Автор Тема: Измерена потрошувачка на гориво  (Прочитано 2013506 пати)

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5056
  • The Spartan General
Одг: Измерена потрошувачка на гориво
« Одговори #16170 на: 02 Февруари 2025, 15:19:00 pm »
Toyota Corolla 1.8 Hybrid sedan, од Виена до Скопје, возено од 110 до 130 км/ч според борд 4,8L според пумпа 4,9L

Со Камрито ќе извадам слична потрошувачка со таа брзина (ок можеби пола литар повеќе на 100км). Ама бавно ќе ми иде патот (иако веројатно е возење стриктно по знаци и нешто подолу)
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43786
  • Il Moderatore
« Одговори #16171 на: 02 Февруари 2025, 15:36:07 pm »
@Tischläufer никад не жури :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34115
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #16172 на: 02 Февруари 2025, 17:56:03 pm »
Toyota Corolla 1.8 Hybrid sedan, од Виена до Скопје, возено од 110 до 130 км/ч според борд 4,8L според пумпа 4,9L

Со Камрито ќе извадам слична потрошувачка со таа брзина (ок можеби пола литар повеќе на 100км). Ама бавно ќе ми иде патот (иако веројатно е возење стриктно по знаци и нешто подолу)
Кемрито мислам дека е поаероидинамично и сигурен сум дека побавно врти моторот од Королата така да толку би требало да е.

@Tischläufer никад не жури :)

Динамично беше со оглед на тоа колку румуни шлепаа половни возила и колку камиони имаше. Да возиш повеќе од 40км/ч побрзо од камионите што сечат пат кога ќе им текне е еднакво на самоубиство. Абе тоа румуните се нездрав народ, мислам дека еден нормален немаат, исто и пола маѓари