Автор Тема: Body Building, Fitness, P90X, MMA, Boxing i slicno...  (Прочитано 915652 пати)

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Одг: Body Building, Fitness, P90X, MMA, Boxing i slicno...
« Одговори #2355 на: 17 Октомври 2013, 19:26:54 pm »
Ќе го прашаш филипв, он преку телеолошко-дедуктивниот метод ќе ти објасни како земјиното забрзување влијае на телото при состојба на непроменливост на дел од вредностите, исто така ќе ти каже за атрофија на мускулна маса, притисокот кој го трпат зглобовите, лигаментите како и за функционирањето и димензионираноста на аеробниот систем.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #2356 на: 17 Октомври 2013, 21:40:01 pm »

Присутен Cranium

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 976
« Одговори #2357 на: 17 Октомври 2013, 22:18:32 pm »
Гледам се зборело за некоја програма не стигнав да долистам да видам за која се работи. Според мене нема подобра страница на која пишува се како за идиоти..

Bodybuilding -> http://www.bodybuilding.com/guides/

Малце подоле имате упатство односно со три клика (пол, цел и возраст) ви дава избор од повеќе програми за вежбање кои не содржат само вежби (типови на вежби, серии, повторувања, кардио...) туку содржат и програма за суплементација (по избор од тоа дали ќе користите) според вежбите, пример за исхрана најпогодна со тие вежби и сето тоа е супер ускладено и водено со клипови дали од целиот тренинг или од вежбата како правилно се изведува. Можете да си следите по некоја од програмите или да си комбинирате што ви се свиѓа.

Лично јас од лани од Октомври почнав да вежбам и сум презадоволен. Се водев по тренинг програмата на Kris Gethin, од кој и го искористив примерот за суплементација но исхраната ја направив сам бидејќи имам многу читано башка сум на факултет за медицина имав вежби за нутриција. Сето тоа траеше некој 6-7 месеци во кои изгубив 20кг кое и првично беше моја цел.

Еве линк од програмата: http://www.bodybuilding.com/fun/kris-gethin-12-week-daily-trainer.html

Моментално се водам по друга програма, на Jim Stoppani но овојпат ги користам само примерите за тренинзите и користам само протеин Olymp Pure Whey Isolate (25,8g protein/serving) кој ми е потребен бидејќи вежбам касно навечер и го користам како замена за оброк.

Еве линк од програмата: http://www.bodybuilding.com/fun/shortcut-to-size.html

Поздрав и се надевам дека ви бев од корист. Ако ве интересира нешто прашајте ќе се обидам да ви помогнам ;)

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3063
« Одговори #2358 на: 17 Октомври 2013, 22:21:01 pm »
Знам дека си на медицина и да не испадне дека ти солам памет ама оброк си е оброк. Нема замена :)

Присутен Cranium

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 976
« Одговори #2359 на: 17 Октомври 2013, 22:33:37 pm »
Знам дека си на медицина и да не испадне дека ти солам памет ама оброк си е оброк. Нема замена :)

мене ми е тоа 6-ти оброк во денот така да може и тоа да заврши работа колку да се внесе потребното ;)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #2360 на: 19 Октомври 2013, 16:50:14 pm »

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #2361 на: 20 Октомври 2013, 08:40:29 am »
Џабе ти е техника, мускули и прецизност. Понекогаш само кардио му е мајката.

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #2362 на: 21 Октомври 2013, 16:44:55 pm »

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #2363 на: 21 Октомври 2013, 16:59:06 pm »

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22280
« Одговори #2364 на: 21 Октомври 2013, 21:20:49 pm »
Џабе ти е техника, мускули и прецизност. Понекогаш само кардио му е мајката.

Cain dushata mu ja zema na JDS na ogradata...aj stavi slika na sto licese Junior posle borbata..

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #2365 на: 22 Октомври 2013, 07:44:36 am »
Почна вака:

И веднаш се претвори во :

па во

На крај JDS сам се нокаутира откако падна со глава на канвасот.

95% од борбата го притискаше на мрежа и го делкаше со крати удари. Dirty boxing. Не ми се допадна борбата.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22280
« Одговори #2366 на: 22 Октомври 2013, 09:24:00 am »
Sum ti kazal i porano.. koga lugevo gubat od Cain , retko koj lici na sebe posle borbata...pocni od Brock, pa dvete so JDS....a vaka ko ke vidis navodno nema jaki udari...

Ni mene ne mi se dopadna borbata ali Cain morase da pritiska na ograda bidejki za 30 sec mu stana jasno deka na obicen stand up nema sansi...JDS go povredi uste so prviot udar.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #2367 на: 22 Октомври 2013, 09:42:25 am »
Дискутабилно е, JDS прими околу 500 удари во главата. 274 удари само во 4тата рунда. Какви сака нека се, во толкав број ќе направат штета.
Од друга страна Cain во првата борба падна од 1 удар.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #2369 на: 23 Октомври 2013, 15:53:13 pm »
UFC 166 delivered in so many ways; close fought thrillers, a slick submission, a barn burner of a title fight and plenty of hefty knockouts. As usual, a card with such excitement is not without cost to it’s athletes.

The fighters at UFC 166 certainly put it all on the line, with some fighters paying more than others. I was surprised to see that Cain Velasquez may have broken his jaw against JDS, and that TJ Waldburger came away unscathed after being carted to hospital on a stretcher. Check out the full list:

Junior dos Santos: Suspended indefinitely pending clearance from an ear, nose and throat doctor

Shawn Jordan: Suspended indefinitely pending clearance from an ear, nose and throat doctor

Tim Boetsch: Suspended indefinitely pending clearance from an ophthalmologist

Cain Velasquez: Suspended until April 18 due to possible broken jaw