Автор Тема: Возачка дозвола на 16 години  (Прочитано 28750 пати)

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
Одг: Возачка дозвола на 16 години
« Одговори #105 на: 24 Декември 2012, 02:00:11 am »
што знам обично таквите збирни места немаа име,обично по името на газдата "кај ...."
во секој случај греота што младиве сега се собираат на скајп наместо во клубче :)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #106 на: 24 Декември 2012, 02:04:15 am »
што знам обично таквите збирни места немаа име,обично по името на газдата "кај ...."
во секој случај греота што младиве сега се собираат на скајп наместо во клубче :)

па добро... ова конзул, беше на 20 метра од гчки конзулат (во тоа време конзулат, сега е амбасада)... ваљда по тоа го крстиле така...

абе се сеќавам на секој еден детаљ од тоа време.. и газдата владо и шанкерката и керката на владо, и дружењето... абе закон период...

после се деси еден од појаките другари до го избодат со нож кај универзална, па еден погина од мотор, и за брзо време некако се умеша дрогата во тоа друштво и се израстуривме сите... секој по своја страна, јас со други почнав да се дружам, а повекето од таму и ден денес се наркоманчиња.. тек тук по некој не се дрогира... ама тоа беше прелазот од тоа (затуцано, ане преболено време) во модерно веме... ера на мобилни, компјутери и дроги+алкохол
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1997
« Одговори #107 на: 24 Декември 2012, 09:44:54 am »
Кога спомнаа за законов многу бев за тогаш имав 16,5 години,сеа имам 17,5 и сосема поинаку размислувам за возачка 16 и сум голем противник на тој закон, кога ке ми текне сега кога беше снегот неможеа да се справт поскусните возачи, а тек 16 годишните што ке прават ке биде вистински хаос во собраќајот, тогаш секој ќе сака да се докаже јас симам побрза кола јас знам подобро да возам и ете ја бељата направена, но има и некој што на 16 годни возат добро но таквите се многу ретки, затоа најубаво си беше на 18 години да се полага.

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
« Одговори #108 на: 24 Декември 2012, 10:19:15 am »
И јас сум против возачкава на 16 години... Потполно се согласувам со членовиве погоре. Кога имав 15-16 години и јас едвај чекав да наполнам 18 години, за да полагам. Но добро што овој закон тогаш го немаше и не полагав на 16 години. Кога ќе се вратам назад у времето, ехее... ;D Циркуси. Сега на 19 години уште немам положено... Но веќе самостојно возам, и секогаш кога има можност викам другарче да ме вози бидејќи јас немам возачка... Но кога ќе споредам како сум возел и размислувал кога имав 15-16 години, и како возам сега, на 19, има голема разлика. Верувам дека и со другите млади возачи е исто... Затоа и сум против овој закон, за нивно и за наше здравје и безбедност.

Отсутен викацот

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 342
« Одговори #109 на: 24 Декември 2012, 11:03:43 am »
маа исти ку*ац ми е... дур ми е колата на сервис што сакаат нека изгласаат :P :P :P :P
Фиат Типо

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34289
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #110 на: 24 Декември 2012, 14:26:48 pm »
Хаха, паметно.

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #111 на: 24 Декември 2012, 15:52:44 pm »
Абе каква возачка на 16, какве пичке мајчине. Ќе земе џипот од тато да се напраи фраер пред другарките од клас, ќе им ебе матер на пола коли на паркинг прво, а да не прајме муабет коа ќе искочи на улица.
Него за муабетот погоре со маалските дружби. Жал ми е за денешниве деца што не знаат што е жмурка, шут у дупе, граница, џамија и остали маалски игри, а коа беше ладно се знае или на билијард или на кантер или на плеј стејшн по играчници.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #112 на: 24 Декември 2012, 15:59:46 pm »
Квејк, Кантер, Брудвор, Дота...

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #113 на: 24 Декември 2012, 16:05:54 pm »
^ Тоа, тоа :)

Отсутен Knight_

• Редовен
  • Пораки: 1283
« Одговори #114 на: 24 Декември 2012, 20:19:34 pm »
Еве јас во врска со возачкава да кажам дека мојата генерација е меѓу последните што играше жмурки џамлии и такви ствари, после мојата 5-6 год. флипери биљрди не ни имаше, све тоа се затвори.
Е сега ме интересира во што гледате кривица за тоа што жмурката више не е во мода, децата НИКАКО не се криви што не играат џамлии и се седнати пред PC по цел ден ....

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #115 на: 24 Декември 2012, 20:23:20 pm »
Така де неможе да се окриват децата у никој случај. Устави неможе никој да се окриви..еволуција на општеството, информатиката, технологијата пред се. Нормално е тоа
На крај, ја колку и да сум против ова за 16 години возачка, утре здравје кога би имал дете на тие години друго е...Сите ќе имаат возачка на тие години, па на крај ќе речеш, па моево не е поглупо од сите други...
Само што еве, ние сме имале некоја можност да речеме да живееме во нешто што е реално и убаво...а не во некој измислен свет на фејсбук и различни ку8чеви карики...На секоја наредна генерација би и го посакал тоа, а не овој "модерен" свет...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #116 на: 24 Декември 2012, 20:24:59 pm »
Така де неможе да се окриват децата у никој случај. Устави неможе никој да се окриви..еволуција на општеството, информатиката, технологијата пред се. Нормално е тоа
На крај, ја колку и да сум против ова за 16 години возачка, утре здравје кога би имал дете на тие години друго е...Сите ќе имаат возачка на тие години, па на крај ќе речеш, па моево не е поглупо од сите други...
Само што еве, ние сме имале некоја можност да речеме да живееме во нешто што е реално и убаво...а не во некој измислен свет на фејсбук и различни ку8чеви карики...На секоја наредна генерација би и го посакал тоа, а не овој "модерен" свет...
Не. ГОлем број мои другари и другарки полагаа и полагаат на 20-25 години. Не гледам проблем.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #117 на: 24 Декември 2012, 20:28:56 pm »
Дени, порано немав мобилен у основно, сега не постои дете без мобилен на тие години. бар ја неам сретнато :)
порано татко ми, ми даваше да играм на пц по неколку саати, сега децава искачаат и дремат у интернет кафиња и летаат магариња.
Дај боже да е ти ко што викаш, би бил среќен :) а за мене, да рано е и на 18 години да се полага, абе 21 би ставил, сериозно :) еве прв на список сам ќе си се ставам!

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3868
« Одговори #118 на: 24 Декември 2012, 21:13:47 pm »
Таа слика беше на место каде врви 1 кола на 3 дена и не бев со нозете на седиште, и немам оишано дека сум возел 100 низ град...А за брзина на колите, ако сакаат нека направат да се возат со максимални 50 коњи, не ми е потребна вбрзина..

А од кај знаеш дека тој момент ти кога си возел качен на седиште не бил третиот ден од кога поминала последната кола :) од кај знаеш дека тој момент нема да помине друга. Е сеа замисли слична глупост на таа да направиш со кола.
А мене не ми смета деца до 16год да возат кола до 50кс-70кс и нека возат, ако децата што се 16год имаат совест и размислуваат малце за последиците веројатно и тие нема да прават мн проблеми. Но ќе има и деца што сакаат алфа мажјаци да изиграваат, дома имаат брза кола.... да не се повторувам сфаќаш  А едно такво дете може да загрози живот на уште Х други.
Sase a so mislis na tvoj godini nema mangupi, pa i postari da receme ne zdivuvaat po gradot i po drzavava nasa. Skoro sekoj den gledam driftaat i toa luge +30, taka da nemoj da mislis so toa sto ke se polaga na 18, mesto na 16 ke se smeni koj znae so. Barem ti zivees vo  Veles, na drug da kazuvam ke se smee, ama ti bi trebalo da razberes za sto zboruvam :)

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #119 на: 24 Декември 2012, 21:26:35 pm »
+1111 Башка во Кичево има можеби 100 малолетници (на моја возраст) кои си возат кола по цели денови без гајле...