Автор Тема: 2008 Opel Astra Classic II 1.4 Ecotec Twinport  (Прочитано 4364 пати)

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7214
  • French diamond
Одг: 2008 Opel Astra Classic II 1.4 Ecotec Twinport
« Одговори #75 на: 10 Мај 2025, 20:45:49 pm »
Точно то го кажавме, само овај дека е Дизел касно пали и не ја свати поентата, муабетот од сам старт беше дека ако е толку чиста, нема да ги земи тие пари, пошто ги натепала 150К и 18 години, исто како она поговорката, е"*ал, не е*ал време курца пролази", ама го разбирам.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #76 на: 10 Мај 2025, 21:21:05 pm »
За секое тенџере има капак.Така и за ова,ќе се најди купец само треба време.
Ете брат ми уште си го продава БМВ-то ради тоа што не го дава за 2500€,а не го дава толку пошо и тој е болесник како Дизелот форумски и си го цени.
Е сега дали купецот ќе го цени тоа и ќе си плати а со тоа ќе си купи и "мир" тоа останува на него.
Сака поевтино,има на пазарот,нека изволи.
Сите сакаме да купиме вака одржувано возило,ама не сакаме да платиме 10-15% повисока цена.Епа другари не можи така.
И дај бе олабајте се од навреди.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Присутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6433
« Одговори #77 на: 10 Мај 2025, 21:21:57 pm »
Точно то го кажавме, само овај дека е Дизел касно пали и не ја свати поентата, муабетот од сам старт беше дека ако е толку чиста, нема да ги земи тие пари, пошто ги натепала 150К и 18 години, исто како она поговорката, е"*ал, не е*ал време курца пролази", ама го разбирам.

Ти брат и не палиш ич, јас ако касно палам.

Отсутен mac_mk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 85
« Одговори #78 на: 10 Мај 2025, 21:35:58 pm »
Според мене најголем проблем зошто колата многу тешко ќе се продаде по оваа цена е тоа што е моделски 98/99 година. Може да глумиме колку сакаме, тоа е многу битен момент, посебно кај помлад купувач. Втор битен момент е тоа дека пари што си ги вложил во кола е многу тешко да ги извадиш после при продажба. Не велам дека не вреди, и дај боже да се продаде по таа цена, ама ќе треба многу среќа и време да се најде таков специфичен купец.

Sent from my SM-S921B using Tapatalk

Присутен Diesel

• Сениор
« Одговори #79 на: 10 Мај 2025, 21:39:20 pm »
Да, така е.

За таа цена има Ајго (битолски дубак), Пунто класик, Колт, Ц3...

Све колишта за помлада популација, да.

Не сакам пари да враќам, каде реков така? Со оглед на состојбата на пазарот и понудата во тој ценовен ранг, колата е со тамам цена.

Комплекси се у питање.

Отсутен mac_mk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 85
« Одговори #80 на: 10 Мај 2025, 22:10:27 pm »
Да, така е.

Не сакам пари да враќам, каде реков така? Со оглед на состојбата на пазарот и понудата во тој ценовен ранг, колата е со тамам цена.

Комплекси се у питање.
Не се никакви комплекси во прашање, само ти кажувам објективно мислење. Тој момент што колата е 2008-ма а моделски почнала да се произведува 98/99 влијае и те како на нашиот пазар. Македончето попрво ќе купи голф 5 со 350к километри за иста цена отколку астрава. Зошто? Нема логично објаснување, едноставно таков е нашиот менталитет. Ако не ти се верува стави фејк оглас за голф 5 за иста цена и види колку луѓе ќе ти се јават за голфот а колку за астрата.

Отсутен Indigo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 455
« Одговори #81 на: 10 Мај 2025, 23:54:31 pm »
После сите овие муабети, јас само да прашам од проценителите - дали мојата кола вреди 2000€?

Па ако некој ти понуди 2000€, можеш да им понудиш и бесплатен курс за опелот , како да се соочат со нивниот избор во животот :D

ни сам го нема поминато курсот.

Да, така е.

Комплекси се у питање.
Не се никакви комплекси во прашање, само ти кажувам објективно мислење. Тој момент што колата е 2008-ма а моделски почнала да се произведува 98/99 влијае и те како на нашиот пазар. Македончето попрво ќе купи голф 5 со 350к километри за иста цена отколку астрава. Зошто? Нема логично објаснување, едноставно таков е нашиот менталитет. Ако не ти се верува стави фејк оглас за голф 5 за иста цена и види колку луѓе ќе ти се јават за голфот а колку за астрата.

нормално дека ќе одбере голф 5ка. подобра кола е во секој можен аспект.
« Последно менување: 11 Мај 2025, 00:06:44 am Indigo »

Отсутен Кољо

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 221
    • MVP Ring
« Одговори #82 на: 11 Мај 2025, 00:07:34 am »

Да, така е.

Комплекси се у питање.

Напна со Ајго, Колт и Пунто класик. А реклама5 која ја земаш за репер, на првата страна за таа цена има Браво, Пунто Ево, Ланчиа, Пежо 308, Мито...

Како модели, доста подобри коли од Астрата.

Ама многу е лесно кога се гледа пристрасно на работите.

Sent from my A001LG using Tapatalk

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7560
« Одговори #83 на: 11 Мај 2025, 00:29:15 am »
Не ви ја разбирам потребата да му укажувате на човекот дали нешто што е негово, вреди или не за тие пари. Ако не ви чини цената, едноставно, одминете го огласот, животот е 10 пати подобар ако ги игнорираш работите кои не можеш да ги смениш.   

Имаше една петарда, што ми се јави за мојата претходна кола на оглас, да ми каже дека има иста за неколку илјади евра поефтина и како тоа сум ја огласил 4-5000€ поскапо од другите, иако воопшто не бил заинтресиран да купува Ауди, навреден од цената. Замисли каква комплетна будала. Лут уште дека му спуштив телефон на културен начин, ми ѕвонеше 10 секунди откако му спуштив, ваљда уште да се расправа. Колата се продаде 2-3 недели покасно, 500€ помалку од огласената цена.

Присутен Diesel

• Сениор
« Одговори #84 на: 15 Мај 2025, 13:02:04 pm »
Може клуч, колата е продадена!

Барање до администрација - нека не се брише темава, нека стои.

До "познавачите", се знаете кои сте - да, колку побарав - толку добив!

Наредно кога ќе продавам нешто мое, совет од вас ќе барам.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • French diamond
« Одговори #85 на: 15 Мај 2025, 13:50:54 pm »
Ко дете мало.. создравје да си ги трошиш, не се превозбудувај само, ете имало и будали шо дават 4К евра за Астра класик  :)

Присутен Diesel

• Сениор
« Одговори #86 на: 15 Мај 2025, 14:16:09 pm »
А бе од газ ќе си апните.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • French diamond
« Одговори #87 на: 15 Мај 2025, 16:14:27 pm »
Секако, многу сакам Астра да си купам.  Во фамилија се продаде ?

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #88 на: 15 Мај 2025, 16:15:57 pm »
Моја претпоставка е дека се даде на постар човек на кој не му менува дали бил застарен моделот,
туку му треба возило за возење а не по мајстори.

Присутен Diesel

• Сениор
« Одговори #89 на: 15 Мај 2025, 16:28:52 pm »
Секако, многу сакам Астра да си купам.  Во фамилија се продаде ?

А бе шо се правиш глуп на сила? Или не се правиш, можеби, таков си?

По твое, сите се глупи, дури и тој што троши НЕГОВИ ПАРИ, само вие и уште шака "стручњаци" сте најпаметни? Сосем не земаш во предвид ништо (состојба на возилото, одржување, труд, пари, влог, пот, љубов), туку само Астра модел 98-ма и 4000 евра. Ограничен си, знаеш?

Не е поентата ти дали сакаш да си купиш.

Поентата е што не си во право и тоа се докажа многу брзо, затоа од газ ќе си апниш.

Од газ ќе си апниш што твојата не можеш да ја продадеш колку што ти мислиш дека треба, пошто не вреди толку. Или не си ја одржувал за да вреди? Или не знаеш да продадеш?

Ако пак на 4000 евра што сум ја продал мојата кола имаш некакви чувства (завист, љубомора, нервоза, комплекс), ондак дијагноза е во прашање.

Колку што знам, од западна Македонија албанска националност роднини немам.

Поздрав И ТЕ МОЛАМ игнорирај ме.

Моја претпоставка е дека се даде на постар човек на кој не му менува дали бил застарен моделот,
туку му треба возило за возење а не по мајстори.

Логика, нели?