Автор Тема: Mercedes B180cdi w245  (Прочитано 3401 пати)

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 1754
Одг: Mercedes B180cdi w245
« Одговори #75 на: 04 Февруари 2025, 20:55:29 pm »
Ја провозе на отворено? Како е на 120-130?

Овој тип на возила многу ми праат кеиф. Доволно се комотни за на отворено, а не се преголеми за низ град. Штета што ги нема веќе толку во понуда.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5691
« Одговори #76 на: 05 Февруари 2025, 00:11:51 am »
Ја провозе на отворено? Како е на 120-130?

Овој тип на возила многу ми праат кеиф. Доволно се комотни за на отворено, а не се преголеми за низ град. Штета што ги нема веќе толку во понуда.
na otvoreno bese koga se vrakjav od Kavadarci do Veles i posle nakaj Skopje. Fina voznja ima ne ja vozev mnogu brzo si teram po znaci ama 110km/h vo 6ta bas mirna prijatna tivka voznja ima.
Inace vo ponuda gi ima dosta na reklama5 samo saka gledanje barem ja bidejki sum maandzija. Inace do pred da ja zemam voopsto i ne gi ni registrirav niz SK. Sega na sekoe vozenje niz grad obavezno kje se razminam so nekoja ili kje nacekam parkirana. Jas kako koncept od vozilo sum prezadovolen od prostor,upravlivost,golemina... E sega kje vidime okolu odrzuvanjeto majstorive kako kje udiraat satar radi postavenosta na motorot.
Me cudi za dizel vozilo auspuhot pozadi tolku da e cista cevkata nekako ne mi e realno.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14339
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #77 на: 05 Февруари 2025, 07:18:29 am »
Чим има дпф,чиста е цевката.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Присутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14053
« Одговори #78 на: 05 Февруари 2025, 10:03:06 am »
Едина маана на А и B класа е ако треба нешто да се работи на моторот, пример алтернаторот да треба да се поправи, наводно цел мотор се спуштал.

Mercedes тоа сигурно го предвидел ама овие мајсторите кај нас тоа чекаат да начукаат работни саати.

За DPF-от не му ја мисли ич. Убаво е еднаш месечно да ја извадиш на обиколница. 100-120km/h обртаите да ти се околу 2500-3000 (пример 5та место 6та брзина) и цепај.

Ова е убава пракса за сите возила што се возат претежно градска, без разлика дали дизел, дали бензин, ...

Толку за тоа. Другото гледај само правилно масло ставај му и филтри.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4241
« Одговори #79 на: 05 Февруари 2025, 12:28:42 pm »
Поскап е сервисот не дека не, ама не е нешто премногу, барем кај неовластени мајстори, а и не дека секој месец ја носиш на мајстор кај што мора комплицирана поправка да прави па да симиња мотор. Ама па имаш супер комотно возило во помали надворешни димензии.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5691
« Одговори #80 на: 05 Февруари 2025, 13:17:18 pm »
Vaka sega : Pred da ja zemam i voopsto da baram B klasa se konsultirav so deckoto sto mi ja odrzuvase E klasata. On ima za zenamu A klasa zemeno 2006 mislam i bas uz moabet mi kaza deka greaci menjanje na E klasata bese 300 denari komad ovde e 50€ site da gi smeni bidejki odozgora treba pola raboti da gi izvadi da donde do niv. Za raka za set zamaec mi kaza cena od 120€. Bidejki sum mu bil fin i sekogas korekten so nego  nemalo da me dere so ceni bidejki vistinata e taa nema potreba od vadenje motor nego samo se olabavuva se spusta malce nadole i ima pristap.
Koga prasuvav za zamaec na 2 mesta mi spomnaa za raka 200 i 250€ radi vadenje motor nadvor.
Da poskapa e dosta rakata vo odnos na E klasata ama jebem ga valjda nema da se rasipuva cesto. Obicen mal servis e pristupacen kako sto gledav mozam i sam da go napravam ama sepak majstorot nema da go preripam cisto ni ide moabetot kje utepame saat dva. Po forumi gledam kaj srbive bosancive b180 go vodat kako dosta zahvalno vozilo e sega rabotnata raka taa e kako kje se pogodis so majstorot.