Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Никој на форумов во ниеден случај не возел под 80 или 80 на Тетово-Гостивар. Гарантирам. Лицемерие е да правиш едно, а тврдиш друго.
Цитат: Deni на 04 Јануари 2012, 00:50:17 amНикој на форумов во ниеден случај не возел под 80 или 80 на Тетово-Гостивар. Гарантирам. Лицемерие е да правиш едно, а тврдиш друго. БИИИИП .... ГРЕШКА , јас имам возено 70-80,повеќе 70 отколку 80,цел пат до Охрид,бев со комбе.
Цитат: velestrumf на 04 Јануари 2012, 01:32:27 amСо таква кола, може и несакајќи дигнала до толку... Самата кола е таква, што не ја осеќаш брзината. Мене коа ме ловеа на аутопут со 160, бев со BMW 320d. Далеку од тоа дека е споредливо со Порше, меѓутоа повеќе ми е муабетот за осеќањето на брзината... 10ина секунди пред да ме укокаат, возев околу 210... Не е дека сакав, туку дека ми отиде до толку, без да ја осетам.Се согласувам комплетно со Сале... Немаме ниту услови, ниту култура за регуларно брзо возење, а не па уште законски „одобрено“.Цитат: Deni на 04 Јануари 2012, 00:50:17 amНикој на форумов во ниеден случај не возел под 80 или 80 на Тетово-Гостивар. Гарантирам. Лицемерие е да правиш едно, а тврдиш друго. Не брзај толку со гаранциите. Јас лично на таа делница не одам над 100, евентуално 110 при претицање, а у глобала се држам до 80ката. И за своја безбедност, и за туѓа, и за економичност, и поради непостоењето на ограда, па може све и свашта да ти се најде на патот. А самиот пат нема баш многу простор за маневрирање, пошто едниот избор ти е бетонска ограда, а другиот - ендек. Па ти види... Aу, ау, ау, ау, ау, ау... Страшни муабети, страшни.
Со таква кола, може и несакајќи дигнала до толку... Самата кола е таква, што не ја осеќаш брзината. Мене коа ме ловеа на аутопут со 160, бев со BMW 320d. Далеку од тоа дека е споредливо со Порше, меѓутоа повеќе ми е муабетот за осеќањето на брзината... 10ина секунди пред да ме укокаат, возев околу 210... Не е дека сакав, туку дека ми отиде до толку, без да ја осетам.Се согласувам комплетно со Сале... Немаме ниту услови, ниту култура за регуларно брзо возење, а не па уште законски „одобрено“.Цитат: Deni на 04 Јануари 2012, 00:50:17 amНикој на форумов во ниеден случај не возел под 80 или 80 на Тетово-Гостивар. Гарантирам. Лицемерие е да правиш едно, а тврдиш друго. Не брзај толку со гаранциите. Јас лично на таа делница не одам над 100, евентуално 110 при претицање, а у глобала се држам до 80ката. И за своја безбедност, и за туѓа, и за економичност, и поради непостоењето на ограда, па може све и свашта да ти се најде на патот. А самиот пат нема баш многу простор за маневрирање, пошто едниот избор ти е бетонска ограда, а другиот - ендек. Па ти види...
Чисто процедурално (не навлегувам во дискусии пошто мислам дека сите на форумов треба да пропагираме возење по прописи), на Велес - Скопје најмало ограничување е кај тунелот пред Катланово - 80км/ч.Инаку на Скопје - Велес, веднаш пред патарината на брдото пред Велес јас ќе удрев теле со брзина поголема од 100км/ч. Само среќа ме спаси, бидејќи телето беше скриено позади кривина.
Изгледа на екскурзииве од форум доаѓаат други членови, не приметив ни рден да вози 80 на те-гв Или веле кога ни се придружи на ск-те Веле можда на те-гв поштуваш знаци, али на други не верувам Возеше паралелно со мене кога на матеј му паднаа наочарите, ти знаеш во која лента беше И сеа ајде да ја осудуваме оваа со 3-4 пати појака кола од нашата дека најверојатно на празен орав досаден пат возела малце побрзо од тебе ама во вистинската лента :p
Оти викаш порано? Прошлата недела кога си одев накај Битола, на делницата, прва патарина - втора патарина, пред велес, кај кривините. Идиот во обратна насока, во најбрза лента во 10 и пол вечер. ИДИОТ!!