Автор Тема: NBA  (Прочитано 72785 пати)

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
Одг: NBA
« Одговори #450 на: 20 Август 2014, 15:55:14 pm »
Нешто што се повеќе и повеќе стручњаци и играчи од НБА почнуваат да го кажуваат. Мислам и дека порано сум спомнал тука за овие работи.
http://bleacherreport.com/articles/2168979-brandon-jennings-calls-kobe-bryant-the-greatest-ever-says-mj-had-better-cast

Пред 2-3 години без никаква причина беше скинат трејдот на Крис Пол-По Гасол од страна на Штерн,без НИКАКВО оправдување или јавно објаснување,а денес гледаме како почнаа на Леброн фејкерот да му прават екипиште(се трампаат дрва за ѕвезди и никому ништо) пошто за жива глава неможе да се промовира себеси како главна звезда во НБА,која ќе може да и го држи рејтингот високо. Нешто што Коби го презеде(наследи) од Џордан ,иако беше сеуште далеку од освојување на титули.

Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #451 на: 04 Ноември 2014, 11:46:04 am »
Одлична статија, дефинитивно препорачувам да се прочита.

Kobe Bryant All That's Left of NBA's Greatest Draft Ever

Цитат
Kobe Bryant now stands alone, the last member of a storied 1996 NBA rookie class, trying to stave off the fate that has befallen every one of his draft-day peers.

Working off two serious injuries, the 36-year-old Bryant—who was drafted 13th overall—should be a relic of yesteryear, a living, breathing keepsake basketball brainiacs remember fondly as they try to reconcile the past with the present. Instead, he is an active symbol whose defiant displays are, for the time being, still bridging the gap between two, maybe three, different eras of basketball.

How much longer he'll be able to function as this time-thwarting token remains unclear. A lot could go wrong between now and when Bryant retires.

When that time comes—forcibly or voluntarily—that's it. Whenever Bryant walks or limps away, the 1996 draft's star power goes with him.

http://bleacherreport.com/articles/2254560-kobe-bryant-all-thats-left-of-nbas-greatest-draft-ever
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
« Одговори #452 на: 04 Ноември 2014, 12:10:09 pm »
Ја шернав сабајлево на ФБ. Само човек од инат може да каже нешто лошо. Моментално ја држи гледаноста на НБА на ниво на кое треба да биде.Јасно им е дека доколку се пензионира ќе имаат огромен пад,не ги спасува ни флоперот Џејмс.
-J.Clarkson

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #453 на: 04 Ноември 2014, 12:32:22 pm »
има значење за гледање нба ама не до толку како што кажуваш ти.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #454 на: 04 Ноември 2014, 12:40:36 pm »
Да ја тргнеме на страна гледаноста... Статијата ептен држи вода со муабетот дека Коби е единствениот останат од „суперстар“ драфтот од 1996та година. Читајќи ја статијата ми стана јасно уствари за кој драфт се работи, и ми текна дека тогаш активно ги следев тие soon-to-be superstars, и исто ми текна дека поминале скоро 20 години од тогаш. Од сите тие таленти на тој драфт, само Коби сеуште игра активно во НБА. Некои од нив не се во лигата повеќе од 6 години.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
« Одговори #455 на: 04 Ноември 2014, 13:31:24 pm »
Ќе видиме,не тврдам туку така мислам. Ме потсеќа на ситуацијата кога Џордан паузираше и каква беше НБА.
Тој е единствен играч на кој во другите градови му скандирале МВП и единствен на кој Штерн му поништи трејд од само нему познати причини(немаше веза со Лејкерс поништувањето на трејдот Гасол-Крис Пол).
-J.Clarkson

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #456 на: 07 Ноември 2014, 12:51:35 pm »

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
« Одговори #457 на: 07 Ноември 2014, 15:25:03 pm »

Phil jacksons tweet:
@bomani_jones you don't get it. Most players can't GET 10 shots
let alone 30+ shots. It takes a special athlete to get a good shot in
-J.Clarkson

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
« Одговори #458 на: 15 Ноември 2014, 23:26:32 pm »
Kobe Bryant's ranks among the league:

Points Per Game: 1st
FGA Per Game: 1st
FGM Per Game: 3rd
Steals Per Game: 12th
Minutes Per Game: 28th!

TOTAL Points: 1st
TOTAL FGA: 1st
TOTAL FGM: 4th (2 FG's away from 1st...)
TOTAL Steals: 9th
TOTAL Minutes: 24th! (fun fact: he's played 1 more minute than Pau Gasol (We miss you, Pau!))

Сето ова у 36.
-J.Clarkson

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5346
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #459 на: 16 Ноември 2014, 00:39:38 am »

Ѕвер. Нека си прави кеиф, и онака нема за што друго да се гледаат Лејкерси сега. Како што стојат работите ништо чудно и да си го задржат пикот од следниот драфт.
Штета за Рандл, таква повреда на првата про утакмица... во ситуација кога може да игра и да учи и да билда искуство, во тим во кој ќе има многу минутажа. Ај барем Кларксон да се развие во играч сезонава, ќе има минути за него.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #460 на: 27 Ноември 2014, 14:57:45 pm »

Епик фотка... Пред некој ден напунил 45 години, нека му е среќен роденденот :)

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #461 на: 27 Ноември 2014, 16:32:59 pm »
Легендa и мoј oмилен игрaч нa сите времињa. Штетa.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #462 на: 27 Ноември 2014, 17:54:13 pm »
Некаде да можам да ги симнам утакмиците од вчера или да ги гледам некако????

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5346
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #463 на: 27 Ноември 2014, 20:57:52 pm »

На пајрат беј, пребарај со NBA
Немам време за се да пратам, па не знам какво е покривањето. Но за Лејкерси знам дека редовно искачаат снимки во HD.

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
  • Пораки: 2464
« Одговори #464 на: 28 Ноември 2014, 03:38:17 am »
Некаде да можам да ги симнам утакмиците од вчера или да ги гледам некако????
Ако сакаш да гледаш цело време во живо, има дечко изработува league pass за цела сезона + плеј оф по доста разумна цена.Ако си заинтересиран пиши да ти дадам контакт.
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni