Автор Тема: NBA  (Прочитано 72655 пати)

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
Одг: NBA
« Одговори #270 на: 19 Април 2013, 01:25:12 am »
8ица, ваљда мислиш 4-1, пошто серијата се игра до 4ри добиени. Иначе, најнеизвесен дуел ќе биде Мемфис - Клиперс, има да се покољат. Мада на запад сите дуели ќе биде интересни, на исток недостасува атрактивноста, само Никс - Бостон може да биде интересен дуел, мада прашање е колку, бидејки знаеме колку проблеми имаат Бостон годинава. Атланта може да им направи проблем на Индијана, а Нетс - Булс очекувам минимум 6 утакмици.

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3049
« Одговори #271 на: 19 Април 2013, 02:08:11 am »
Сега е моментот за фаќање пари во кладилница на играчи... Бузер над 17 цело време, Дерон исто над просекот.

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
  • Пораки: 2464
« Одговори #272 на: 29 Април 2013, 20:09:35 pm »

Почнаа чистките  8) меѓудругото метлата ја осетија и фановите на Лејкерс  :'(
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #273 на: 29 Април 2013, 20:14:17 pm »
подобро да изгубеа последните два натпревари од регуларната сезона па да не го јадат срамот

п.с. муабетот ми е за лејкерс бтв

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
« Одговори #274 на: 29 Април 2013, 20:27:03 pm »
Лејкерс беа осудени на пропаст уште од самиот старт.Коби и Двајт имаат премногу големи егоа за да можат да функционираат во ист тим.Тоа се докажа и со нивната неуиграност преку целата сезона,за што ни крив ни должен отказ доби Мајк Браун и дојде уште поголемата утка Мајк Д'Антони.Не дека е лош тренер човекот ама едноставно Лејкерси немаат играчи за неговиот стил на игра.Капак на се беа и повредите што ги пратеа преку цела сезона,за на крај да се заврши се со повредата на Коби.

Им претстои лето на големи одлуки и многу промени во тимот.Искрено мислам дека Двајт нема да потпише туку ќе отиде во Нетс или Далас.Исто така очекувам и Гасол да добие трејд,па Коби,Неш и замената на Гасол да заиграат многу подобро одколку што беше оваа сезона.Клупата исто така треба да претрпи доста измени,нејзината слабост многу дојде израз со повредите на клучните играчи,каде што замените едноставно не играа на потребното ниво.
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #275 на: 29 Април 2013, 21:32:03 pm »
Коби и Двајт едноставно нема начин како да функционираат во нападите кои сакаше да ги игра Браун. Нема да се сложам дека Браун незаслужено доби отказ.
Тоа го пишувам од почеток на сезона,а подоцна имам ставено цитати од НБА.ком со потполно исто лоцирање на проблемите во тимот. Кој го интересира ќе се врати неколку страни наназад да прочита.

А да не беа ОГРОМНИТЕ проблеми со повреди,а со тоа проблеми и со константноста и кондицијата на играчите,малце подруго ќе беше.
После олстарот полека полека можеа да се препознаваат 10-тина добро уиграни акции,и видно беше променет меѓусебниот однос на играчите.

Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11810
  • Архитект
« Одговори #276 на: 30 Април 2013, 00:28:53 am »
Двајт - его?

Тој е дебил, нема свое јас. Потпаѓа под влијание на играчи, публика, твитерџии и што уште не. За гревче е.
Толкаво мажиште, а фустан носи.

Лејкерс имаа мнооогу лоша игра. Мнооооогу лоша.
Тоа што требаше, тоа ги снајде.

btw Вчера нешто коментаторите зборуваа дека Брендон Џенингс е на разговор во Ел Еј нареднава недела.

Јако!

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
« Одговори #277 на: 30 Април 2013, 16:43:38 pm »
@ Cuore Браун може беше тапа ама па за нападот на Д'Антони Лејкерс апла немаше играчи.Се сеќаваш што играше во Њујорк и Феникс,со брзи напади и pick and rool игра.Им фалеше на нив тренер со авторитет некој како Џери Слоун, кој беше слободен и гарантирам можеше да постигне многу повеќе со оваа екипа.

@ Osmica Двајт е заљубен во сам себе и мисли дека е дупло подобар играч одколку што реално е.Баркли убаво кажа дека воопшто не знае да се постави во пост и дека само прета со раце и така и добива лични во напад за џабе.Шек исто така го критикуваше дека нема свој потег за поентирање,нешто што многу му недостига.Се покажа дека е многу преценет и мислам дека само зреши што отиде во Лејкерс сезонава,проблемите со Коби и лошата тимска игра,само му ја намали вредноста и количината на пари што можеше да ја добие пред оваа сезона.
www.domitalia.mk

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #278 на: 30 Април 2013, 16:55:02 pm »
Двајт е дрво неделкано! Енормната снага и скокот му се единстени адути! Технички е камен темељац, работа со нозе во рекет има полоша одколку некој дечиња во пионерска школа, ролинг не знае да напраи . Шут да не праам муабет, син ми е попрецизен од него! А се мисли дека е Олајџувон, Шекил плус Џабар,  сите заедно!

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #279 на: 01 Мај 2013, 04:29:02 am »
По тиња тренер од бркот, у НБА мислам дека нема. Значи бркот знае само напад, напад и напад. Мислам дека ја подобро ќе поставам дефанзивна игра од него. Живци искинав дур беше тренер на Никс. Иначе плејоф-ов многу тапа за најтрофејните екипи, овие од запад јадеа метла, другиве од исток се спасија у продужение да не јадат метла. Првите 2 тима од 2-те конференции немаат проблеми и сериите се одвиваат очекувано, али другиве дуели се ептен интересни. Атланта и Индијана, сигурен сум дека ќе иде серијата до 7ма утакмица, најмногу поради тоа што Индијана се очајни на гостински терен. Булси мислам дека ќе ја затворат серијата наредната утакмица на домашен терен. Вечер ако тепа Клиперс, серијата иде у 7 утакмици, ако не ондак Мемфис ќе ја затворат серијата на домашен терен. Нагетс и Вориорс, ќе биде покољ на 6 и 7 утакмица ако ја има. Штета што многу тимови изгубија клучни играчи. Многу малерозна НБА сезона.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #280 на: 18 Мај 2013, 14:00:24 pm »

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
« Одговори #281 на: 18 Мај 2013, 19:08:54 pm »
Ако пратиш НБА.ком редовно ќе знаеш дека ова е еден очајно лош превод. :)
-J.Clarkson

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #282 на: 19 Мај 2013, 13:36:28 pm »
Sakas da kazes Djekson ne e vo pravo ?

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
« Одговори #283 на: 19 Мај 2013, 13:59:07 pm »
Сакам да кажам дека Џексон не го кажа ова.
Сосема друго пишуваше во статијата,едвај гледам од сношти,ќе пробам да ја најдам.
-J.Clarkson

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
Одг: Re: NBA
« Одговори #284 на: 19 Мај 2013, 14:49:41 pm »
Денес е закажан прес на Коби, ќе кажел нешто битно. Пензија?