Најважно во теретаната е да имаш тренер кој ќе се мане и ќе те остаи на раат. Пошто во најголем број случаи поим немаат. ЧАСТ ИЗУЗЕТЦИМА рецимо Раде, ако се дрзне да ти објасни во неговата домашна теретана.

Другото шие ми га ѓуро. „Дечко многу ставаш на мртво“ „Дечко така кичмата ќе ја сјебеш“ и генерално тоа се стварите.
А има и БЕКСИТ експерти, кои си вежбаат по теретана и си солат памет. „Дечко треба прави да ти се нозете при мртво“, и остали вицови. Да се утепаш од смеење. „Мртво е за нозе вежба, и чучњеви исто за нозе се“ (И после оди и прави чучњеви и се спушта 20 сантима преку сила).

Кога ќе видам некој со Суисајд грип на бенч, и ај он си вежба. Ама ќе се дрзне да ми објаснува дека и јас требало така да ја држам шипката за бенч.
Како пример за асален тренер ќе го земам Злате:„Не трчај ко патка“ - сосема релавантен податок.
Или Раде:„Малце ти е тоа, стави уште една плочка.“ односно „Можеш, можеш, не си пробал“

Свака част за таквите исклучоци!
Да сублимирам, најбитно е да не ти кења некој врз глава. Барем за мене. И тоа го добив во Горис Трајковски со Паки на пример.