Автор Тема: BMW 320d  (Прочитано 17747 пати)

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
Одг: BMW 320d
« Одговори #30 на: 28 Декември 2011, 12:09:53 pm »
Создравје да си го возиш, изгледа убаво на слики. Инаку и јас би ги дал истите забелешки ко Звонко. Кола од западна европа со дизел мотор нема шанса да е возена под 15.000km годишно. Уште ако е купена овде од препродавач, рачунај минимум x2 на таа километража. И тоа „М пакет“ е типичен термин за препродавачите како субституција за „фул опрема“. Во двата случаи тоа подразбира најосновно ниво на опрема или можда најосновно ниво со додадени ефтини ситници, па тоа се дообјаснува со зборовите „нема што нема“.

п.с. ако не се искомплексирани сељачишта администраторите можеш да повелиш и на бмв форумот
Мала корекција на овој дел од посотот. Со останатото се согласувам. :D
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54948
  • Махер
« Одговори #31 на: 28 Декември 2011, 12:12:29 pm »
Korekcijava ti e na mesto gojdo, jas si imam permaban za taa rabota dobieno.

Отсутен zvonkog

• Редовен
  • Пораки: 1067
« Одговори #32 на: 28 Декември 2011, 12:30:58 pm »
Добро де... Него ај ќе прашам, дали знаеш дека дизелите на БМВ им оди турбината на 180.000км, па затоа сакав да прашам дали имаш нешто чепкано на таа тема? :)

ова маалскиве муабети многу ги сакам......

турбината се расипува како и на сите други, само што кај нас влегоа како што сите знаеме многу кршови со милион км, плус од стоќец во бмв, па некој маалски мајстор ќе го сервисира и после отишла турбината.
значи не е проблемот во турбината дека има мана или пак незнам што, се е во сервисирањето, има коли кои што поминале по 300.000 па сеуште не им мењана или сервисирана турбината, јас лично на мојата 530д ја сервисирав комплет само поради еден семеринг кој пропушташе уље према интеркулерот, иначе кога ја извадија на осовината на перката немаше ниту малку отстапување, ама кога се прави се прави се комплет.
иначе за долготрајност прво мора на некои си макс 50.000км да се мења сепараторот за уљани испарувања, да се става квалитетно уље и филтер (никогаш не сум штедел на ова), друго најмногу дефекти и искривувања во турбината се дешаваат при добро газење во лето кога температурите се екстремно високи, има потреба после газење да се остави колата неколку минути да поработи во место за да има време уљето да ја излади турбината и после тоа да се гаси моторот. ова не важи за релаксирана вожња до некои си 120-130км/ч. ако се внимава на овие работи тогаш турбината може многу долго да трае.
проблемот е што кај  половните аута без сервисна книшка или со фалц книшка, кај што немаш евиденција што е и кога е сменето, турбината може во секој момент да отиде или е веќе отидена, па неискусните кога ќе седнат од стоќец во бмв и се провозат им се чини дека лета колата, арно ама дефектот постои и ќе ги кошта после.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54948
  • Махер
« Одговори #33 на: 28 Декември 2011, 12:33:40 pm »
Ne se potresuvaj, ne e strasno. Da si prasam jas.

Отсутен zvonkog

• Редовен
« Одговори #34 на: 28 Декември 2011, 12:37:43 pm »
Создравје да си го возиш, изгледа убаво на слики. Инаку и јас би ги дал истите забелешки ко Звонко. Кола од западна европа со дизел мотор нема шанса да е возена под 15.000km годишно. Уште ако е купена овде од препродавач, рачунај минимум x2 на таа километража. И тоа „М пакет“ е типичен термин за препродавачите како субституција за „фул опрема“. Во двата случаи тоа подразбира најосновно ниво на опрема или можда најосновно ниво со додадени ефтини ситници, па тоа се дообјаснува со зборовите „нема што нема“.

п.с. ако не се искомплексирани сељачишта администраторите можеш да повелиш и на бмв форумот
Мала корекција на овој дел од посотот. Со останатото се согласувам. :D

абе јас кобајаги да бидам културен, ти ги утепа

и во контекст на ова погоре, „фул опрема“ или „м-пакет“, а колава едвај има електрични стакла напред....итн. ама најтрагично е што ни препродавциве немаат појма за пакетиве и опремиве како одат.
не зборам за колава во темава.

Отсутен zvonkog

• Редовен
« Одговори #35 на: 28 Декември 2011, 12:39:05 pm »
Ne se potresuvaj, ne e strasno. Da si prasam jas.

не се потресувам, убаво што прашуваш, јас само ти одговорив на твојата констатација....

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #36 на: 28 Декември 2011, 12:48:13 pm »
абе јас кобајаги да бидам културен, ти ги утепа (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Не бе не ги утепувам, све се тоа хајлендери на некој начин. Инаку не се страторите на форумов идиоти и искомплексирани сељачишта, па затоа си дозволив и така да пишам без да стравувам дека ќе ме решат.

Цитат
и во контекст на ова погоре, „фул опрема“ или „м-пакет“, а колава едвај има електрични стакла напред....итн. ама најтрагично е што ни препродавциве немаат појма за пакетиве и опремиве како одат.
Кога ги читам огласите на Пазар 3 се газам од смеење. Па уште кога ќе се јавиш да прашаш дополнително што опрема има во „фулл опрема“-та и ти викаат не знам дечко што се има, ама нема што нема. Класика за некој кој до вчера возел Југо/Кец и влегол во кола со основно ниво на опрема. Замисли што ќе му се деси да му дадеш некое луксузно ауто со свашта можно од опрема. Ќе мисли дека одпатувал во иднината.

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
« Одговори #37 на: 28 Декември 2011, 12:52:56 pm »
Звонко кога ќе купувам бмв,ти ќе си на метро од мене..:)

« Последно менување: 28 Декември 2011, 17:24:21 pm edonos »
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #38 на: 28 Декември 2011, 12:56:21 pm »
Ќе го киднапираш и ќе го држиш врзан во гепек.

Отсутен zvonkog

• Редовен
« Одговори #39 на: 28 Декември 2011, 14:16:49 pm »
Ќе го киднапираш и ќе го држиш врзан во гепек.

Отсутен zvonkog

• Редовен
« Одговори #40 на: 28 Декември 2011, 14:20:29 pm »
абе јас кобајаги да бидам културен, ти ги утепа (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Не бе не ги утепувам, све се тоа хајлендери на некој начин. Инаку не се страторите на форумов идиоти и искомплексирани сељачишта, па затоа си дозволив и така да пишам без да стравувам дека ќе ме решат.

верувам јас дека се ок дечките, ама пошто не познавам никого лично, морам малку на културна дистанца, вие меѓу вас сигурно имате подруг однос.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #41 на: 28 Декември 2011, 14:21:57 pm »
Гојдо алудираше на админи од друг форум ;)

Честито ново ауто тр20, фино БМВ со убава боја седишта ;D
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен zvonkog

• Редовен
« Одговори #42 на: 28 Декември 2011, 14:27:35 pm »
ја сфатив дека се збори за локалните админи...

tr20@ дур сме кај седиштава......плави се или сиви, само под чудно осветлување се сликани?

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #43 на: 28 Декември 2011, 14:28:17 pm »
Мене плави ми изгледаат.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #44 на: 28 Декември 2011, 14:55:52 pm »
Гојдо алудираше на админи од друг форум ;)
Админи и  модери од други форуми, се тоа опишано со два збора како искомплексирана сељачана.

Цитат
Честито ново ауто тр20, фино БМВ со убава боја седишта ;D
Ќе да се сиви.