Лани летото прв пат возев службена октавија 1.6 тди 105 кс од 2010та година, 435 000 км имаше во тој момент.
На колата едноставно не и се познаваа километрите дека се толку, се функционираше на неа, никакви звуци, ниту некакви тропкања од подвозје.
Моторот спиеше, рамномерно работење без никаков проблем.
Ја возев неколку пати на отворено до Гевгелија, до Кавадарци без никаков проблем.
Редовно сервисирана.
Комотно да и се врати километражата на 170 000 км, секој ќе верува дека навистина има толку, а не 435 000 км.
Од друга страна, наше официјално задолжено возило беше Рапид 1.6 мпи со плин, пред 4 години во 2021ва декември кога започнав да работам имаше 139 000 км, а сега во декември 2025та кога заминав од таму, имаше 301 000 км.
Од тие 160 000 км кои се поминаа со тој рапид додека јас бев, само јас имав најмалку 80 000 км извозено со тој Рапид.
Речиси постојано беше на отворен пат тој рапид и постојано 140-160 км/ч се возеше по автопат.
На секои 10 000 км редовен сервис, плус ако нешто воочевме дека тропка, веднаш го носевме на сервис.
И без проблеми со тој рапид секогаш во секое време тргнувавме на отворен пат насекаде, никогаш не не остави дефект.
Единствени дупешки што ги имаше беа со плинот, најчесто не префрлуваше, постојано титкаше плинот.
Така да ако редовно се сервисира и одржува возилото, километрите се само бројка.