Автор Тема: Body Building, Fitness, P90X, MMA, Boxing i slicno...  (Прочитано 984193 пати)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22375
Одг: Body Building, Fitness, P90X, MMA, Boxing i slicno...
« Одговори #4455 на: 19 Февруари 2016, 11:11:38 am »
Марио.
Ако вежбаш во теретана :
- 30 минути на орбитрек 3 пати неделно преку еден ден...најмалку.

Ако вежбаш дома, симни си програми како P90X или Insanity, опреми се и терај како што кажуваат.

Од суплементи купи си ги овие:
http://www.ultimatenutrition.com/product/ultra-ripped/

Oд исхрана се знае:
Заборави леб, благо, грицки, џусеви, кока коли, пржено - држено, јunk food, жесток алкохол.
Од месо само стек (не похован), телешко и риба.

Редовен тежински тренинг се подразбира.

Отсутен Mario_306

• Редовен
  • Пораки: 1177
  • Тоа ти е релативна работа...
« Одговори #4456 на: 19 Февруари 2016, 12:56:25 pm »
Марио.
Ако вежбаш во теретана :
- 30 минути на орбитрек 3 пати неделно преку еден ден...најмалку.

Ако вежбаш дома, симни си програми како P90X или Insanity, опреми се и терај како што кажуваат.

Од суплементи купи си ги овие:
http://www.ultimatenutrition.com/product/ultra-ripped/

Oд исхрана се знае:
Заборави леб, благо, грицки, џусеви, кока коли, пржено - држено, јunk food, жесток алкохол.
Од месо само стек (не похован), телешко и риба.

Редовен тежински тренинг се подразбира.

Фала ти на одговорот,  работите ги знам од горе не дека сум тотално не упатен, ми интересираше твоето мислење околу тоа, дали со кардио се топи многу мускулна маса?Разгледувам друг метод, многу стриктен и многу подолг. Односно тој метод е калориски дефицит со мерење до грам дневен внес на протеини, масти и јаглени хидрати, пресметано по кг. телесна маса и без многу кардио за да се задржи најголемиот дел од мускулната маса. Како што кажав еднаш пробав да се изчистам со редовно кардио+ тежински тренинг, да, ослабев не викам не, почнаа повеќе да се познават мускулите но паднав во сила и во мускулна маса ептен. Сега се плашам да не се повтори истото. :)
« Последно менување: 19 Февруари 2016, 13:06:36 pm Mario_306 »
Давам шлогиран дедо, или го менвам за друга недвижнина :)
;D ;D ;D

Отсутен TheForce

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 546
Одг:
« Одговори #4457 на: 19 Февруари 2016, 13:06:33 pm »
Сето тоа мерење до грам ти е ту мач според мене, доволно е отприлика да знаеш колку-кога-што внесуваш. За почеток обрни внимание на дел заситени масти од масти и шеќери во јаглехидрати. И кардиото обавезно да ти биде после анаеробниот тренинг за да удриш на губење масти.

Отсутен Mario_306

• Редовен
« Одговори #4458 на: 19 Февруари 2016, 13:09:51 pm »
Сето тоа мерење до грам ти е ту мач според мене, доволно е отприлика да знаеш колку-кога-што внесуваш. За почеток обрни внимание на дел заситени масти од масти и шеќери во јаглехидрати. И кардиото обавезно да ти биде после анаеробниот тренинг за да удриш на губење масти.

Верувај ми дека не е ту мач, тоа е основа, баш од таму треба да се почне, затоа што треба да пробаш за да знаеш колку калории му се потребни на телото, со колку калории стагнираш, со колку калории качуваш тежина и со колку намалуваш тежина. :)

П.С при чистење треба да го ограничиш внесот на јаглени хидрати и масти. :)
;D ;D ;D

Отсутен TheForce

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 546
Одг:
« Одговори #4459 на: 19 Февруари 2016, 13:17:44 pm »
Калориите и  тежината не  ти се некој репер, ако тргнеш од фактот дека мускул тежи повеќе од масно ткиво (ти може ќе намалуваш масти, а килажата да  ти остане иста/зголеми).

А за ту мач мислев на моментот вака кога ќе почнат луѓето се силат на почеток, забрането ова-она, мери грамажа и во старт се создава аверзија и се откажуваат.  Мое лично мислење е да се оди постепено и да се создава навика. Три години вежбам фитнес и се навикнав да ги читам производите и да пазам на тие цаки, ама никогаш не се замарам со мерење.

Отсутен Mario_306

• Редовен
« Одговори #4460 на: 19 Февруари 2016, 13:30:22 pm »
Калориите и  тежината не  ти се некој репер, ако тргнеш од фактот дека мускул тежи повеќе од масно ткиво (ти може ќе намалуваш масти, а килажата да  ти остане иста/зголеми).

А за ту мач мислев на моментот вака кога ќе почнат луѓето се силат на почеток, забрането ова-она, мери грамажа и во старт се создава аверзија и се откажуваат.  Мое лично мислење е да се оди постепено и да се создава навика. Три години вежбам фитнес и се навикнав да ги читам производите и да пазам на тие цаки, ама никогаш не се замарам со мерење.

Калориите не се репер туку макро, не е исто 2000 калории од кои имаш 300гр. јаглени хидрати, 50гр. масти и 90гр. протеини или 150гр. јаглени хидрати 90гр. масти и 150гр. протеини, а иначе многу битна работа е телесната тежина/калории, а уште побитна е држење до макрото подолг период. Кај мене ороблемот ми се финансиите, затоа што за таква исхрана + суплементи ми требаат безмалку 200 евра месечно што неможам да си ги дозволам. ;D

П.С https://m.facebook.com/skinnyaaroncurtis/ лајкнете го типов и следете го, секоја недела објавува колку кила е односно колку грама качил/симнал, како се осеќал во теретана, макрото во таа недела итн. Типот е природен и верувам во тоа, вежба 15 години... ;)

П.С 2 типот не прави воопшто кардио... ;)
« Последно менување: 19 Февруари 2016, 13:36:54 pm Mario_306 »
;D ;D ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55335
  • Махер
Одг:
« Одговори #4461 на: 19 Февруари 2016, 13:35:02 pm »
Енергијата е иста. Калории се единица мерка за енергија.

Има разлика во составот но не во енергијата која е непотрошена и се претвора во сало. Или се вади од сало.

Отсутен Mario_306

• Редовен
« Одговори #4462 на: 19 Февруари 2016, 13:40:17 pm »
Енергијата е иста. Калории се единица мерка за енергија.

Има разлика во составот но не во енергијата која е непотрошена и се претвора во сало. Или се вади од сало.

Не е точно, не е исто јаглените хидрати се енергија за мускулите, протеинот е храна за мускулите, вишокот од јаглени хидрати најлесни се претвораат во сало... ;)
;D ;D ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Одг:
« Одговори #4463 на: 19 Февруари 2016, 13:42:57 pm »
Има црн дроб чија работа е тоа. Не е наша.

Енергијата која преостанува се претвора во сало. Онаа која недостасува се вади од сало (и од мускули). Не постои перпетуум мобиле.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #4464 на: 19 Февруари 2016, 13:44:05 pm »
Јас никогаш во живот не сум мерел во грамови што и колку внесувам, а и оние што се во подобра форма од мене гледам дека не го прават тоа.
Само пазат што, колку ( отприлика) и кога јадат бидејќи листата на работи кои не треба да ги јадеш е релативно мала и ти ја пишав погоре.

За тоа дали со кардио се гори муслул, мислам дека ако вежбаш исклучиво кардио, нормално е да падне и мускулната маса...ако воопшто претходно постоела.

Инаку не.

Убаво ти пишала The Force..помалку замарање со статии, мерења и филозофии, повеќе вежбање и едноставен , здрав начин на исхрана.
Имаш ти уште многу работа пред да почнеш daily intake во грамови да ги мериш.

Отсутен Mario_306

• Редовен
« Одговори #4465 на: 19 Февруари 2016, 13:52:32 pm »
Без навреди, се додека гледаме вака нема да имаме голем напредок и немаме голем успех. Знам и јас луѓе што се во подобра форма од мене и што воопшто непазат на исхрана, па дури ни кардио не прават, ама затоа шемица со кленбутерол и стакло се прави. Јас правам муабет за природно, а овој е начинот за природно и професионално да се изчистиш, ако го правиш нештото прави го како што треба, ако не ич не го прави.
;D ;D ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Одг:
« Одговори #4466 на: 19 Февруари 2016, 13:56:51 pm »
Зошто да не го прават? Кој како сака. Не им се замара и за 2 месеца сакаат резултати.

Како сите спортисти и глумци така и они. Не е ништо страшно.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #4467 на: 19 Февруари 2016, 13:59:43 pm »
Без навреди, се додека гледаме вака нема да имаме голем напредок и немаме голем успех. Знам и јас луѓе што се во подобра форма од мене и што воопшто непазат на исхрана, па дури ни кардио не прават, ама затоа шемица со кленбутерол и стакло се прави. Јас правам муабет за природно, а овој е начинот за природно и професионално да се изчистиш, ако го правиш нештото прави го како што треба, ако не ич не го прави.

Јас имам скинато 26 кг за 4 месеци на обичен Total Gym и строга диета. Природно ,нормално..
Кленбутеролот исто така не прави чуда ако не вежбаш ( и тежини и кардио) и ако не се храниш како што пишав.. само времето до посакуваниот резултат е пократко.

Отсутен Mario_306

• Редовен
« Одговори #4468 на: 19 Февруари 2016, 14:07:43 pm »
Зошто да не го прават? Кој како сака. Не им се замара и за 2 месеца сакаат резултати.

Како сите спортисти и глумци така и они. Не е ништо страшно.

Нивно право, не ги осудувам, напротив алал да им е затоа што ризикот од срцеви заболувања и рак е поголем со овие супстанции. :)

Јас имам скинато 26 кг за 4 месеци на обичен Total Gym и строга диета. Природно ,нормално..
Кленбутеролот исто така не прави чуда ако не вежбаш ( и тежини и кардио) и ако не се храниш како што пишав.. само времето до посакуваниот резултат е пократко.

Јас за месец ипол имам симнато 12кг. кога се "чистев" пред 2 години ептен лесно, ненамерен калориски дефицит од преку 1000 калории(практично 2кг. неделно) исхрана богата со протеини и масти, а помалку јаглени хидрати, најголем дел салати, но не е тоа поентата изгубив многу мускулна маса, добив стрии итн. Начинот кој ви го кажувам е за задржување на најголемиот дел на мускулната маса. :)

П.С правилно чистење е симнување максимум 1кг. неделно со стриктно одреден план на исхрана и максимален дневен дефицит од 500 калории.
;D ;D ;D

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #4469 на: 19 Февруари 2016, 14:16:18 pm »
Ако е така, терај како што си наумил, па стави слики кога ќе се исчистиш.
Во овој спорт една слика вреди 1000 зборови...буквално.