Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
а што значи TDCI дилема ми е тоа`С`то, Цитат: marjanot на 17 Јануари 2011, 13:19:40 pmTDi - Turbo Direct InjectionГо пишав пошто многу го мислат Turbo Diesel Injectionкај мене е само TD и што значи тоа, а напред пишува и intercooler
TDi - Turbo Direct InjectionГо пишав пошто многу го мислат Turbo Diesel Injection
Денес што ми се случи у школо... еден наставник ми се приближува и ми вика А бе ти си по коливе што значи она ТДИ на полоно мое И јас му викам Незнаете наставниче Тој фино лепо одговара Не знам Јас му викам ако сакате да ви кажам 5 ка за одговор Овој се сложува И јас му викам ТУРБО ДИРЕКТ ИНЏЕКШН и тој на ова,МАМИЦАТА НЕГОВА ЈАС МИСЛЕВ ДЕКА ЗНАЧИТ ТУРБО ДИЗЕЛ ИНТЕРКУЛЕР И после тоа фино лепо 5ка за одогвор
SDI - Suction Diesel Direct Injection Или грешам
Цитат: Schmitt на 17 Мај 2011, 22:48:17 pmSDI - Suction Diesel Direct Injection Или грешамНе грешиш, може и само Suction Diesel Injection.
MPI??Multi point injection или?
Цитат: JoveVW на 18 Март 2011, 19:51:54 pmДенес што ми се случи у школо... еден наставник ми се приближува и ми вика А бе ти си по коливе што значи она ТДИ на полоно мое И јас му викам Незнаете наставниче Тој фино лепо одговара Не знам Јас му викам ако сакате да ви кажам 5 ка за одговор ахх добро е јас сум мислел едини сум со не го интересира фудбал си имам другарце хехехехОвој се сложува И јас му викам ТУРБО ДИРЕКТ ИНЏЕКШН и тој на ова,МАМИЦАТА НЕГОВА ЈАС МИСЛЕВ ДЕКА ЗНАЧИТ ТУРБО ДИЗЕЛ ИНТЕРКУЛЕР И после тоа фино лепо 5ка за одогвор Браво! Така треба, јуз ит ту јор адвантиџ!Story of my life.- Ај ти си по колите...- Ај ти си по компјутерите...- Ај ти си по фотографија...- Ај ти си по вежбањето...- Ај ти си по светлото...Ама не ми смета. Драго ми е! Колку само луѓе немаат хоби и не ги интересира ништо, тоа ми е чудно. Мене се ме интересира, освен фудбал и серии.Цитат: skorpion на 09 Март 2011, 21:16:44 pmа што значи TDCI дилема ми е тоа`С`то, Цитат: marjanot на 17 Јануари 2011, 13:19:40 pmTDi - Turbo Direct InjectionГо пишав пошто многу го мислат Turbo Diesel Injectionкај мене е само TD и што значи тоа, а напред пишува и intercooler intercooler значи дека има интеркулер. Као клима за мотор му доаѓа тоа!
Денес што ми се случи у школо... еден наставник ми се приближува и ми вика А бе ти си по коливе што значи она ТДИ на полоно мое И јас му викам Незнаете наставниче Тој фино лепо одговара Не знам Јас му викам ако сакате да ви кажам 5 ка за одговор ахх добро е јас сум мислел едини сум со не го интересира фудбал си имам другарце хехехехОвој се сложува И јас му викам ТУРБО ДИРЕКТ ИНЏЕКШН и тој на ова,МАМИЦАТА НЕГОВА ЈАС МИСЛЕВ ДЕКА ЗНАЧИТ ТУРБО ДИЗЕЛ ИНТЕРКУЛЕР И после тоа фино лепо 5ка за одогвор