Автор Тема: Skoda Octavia 1.6 mpi  (Прочитано 49468 пати)

Отсутен Ludi Kure

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 219
Одг: Skoda Octavia 1.6 mpi
« Одговори #120 на: 25 Февруари 2011, 15:35:19 pm »
Абе се чудни ликови се тоа таксистите. Прашај некој што вози шкода, вика ова е најдобра какви лансери, тоа гомно било. Прашај тој што вози лансер, вика ова е чудо на веков, какви шкоди беее...... Наводно по анкета од таксистите :) се доаѓа дека, шкодата повеќе троши, тромава е, спора и понекомфорна за шоферот. А лансерот викаат после 12 саата возење си одам дома како да сум бил на прошетка.... А лично имам заприметено дека (многу често се возам со такси од горе споменатите) шкодите се во многу позабаталена состојба, скоро на сите вратите им крцкаат и нешто позади се слуша, многу гаден звук........................ааа да и на сите скоро им се сјебани задните леви врати :P

AHAHHAHAHHa levite vrati se narocno blokirani,da receme ako se vozat deca da nemoze da otvorat vrata i zamisli kako bi bilo nekoj da ja otvori taa vrata vo centar na rekord vo 4 pm,zatoa gi blokiraat od nadvor se otvaraat odvnatre ne,a pozadi sto krckalo toa se licni raboti na soferot,flasi sok ,voda,jakni,neseseri i ostali raboti ,go pisuvam ova deka i jas sum ostaval stvari pozadi vo gepek

Отсутен Ludi Kure

• Јуниор
  • **
« Одговори #121 на: 25 Февруари 2011, 15:47:28 pm »
Куре жити се научи да пишуваш. Искрено заморно ми е да те читам.

Иначе и Шкодите и Лансерите се со плин. Дел од Шкодите се со фабрички плин.
Самиот факт дека се на плин може да ти каже дека лансерите може не се најквалитетно средени со плинот па затоа може се и поспори. Иначе Ланцерот е за минимум 50% постартен од октавијата. А тоа дека се понеудобни, погласни и крцкаат може и да е точно. Не коментирам.

другар и мене ми е заморно да читам како саркастично, егоистично и иронично пишуваш па не се жалам, гледај си тоа што ти пишуваш а тоа што другите пишуваат не ти се свиѓа прескокни.

Иначе измеѓу лансерот и шкодата неможам да двојам, секоја си има свои предности а за издржливост и квалитет неможам да знам.

Vo pravo si Chlink na koj mu e zamorno da cita neka preskokne slobodno,ipak na stranava sme dojdeni za da spodelime mislenja,da se druzime,i da si pomagame edni so drugi,a ne da se karame ,rugame i da se ucime da pisuvame  :):):)

Отсутен Ludi Kure

• Јуниор
  • **
« Одговори #122 на: 25 Февруари 2011, 15:57:12 pm »
DENDE-LANCERED

Nemora da pravam moabet Nase taksi se Skoda 1 koga vozev jas nemaa nisto samo dvd i reklami slusav po cel den kako mrdnat nekoj hahah,moabetot mi bese deka tie sto bea poiskusni vo taksito so staz da receme tie vozea Lanseri i ne bea zadovolni taka kazuvaa ocekuvale poveke od toa vozilo inace lanserot e ludilo vo sporedba so Skoda 1 :)

Kako moze Octaviata da ima poubava voznja koga amortizacijata e pokruta. Sekoja mala puknatina se oseka.
A plus vo Lancer zadnata klupa e postavena pod agol i e mnogu udobna, plus do vratite od strana ima staveno nesto dopolnitelno sto go drzi teloto vo krivina i go pravi vozenjeto uste poudobno.(vidi go delot kaj kaisite do vratite)

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Ne mi e celta da ja rugam Octaviata daleku od toa deka e loso vozilo, ali za startnost megu tie dva motori ne moze da se sporeduva. Moze kako sto kaza Falanga plinot ne im e setiran najdobro.

Druze za zadnata klupa mislev na Cruzeto,za Lanserite rekov deka sporo ubrzavale i krckale vnatre najverovatno plastikata,inace nema sansa da sporedis Skoda 1 so Lanser zasto Lanserot e ludilo,za plinot moze da im e loso namesten vo pravo ste so Falanga i mene ne mi e celta da rugam vozila samo kazuvam sto sum cul od lugje inace fakt e deka se sto e novo e ubavo bez razlika koja marka e, dobro osven kineskine Chery sto iskocija sega hahahahha

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34064
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #123 на: 25 Февруари 2011, 19:36:00 pm »
Абе се чудни ликови се тоа таксистите. Прашај некој што вози шкода, вика ова е најдобра какви лансери, тоа гомно било. Прашај тој што вози лансер, вика ова е чудо на веков, какви шкоди беее...... Наводно по анкета од таксистите :) се доаѓа дека, шкодата повеќе троши, тромава е, спора и понекомфорна за шоферот. А лансерот викаат после 12 саата возење си одам дома како да сум бил на прошетка.... А лично имам заприметено дека (многу често се возам со такси од горе споменатите) шкодите се во многу позабаталена состојба, скоро на сите вратите им крцкаат и нешто позади се слуша, многу гаден звук........................ааа да и на сите скоро им се сјебани задните леви врати :P

Тоа е зошто Октавиите имаат поминато по четири пати повеќе

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34064
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #124 на: 25 Февруари 2011, 19:38:47 pm »
другар и мене ми е заморно да читам како саркастично, егоистично и иронично пишуваш па не се жалам, гледај си тоа што ти пишуваш а тоа што другите пишуваат не ти се свиѓа прескокни.

Иначе измеѓу лансерот и шкодата неможам да двојам, секоја си има свои предности а за издржливост и квалитет неможам да знам.

Не знам Члинк. Јас немам таков впечаток. Никој друг ова не ми го кажал а и не очекував бидејќи и сам пред себе немамнамера да бидам егоистичен и ироничен. А сарказмот е друга работа.
Баш ме интересира да ми предочи некој со кој пост сум бил ироничен и егоистичен. Форвардирај ми некој, сакаш приватно сакаш јавно.

Не ми беше намерата на го навредам човекот туку само да му предочам. Ни точки, ни запирки, ништо.....

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8524
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #125 на: 25 Февруари 2011, 21:15:00 pm »
Imas P.M.

Отсутен Ludi Kure

• Јуниор
  • **
« Одговори #126 на: 27 Февруари 2011, 03:12:31 am »
Denes si ja podnoviv kolata so cudovo

« Последно менување: 27 Февруари 2011, 03:15:13 am Ludi Kure »

Отсутен Ludi Kure

• Јуниор
  • **
« Одговори #127 на: 27 Февруари 2011, 03:20:39 am »

E sega me interesira dali nekoj znae kade bi mozel da najdam mala taxi tabla kako sto imaat Rojal,Lotus.Sakam da ja kupam od prodavnica dali nekoj znae kade ima takvi cuda ?

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #128 на: 27 Февруари 2011, 18:33:22 pm »

E sega me interesira dali nekoj znae kade bi mozel da najdam mala taxi tabla kako sto imaat Rojal,Lotus.Sakam da ja kupam od prodavnica dali nekoj znae kade ima takvi cuda ?

Mala taxi tabla imas vo gjorce... so magnet, a mislam porano deka imase edna i na so gumici kao na vakum nalepnici... inace cenata e smeska :) 200-300 denari bea porano, a samo magnetot kosta kolku :)

Отсутен Ludi Kure

• Јуниор
  • **
« Одговори #129 на: 28 Февруари 2011, 00:47:23 am »
Gjorce vikas extra,kazi mi samo kade potocno se naoga,a cenava e smesna stvarno jas racunav deka moze da bidat max do 1000 den :)

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #130 на: 28 Февруари 2011, 00:54:58 am »
pa eve znaci vidi proveri si, pa da ne ima i nekolku tipovi ... inace prviot e odma znaci na tie malite semafori kaj blazevski, koa ides od centar prema saraj znaci odma e od desna strana tuka ke vidis ima auto delovi, pa foto studio, pa toj so car shpot... deckoto se vika Nedzo... nemozes da go promasis... nadvor ima patosnici, ratkapni i slicno...

a drugiot e na okolu 200/250 metri od semaforite... isto od desna strana znaci koa ke go pomines zegin, pa astra, pa meridian kladilnicata e od niv na 30/50 metri... ke vidis ima peralna, i odma so peralnata e zalepen dukjanot... ima tabla sefo auto, ili Sef auto... taka neso... nema da promasis...

ili tuka na ulicata, prashaj bilo koj od tie po prodavnickite site znaat, deka samo tie se dva dukjana so dzidzi midzi :)

Отсутен Ludi Kure

• Јуниор
  • **
« Одговори #131 на: 28 Февруари 2011, 01:01:41 am »
Fala ti Riki golema rabota mi zavrsi so informacijava,jas 2 dena mislam kade bi mozelo da ima i nisto, sto se vika pistol nekoj na glava da mi stavese nemase da mi tekne kade bi mozelo da gi ima tablite,jas se si mislev deka ke treba da se gnjavam po nekoj firmi za reklami pravenje,nema vrska fala ti uste ednas bas utre ke idam da zirnam :)

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #132 на: 28 Февруари 2011, 01:33:05 am »
Nisto uzivaj... zatoa e forumov da si pomagame :)

Отсутен Ludi Kure

• Јуниор
  • **
« Одговори #133 на: 01 Март 2011, 00:22:53 am »

Riki vo pravo bese najdov tabla vo prvata prodavnicka,okolu 500 den komplet so magnet ja dava taka da denovive ke si ja zemam :)

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #134 на: 01 Март 2011, 01:30:20 am »

Riki vo pravo bese najdov tabla vo prvata prodavnicka,okolu 500 den komplet so magnet ja dava taka da denovive ke si ja zemam :)

Ti rekov ja... moze trebase da ides i do kaj sefo, da vidis tamo kolku pari e ... inace koa ke mu otides da mu ja zemes, reci mu, riki kelaviot, od mvr, rece da popust da mi naprais :) zakacaj go malce :)