Здраво до сите
Ќе ве замолам за помош при избор на половна кола за 7000 до 7500евра, бидејќи немам познавање, освен што читам по форуми. Ми треба кола за низ Скопје, истата 2 пати месечно би ја возела до Охрид, не е за фамилија, но, ми треба да има среден (или голем) гепек (возам друштво со багаж), тоа ми е поважно отколку внатрешниот простор. Да има повеќе од 90ks, да има релативно нормални цени за одржување. Однапред знам дека возилава кои ги одбрав се во различна катергорија, за некои од возилава ќе кажете дека нема потреба, пример мал SUV низ град ама овие ги избрав ради ценовна достапност, надворешна допадливост и некое површно познавање. Доколку имате препорака за некоја од коливе, би ми помогнало дали е подобар избор дизел или бензин за конкретниот модел. Еден куп коли ми се во потесен избор:
1.Citroen C4 Catus
2.Nissan Juke
(се изначитав крајно позитивна и крајно негативни оцени, а мене како женско ми се свиѓа)
3.Honda Civic
(за оваа цена повеќето се пред 2011 и со доста км)
4. Маzda 3
5.Citroen C4 Или Ds 4
6.Peugeot 3008
7.Ford Focus или B Max
8.Hyndai i30
9. Suzuku Baleno
(поретки се кај нас и можно е да не се наоѓаат делови)
10.Kia Soul
(веројатно нема да се најдат делови бидејќи кај нас и веќе не се продава, а Кia Ceed не ми е по ќеиф)
11. Volvo V 40
(ми се свиѓа во секој поглед ама за таа цена тешко ќе се најде)
12. Ауди А1 со 4 врати
Може и друга препорака
И едно дополнително прашање, колку се надувани цените на огласите, во смисла до која цена е пристојно ценкање за цена?