Автор Тема: Каков телевизор сакате, имате или ви треба?  (Прочитано 508495 пати)

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6216
Одг: Каков телевизор сакате, имате или ви треба?
« Одговори #1260 на: 25 Ноември 2014, 11:31:27 am »
Момци до што може да биде ова како дух што јавува при движење на филмовиве од усб пуштени,се работи за Samsung UE42F5300

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5299
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #1261 на: 25 Ноември 2014, 12:00:03 pm »

До брзината на освежувањето на ЛЦД матрицата ќе да е... се ми се чини тоа „само од УСБ„ е заради тоа што си симнуваш брзи акциони филмови, а на телевизиите почесто гледаш некои „спори„ работи па не си приметил добро...

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6190
  • 69
« Одговори #1262 на: 25 Ноември 2014, 12:57:33 pm »
Момци до што може да биде ова како дух што јавува при движење на филмовиве од усб пуштени,се работи за Samsung UE42F5300

Procesorot и тоа што зборам дека медиа плеер е различно од смарт ТВ.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20701
« Одговори #1263 на: 25 Ноември 2014, 13:38:51 pm »
Јас најчесто имам проблеми со пуштање титлови кога го користам интегрираниот плеер на телевизорот.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5299
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Одг: Каков телевизор сакате, имате или ви тр&
« Одговори #1264 на: 25 Ноември 2014, 14:46:27 pm »
Тоа главната причина зошто користам РС како медија плеер. Нема никакви ограничувања за манипулација на титловите: од местоположба, до големина на фонтови и сенки, боја, ивици, времетраење, итн, итн...
Интегриран или самостоен медија плејер или нема никави контроли над титловите, или евентуално има само некои рудиментарни подесувања.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55054
  • Махер
« Одговори #1265 на: 25 Ноември 2014, 15:28:07 pm »
Најважно ми е да има кроп на сликата за да биде на целиот екран. :)

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6216
« Одговори #1266 на: 25 Ноември 2014, 21:15:38 pm »
Ја кај мене на грундигот ги пуштам преку HDMI во VLC на лаптопот,сликата е џам а и немам мака со кирилични преводи коа ми се потребни.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4288
« Одговори #1267 на: 25 Ноември 2014, 22:17:08 pm »
до сега еден куп филмови 1080p над 10 GB сум изгледал на lg 37 lm620s,single core е,ама никад ми се нема појавено „дух“ на слика,евентуално да сецне/рипне фрејмови кога сликата е многу захтевна и неможе све да изпроцесира.

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2209
« Одговори #1268 на: 25 Ноември 2014, 23:48:06 pm »
Гледан аватар во 3д од 40гб на самсунг 6030 од надворешен ХД,ниту сецна ниту дух,ниту аладин или каспер се има појавено.Многу филмови имам така пустено и никакво сецкање.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #1269 на: 26 Ноември 2014, 00:05:02 am »
Што и фали на серијата?

Сака да си земе поскапо тв, за да гледа поквалитетна слика.

Дали за ист модел на тв од најниска до повисока серија има разлика во панелот или е ист?

Отсутен Suman

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 84
« Одговори #1270 на: 26 Ноември 2014, 02:43:28 am »
Јас најчесто имам проблеми со пуштање титлови кога го користам интегрираниот плеер на телевизорот.
Titlot neka ti e so isto ime kako fajlot od filmot  i ne koristi nikakvi znaci - tocki crti i slicno
nema da imas problem so titlovi :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1271 на: 26 Ноември 2014, 11:06:36 am »
Знам за тоа, него има проблеми со приказот... На пример, знае да си почне како што треба, па после да убрза пар фрејмови, па да не се синхронизира со филмот. Плус, не е во можност да чита интегрирани титлови, односно што се во самиот фајл со филмот, а не накнадно.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Suman

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 84
« Одговори #1272 на: 26 Ноември 2014, 13:28:38 pm »
Знам за тоа, него има проблеми со приказот... На пример, знае да си почне како што треба, па после да убрза пар фрејмови, па да не се синхронизира со филмот. Плус, не е во можност да чита интегрирани титлови, односно што се во самиот фајл со филмот, а не накнадно.
Ke si simnes titlovi - a toa sto ti kasni - probaj da go formatiras stikot na NTFS ( ako e pogolem ) mozebi ke go nemas poveke problemot.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1273 на: 26 Ноември 2014, 13:33:47 pm »
Стикот е 32ГБ и уште у старт е НТФС-иран :)

Сум ги пробувал тие варијанти. Дојдов до мислењето, кое мислам дека СалеСк го спомна, дека самиот телевизор, односно плеерот во него, не е доволно моќен без проблем да прикажува толкави фајлови. Нејсе, имам БлуРеј плеер од поодамна, па преку него си пуштам :)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6190
  • 69
« Одговори #1274 на: 27 Ноември 2014, 08:37:31 am »
Дали за ист модел на тв од најниска до повисока серија има разлика во панелот или е ист?

Нормално дека има, но не секогаш. Најчесто се ставаат за еден ЛОТ панели додека имаат на залиха. Потоа се зима друг ЛОТ, а тој може да биде со друга ревизија итн итн.
Нема правило во принцип.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.