Автор Тема: NBA  (Прочитано 72514 пати)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
Одг: NBA
« Одговори #60 на: 18 Јуни 2012, 16:45:41 pm »
Босто(а)н ке беа лесен залак за Тандер

E тоа нема да го дознеме нажалост :)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11810
  • Архитект
« Одговори #61 на: 18 Јуни 2012, 17:55:14 pm »
Крај Лебронтије први, некрунисан.

;D ;D ;D

Бостон мислам дека најголем проблем го имат со нивните егоистични играчи.
Пирс не му е гаље дали му оди или не, не се замара. Гарнет полека почнува да го губи разумот.
А Ражон е прикаска за себе.
Од старт не ги сакав и уште не ги сакам. Повеќе поштовање ќе имав за гарнет да си останеше во Минесота.

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
  • Пораки: 2464
« Одговори #62 на: 20 Јуни 2012, 00:57:50 am »
Вечер е решавачка партија според мене во целава серија,бидејќи ако победи Оклахома ја носи серијата во својата арена,додека ако победи Мајами 90% мислам дека титулата е нивна :)
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #63 на: 20 Јуни 2012, 09:16:57 am »
Ете ти.

Мајами е на чекор од титулата.

:) :) :)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #64 на: 20 Јуни 2012, 13:41:47 pm »
Вечер е решавачка партија според мене во целава серија,бидејќи ако победи Оклахома ја носи серијата во својата арена,додека ако победи Мајами 90% мислам дека титулата е нивна :)

Потивко нареден пат, ме вознемируваш а јас во 8 станувам, не работам како тебе од 1 до 2 ипол со пауза за кафе измеѓу ;D
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
« Одговори #65 на: 20 Јуни 2012, 16:20:28 pm »
Уште од сега најавувам гласно навивање и прослава на титула во текот на петочните утрински часови ;D.Сега ако не освои Мајами не гледам веќе НБА :)
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #66 на: 20 Јуни 2012, 16:36:14 pm »
Се разбуди бе?

Ајде добро утро.

;D ;D

Дааа петок, би требало да грми!!

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #67 на: 20 Јуни 2012, 16:46:37 pm »
И двете екипи играат на дур и се потпираат на индивидуалните способности на поединците во екипата.

Но сепак во целост земено, Мајами има подобра екипа и колку толку, каков таков стил на игра.

Оклахома ми се ептен маалска екипа. Секоја чест за поединците како Дурант но сепак Мајами е според мене подобар во моментов и време му е да осви Прстен!

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
« Одговори #68 на: 20 Јуни 2012, 21:59:15 pm »
Пресудно за Мајами исто во оваа серија е што и во секоја утакмица се појавува еден од suporting cast ко што ги викаат останатите поред големата тројка.На оваа тоа беше Чалмерс кој со 22 поени и со кошеви кога Леброн се повреди може да се каже дека со голем дел допринесе за победата,додека кај Оклахома тоа го нема.Харедн кој важеше како трет најдобар играч во Оклахома во оваа серија тотално се изгуби и му падна и самодовербата,тоа се виде вчера кога буквално го оставаа сам и пак не шутираше.Се е во рацете на Мајами сега и да не баксузирам ама не очекувам да се сопнат на последната пречка што е пред нив :P
www.domitalia.mk

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #69 на: 20 Јуни 2012, 23:46:54 pm »
Незнам што ке биде со Леброн... ако повредата придонесе до помала минутажа тогаш имаат шанси ОКЦ.

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #70 на: 21 Јуни 2012, 00:55:09 am »
Ме разочараа Оклахома, а баш сакав да освојат, најмногу поради тоа што Мајами ми се крајно антипатичен тим, не можам да ги глеам од што ми се одвратни. Не се Мајами толку подобри, колку што ОКЦ сами си се победија.

Отсутен mmm121

• Сениор
« Одговори #71 на: 21 Јуни 2012, 01:00:40 am »
Окхалома играат катастрофално, мајами игра добро а резултатите се пак тесни. Или само ми се чини така?

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #72 на: 21 Јуни 2012, 01:17:33 am »
Мајами собраа доволно искуство од ланското финале кое го изгбија, ОКЦ се сеуште млади и неискусни, тоа многу ги кочи според мене и многу им влијае на играта.

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
« Одговори #73 на: 22 Јуни 2012, 19:34:50 pm »
It's about damn time!!Како што кажа и самиот Леброн вчера.Сосема заслужена титула за Мајами со целокупната игра посебно во плејофот и натпреварот со Бостон кога беа во негатива од 3-2.Леброн уште еднаш покажа дека моментално е најдобриот и најкомплетниот играч во цела НБА.Голема заслуга имаат секако и останатите играчи кои и те како допринесоа кога највеќе требаше.Вчера таа улога ја презеде Мајк Милер со 7-те тројки,дури и коментаторите беа збунети дали е Reggie или Mike Мiller ;).
Колку се само деца ОКЦ покажа и потегот на Дурант кој не можеше да го дочека крајот и плачеше ко девојче некое што многу ме разочара мислев дека ќе покаже поголема цврстина.Леброн губеше 7 години по ред и цела јавност беше против него па ни солза не пушти за разлика од овие помада генерации.
www.domitalia.mk

Отсутен mmm121

• Сениор
« Одговори #74 на: 22 Јуни 2012, 21:10:06 pm »
плачеле и други....
што се однесува до ОКЦ, мислам дека премногу се изгубија во финалето. Можат они многу подобро. Дурант, Харден и Вестбрук имаат по 23 години.... ке имаат уште многу убави моменти во кариерата..... особено Дурант. Мислам дека ако влезе во некој топ тим не му бегаат прстени.