Автор Тема: Македонка казнета во Хрватска оти возела со 246 км/ч  (Прочитано 25233 пати)

Отсутен The Boy Next Door

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 491
  • Pug 205 GTI - the drive of your life !
Одг: Македонка казнета во Хрватска оти возела со 246 км/ч
« Одговори #75 на: 04 Јануари 2012, 10:01:07 am »
Никој на форумов во ниеден случај не возел под 80 или 80 на Тетово-Гостивар. Гарантирам. Лицемерие е да правиш едно, а тврдиш друго. :)

БИИИИП .... ГРЕШКА , јас имам возено 70-80,повеќе 70 отколку 80,цел пат до Охрид,бев со комбе. ;) ;D
Не возам брзо, ниско летам.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #76 на: 04 Јануари 2012, 10:07:38 am »
Никој на форумов во ниеден случај не возел под 80 или 80 на Тетово-Гостивар. Гарантирам. Лицемерие е да правиш едно, а тврдиш друго. :)

БИИИИП .... ГРЕШКА , јас имам возено 70-80,повеќе 70 отколку 80,цел пат до Охрид,бев со комбе. ;) ;D
Неможе со комбе СТОП! :)

Отсутен The Boy Next Door

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 491
  • Pug 205 GTI - the drive of your life !
« Одговори #77 на: 04 Јануари 2012, 10:13:51 am »
:D :D :D :D :D :D :D :D

Малку да ви разбијам монотонија,многу сте ми сериозни,а не ми се свиѓа сериозноста. ;) ;D
Не возам брзо, ниско летам.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #78 на: 04 Јануари 2012, 13:10:20 pm »
Со таква кола, може и несакајќи дигнала до толку... Самата кола е таква, што не ја осеќаш брзината. Мене коа ме ловеа на аутопут со 160, бев со BMW 320d. Далеку од тоа дека е споредливо со Порше, меѓутоа повеќе ми е муабетот за осеќањето на брзината... 10ина секунди пред да ме укокаат, возев околу 210... Не е дека сакав, туку дека ми отиде до толку, без да ја осетам.

Се согласувам комплетно со Сале... Немаме ниту услови, ниту култура за регуларно брзо возење, а не па уште законски „одобрено“.

Не брзај толку со гаранциите. Јас лично на таа делница не одам над 100, евентуално 110 при претицање, а у глобала се држам до 80ката. И за своја безбедност, и за туѓа, и за економичност, и поради непостоењето на ограда, па може све и свашта да ти се најде на патот. А самиот пат нема баш многу простор за маневрирање, пошто едниот избор ти е бетонска ограда, а другиот - ендек. Па ти види...
Aу, ау, ау, ау, ау, ау... Страшни муабети, страшни.

Сосема очекуван одговор од тебе... Јас стојам зад тоа што сум го кажал, па сеа страшно било или не, голем си, па види...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #79 на: 04 Јануари 2012, 13:18:44 pm »
Ti sto kolku sakas stoi i pred toa i po toa. :)

Ako se lazeme, taka e.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #80 на: 04 Јануари 2012, 13:35:41 pm »
Изгледа на екскурзииве од форум доаѓаат други членови, не приметив ни рден да вози 80 на те-гв :) Или веле кога ни се придружи на ск-те ;D

Веле можда на те-гв поштуваш знаци, али на други не верувам :) Возеше паралелно со мене кога на матеј му паднаа наочарите, ти знаеш во која лента беше :) И сеа ајде да ја осудуваме оваа со 3-4 пати појака кола од нашата дека најверојатно на празен орав досаден пат возела малце побрзо од тебе ама во вистинската лента :p
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен zvonkog

• Редовен
  • Пораки: 1083
« Одговори #81 на: 04 Јануари 2012, 13:47:18 pm »
Чисто процедурално (не навлегувам во дискусии пошто мислам дека сите на форумов треба да пропагираме возење по прописи), на Велес - Скопје најмало ограничување е кај тунелот пред Катланово - 80км/ч.

Инаку на Скопје - Велес, веднаш пред патарината на брдото пред Велес јас ќе удрев теле со брзина поголема од 100км/ч. Само среќа ме спаси, бидејќи телето беше скриено позади кривина.

абе какво теле какви бакрачи, пред неколку години идам скопје-велес, среќа што беше темница, после тунелот катланово, возам некои си 90-100, ми излегува некој крш шкода или така нешто во контра правец, ако не беа тоа фаровите-кандилца да приметам дека нешто засветува пред кривината отидов јабана, да не одев на прослава имаше да го вратам кај мајка му у п****, иначе за инфо порано многу често имаше вакви дебили-рибари, што се враќаат у контра по аутопат.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11810
  • Архитект
« Одговори #82 на: 04 Јануари 2012, 14:04:01 pm »
Оти викаш порано? Прошлата недела кога си одев накај Битола, на делницата, прва патарина - втора патарина, пред велес, кај кривините. Идиот во обратна насока, во најбрза лента во 10 и пол вечер. ИДИОТ!!

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
  • Пораки: 2464
« Одговори #83 на: 04 Јануари 2012, 14:21:24 pm »
Изгледа на екскурзииве од форум доаѓаат други членови, не приметив ни рден да вози 80 на те-гв :) Или веле кога ни се придружи на ск-те ;D

Веле можда на те-гв поштуваш знаци, али на други не верувам :) Возеше паралелно со мене кога на матеј му паднаа наочарите, ти знаеш во која лента беше :) И сеа ајде да ја осудуваме оваа со 3-4 пати појака кола од нашата дека најверојатно на празен орав досаден пат возела малце побрзо од тебе ама во вистинската лента :p
Што е толку чудно да си вози човекот толку на тој пат,не знам зошто би лажел.Човекот стиснал после патарина плус се возбудил кога видел дека го снимаат и отидоа наочарите ;D
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni

Отсутен zvonkog

• Редовен
  • Пораки: 1083
« Одговори #84 на: 04 Јануари 2012, 14:22:38 pm »
Оти викаш порано? Прошлата недела кога си одев накај Битола, на делницата, прва патарина - втора патарина, пред велес, кај кривините. Идиот во обратна насока, во најбрза лента во 10 и пол вечер. ИДИОТ!!

последниве година-две слабо одам во тој правец и мислев полицијава ги решила таквите идиоти, гледам дека ќе си ги вратам помошните реквизити у кола (читај безбол палка), па еден ќе го наебе за сите до сега........

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9225
« Одговори #85 на: 04 Јануари 2012, 14:26:12 pm »
абе такви секаде има не само кај нас...катастрофа

Отсутен 4g63t

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 82
« Одговори #86 на: 04 Јануари 2012, 14:42:07 pm »
muabetov vi e kako da citam forum roditeli protiv alkohol ili sl. Ne bese forum za koli ova? namesto da barate site po net sto porsche bilo vie znacite gi ispravate...
возам хофман место кола.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #87 на: 04 Јануари 2012, 14:50:23 pm »
 ;D  ;D  ;D  ;D  ;D

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9225
« Одговори #88 на: 04 Јануари 2012, 14:50:58 pm »
епа  возењето по автопат и дискусија за брзина за возење мене ми личи на тема за овде, отвори тема ти за поршето па ке збориме

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
« Одговори #89 на: 04 Јануари 2012, 15:31:27 pm »
Кој вика дека не се почитуваат прописи? Се почитуваат бе нема шо тука :):