Автор Тема: Body Building, Fitness, P90X, MMA, Boxing i slicno...  (Прочитано 813121 пати)

Отсутен igor_xxxx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 440
Одг: Body Building, Fitness, P90X, MMA, Boxing i slicno...
« Одговори #5310 на: 07 Ноември 2017, 15:33:43 pm »
Знае некој каде кај нас може да се најде сличен на овој комплет по спортскиве продавници, или ќе треба од надвор да купам?

Имам моментално повреда на рамото за која што одам на терапија, па некое време додека се средам не сакам со слободни тежини да вежбам, посебно горен дел.

https://www.amazon.de/Resistance-Widerstandsband-BeMaxx-Fitness-Trainingsguide/dp/B016SJC6DK/ref=sr_1_8?ie=UTF8&qid=1509522285&sr=8-8&keywords=resistance+bands

Јас побарав кај нас, но не најдов нешто квалитетно, па нарачав од MyProtein. Земав пар од црвениот и еден пар од лилав бендови. Квалитеот изгледа доста солиден за парите, но ќе видиме како ќе се покаже за 2-3 месеци и дали ќе ослабне отпорот.

Земав едни од Мегаспорт, во MyProtein не ми ни текна да побарам.Не се нешто посебно, ама од сите останати што стигнав да ги видам делуваа за нијанса подобри.Си викам за тоа што им е намената ОК ќе бидат, додека се вратам на теговите за неколку недели, па после за мобилност и загревање ќе ги користам повеќе.

Фала за инфото во секој случај.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #5311 на: 08 Ноември 2017, 15:46:55 pm »

Нешто од порано..околу 88 -90 кг.
Сум бил и по слаб и далеку  масивен од ова (до 103 кг) ...али мислам дека ова е златната средина..и од аспект на напор при вежбање , и од аспект на пазење на исхрана и од аспект на фрлени пари за суплементација....

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #5312 на: 08 Ноември 2017, 17:11:47 pm »
Утнал професија..наместо да јаде боксови, можел вака...

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

;D

Ем со лезет :)
Него шибни слики кај што си послаб/помасивен, чисто за споредба...

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #5313 на: 08 Ноември 2017, 22:36:26 pm »
Еве околу 97-100 ка...кога јадев за 2 ца...

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #5314 на: 08 Ноември 2017, 23:09:37 pm »
Има разлика бога ми, али јасно е колку треба за одржавање 100-че... А 10 кг ќе речиш...

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #5315 на: 08 Ноември 2017, 23:35:00 pm »
Само пари и време.
Дисциплината ја имам.
Вољата варира...јбг, луѓе сме.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #5316 на: 08 Ноември 2017, 23:45:05 pm »
Б.б. не е 2 сати в теретана дојди дома настегај се стек и толку, него некако е начин на живот, да не речам да си опседнат треба. А ако не ти носи пари, да не се лажиме, трошок е како сакаш речи, јадење пиење спиење, се‘ треба да ти е под конец. А деншно време малце кнап сме, ретко кој би те толерирал да јадиш на 2 саати, да си спиеш по пропис(не знам колку е), па посебен режим ако одиш на натпревар од недела-две ... Јас сум одел лефтерно(рекреативно), али сум сретнал луѓе едноставно тоа им е животот, друго ништо не ги занима, али биле става. Па како што, секако нема никому да го препрашуваш цел ден што прави :) Али општо низ мк ако можеж да си приуштиш спорт арно, ако не здравје. Имам еден братучед се бавеше со кајакарство, натпревари, опрема, хотели, сите давачки ги сносеше татко му,а знам неколку пати беше првак низ мк, али после се откажа дека професијата беше "многу" доходовна за жал...

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #5317 на: 09 Ноември 2017, 10:03:55 am »
Нa сите што се двоумеле да вежбаат сум им рекол вака:
Изглеј го клипов, ако после тоа не ти доаѓа да  станеш бар 50 склека да напраиш, барај си друга занимација..играј фудбал ..вози точак..само жити се не дреми во кладилница. ;D

Време и пари никогаш не се доволно, али ако се сака...се може.
Пари од ова нема..има само лична сатисфакција, али 24/7, а не само месец дена на плажа.

За другите придобивки од било какво вежбање има доволно статии на нет, немора јас да пишувам.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #5318 на: 09 Ноември 2017, 17:51:17 pm »
Да да секако дека 3 саати да се одвојат неделно се таман, нити па е нешто премногу, не дека сме толку кнап, али па и нема некои WOW резултати, сепак е многу поарно ништо, или од дремење по кладилници/кафиња :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #5319 на: 09 Ноември 2017, 18:11:26 pm »
Која смешка ми се вака саативе. Дека дома не се спремаш и не треба да одиш и да се паркираш и да се вратиш и да се истушираш и испереш. Да не се лажеме дека 3 тренинзи неделно по еден саат се три саати. Најмалку саат ипол, а пореално два саата се трошат.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
« Одговори #5320 на: 09 Ноември 2017, 18:33:23 pm »
Како и тоа дека еден саат дневно е само 4% од денот. Бич плиз, ако одземеш дека работиш 8 саати и спиеш уште толку и јадеш и спремаш за јадење уште најмалку два саати и ако земеш дека на превоз и остали ситници трошиш уште два саати во денот значи ти остануваат 4 саати. Епа еден саат од тие 4 саати е 25% а во тоја саат ако пресметаш и туш и околу припреми лесно стигнува до 1,5-2 саати. Епа треба 50% од слободното време во денот да го потрошиш на вежбање а не само 4%.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #5321 на: 09 Ноември 2017, 19:05:16 pm »
ене ја преку улица ми е 5 минс, и тренинг 45 мин 50 и туширање 15 минс, толку е, Сега некој главит 12 саати на работа и во минус ќе влезиш ако сметаш така :) ем рачунај не си секој ден, ами преку ден. Пак 6 саати се неделно...
Т.Е. ако сакаш ќе најдеш време, без разлика колку е. Па дека ќе гледаш турски серии санки поарно ќе поминиш.
П.С. Сега ако работиш граѓевина на пример уопште не титреба бб :)
« Последно менување: 09 Ноември 2017, 19:15:55 pm Bicikle »

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #5322 на: 10 Ноември 2017, 00:18:40 am »
Која смешка ми се вака саативе. Дека дома не се спремаш и не треба да одиш и да се паркираш и да се вратиш и да се истушираш и испереш. Да не се лажеме дека 3 тренинзи неделно по еден саат се три саати. Најмалку саат ипол, а пореално два саата се трошат.

Така е...не е само колку време си на справа.
Најчесто во 8:15 почнувам да се спремам, во 22:15 сум дома..но ова е 3 пати во неделата.
Останатите 4...како ти драго.
Јас пример оваа недела имам 3 тренинга ПОН, СРЕ, ПЕТ, свирки навечер САБ, НЕД...и сум на работа од ПОН-ПЕТ.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #5323 на: 13 Ноември 2017, 13:44:43 pm »

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #5324 на: 22 Ноември 2017, 14:28:48 pm »