2021, 16:02:49 pm »
Дали може не кој да ми објасни што прават овие овде

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #2690 на: 15 Февруари 2021, 16:21:38 pm »
Играат YMCA
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14714
« Одговори #2691 на: 15 Февруари 2021, 17:27:32 pm »
Абе, греота е да пресуваш кола. Шо знам. Ако имаш толку спомени со неа, јас лично не би ја пресувал.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #2692 на: 15 Февруари 2021, 17:29:19 pm »
Чистат снег.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #2693 на: 16 Февруари 2021, 09:10:00 am »
Четврти ден снег.

Една уличка подоле од мојата

Пржино

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1831
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #2694 на: 16 Февруари 2021, 09:32:08 am »
@dbl.dzo  Кај 147 мн си заглавува рачната, од искуство сум научен и јас на тоа дека зимно време не се крева. Другите немаат толку мака :D Што се однесува до температурата жалам што ќе те известам ама термосаттот ти е зафркнат, и кај мене така правеше но од кога го сменив термостатот многу фино си крева темпреатура. За 4-5км е загреана до работна температура, барем според покажувачот.

@Sase_91 news flash - може рачната не ми замрзна и немам никаков проблем со тоа, ама затоа задните амортизери максимално беа замрзнати вчера.

Тоа беше најкрутото возење што го имав, веднаш се вратив дома. Се почувствував како Hammond на Burma Special (види видео доле).

Ќе ги оставам сами да пуштат и да ги зачистам малку, бидејќи можам само поголема штета да направам со вода (особено топла вода).

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #2695 на: 16 Февруари 2021, 09:38:27 am »
што убо си дрифтав...

Отсутен darkomic

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 382
« Одговори #2696 на: 16 Февруари 2021, 11:43:01 am »
Чистат снег.
А да се најди некој паметен па да му кажи на дебилот што тука ги пратил дека префлувањето на снегот т.е сантите мраз на средина на улица не е чистење туку загрозување на сообраќајот.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3960
« Одговори #2697 на: 17 Февруари 2021, 19:49:29 pm »
@dbl.dzo  Кај 147 мн си заглавува рачната, од искуство сум научен и јас на тоа дека зимно време не се крева. Другите немаат толку мака :D Што се однесува до температурата жалам што ќе те известам ама термосаттот ти е зафркнат, и кај мене така правеше но од кога го сменив термостатот многу фино си крева темпреатура. За 4-5км е загреана до работна температура, барем според покажувачот.

@Sase_91 news flash - може рачната не ми замрзна и немам никаков проблем со тоа, ама затоа задните амортизери максимално беа замрзнати вчера.

Тоа беше најкрутото возење што го имав, веднаш се вратив дома. Се почувствував како Hammond на Burma Special (види видео доле).

Ќе ги оставам сами да пуштат и да ги зачистам малку, бидејќи можам само поголема штета да направам со вода (особено топла вода).

Ако те теши и кај мене замрзнаа :D И се одмрзнаа дури во Прилеп кога стаса колата, ги оставивме така ништо посебно не им се правеше.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1831
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #2698 на: 17 Февруари 2021, 20:21:39 pm »
@Sase_91 Па ме утеши искрено, бидејќи цело време стои надвор, не е воопшто гаражирана и ќе замрзни на -12, што да прави.

А нема ризик самата амортизација од возење на долги релации? Настрана комфортот за мене, зборувам за самите составни делови, федери, амортизери, буфери и што и да има друго.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3960
« Одговори #2699 на: 17 Февруари 2021, 21:10:34 pm »
 @dbl.dzo  Не би знаел за ризик да ти кажам дали има или нема, ама замрзнаа и брат ми баш ми се јавува од плетвар ми вика абе да не е скршен амортиерот. Викам возете и тоа е, кога после ми кажаа дека пуштила и дека замрзнат бил. Али нема мака бе, вози си ја само и уживај :D
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA