Автор Тема: CARclub Тест: Fiat 600 Hybrid  (Прочитано 700 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29809
    • CARclub.mk

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1822
Одг: CARclub Тест: Fiat 600 Hybrid
« Одговори #1 на: 18 Февруари 2025, 18:49:49 pm »
Многу многу фино изгледа.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3942
« Одговори #2 на: 18 Февруари 2025, 21:38:11 pm »
На ревјуата од ТопГиар се жалат дека воланот е многу лесен и дека не е прогресивно влегувањето во кривни. @zeroSignal знам дека намената на колава не е да биде некој тркач, ама на Меганот што го имав ова толку ми одеше на живци  што не можев да се навикнам добри 3-4 годни колку што го возев. Дали ова е толку приметливо или тестирачиве се навикнале на премиум коли па сега бараат мани каде што ги нема?

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29809
    • CARclub.mk
« Одговори #3 на: 18 Февруари 2025, 23:15:03 pm »
Сервото е лесно, ама не супер-лесно као што беше на времето на Fiat 500 и Punto во City mode. Тука немаше селектор за бирање режим, па претпоставувам дека е некој дифолтен сетинг. Фидбек нема никаков, ама немав проблем со влегување во кривини. Само едноставно треба да не очекуваш фидбек од воланот и тоа е тоа.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9123
« Одговори #4 на: 19 Февруари 2025, 06:44:54 am »
Toa e problem ako ja izvadish na trkacka pateka a vaka za daily vozenje neznam shto voopshto bi se zamaral za feedback na volanot.

Kupi si abarth ke imash feedback

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #5 на: 19 Февруари 2025, 07:28:37 am »
Апсолутно неточно! Чувството на волан и било кој друг фидбек што го добиваш помага за побара и правилна реакација, и го прави возењето многу порелаксирано. Проблемот на производителите е тешкотијата да се најде балансот да имаш кола која во градски услови треба да ја паркираш со една рака и во исто време да обезбедиш директен фидбек кога возиш 90 - 100 и влегуваш во кривина и фаќаш некоја бразда или вир со вода кои ќе ги осетиш откако колата ќе фати друга траекторија.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9123
« Одговори #6 на: 19 Февруари 2025, 08:06:12 am »
Ok taka neka bide gledam ovie bez feedback kraj so kraj nemozat da vrzat za pravec

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #7 на: 19 Февруари 2025, 08:40:26 am »
Има луѓе одлично знаат да управуваат RC коли. Таму нема никаков фидбек па се тркаат.