Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Цитат: nikola_bb на 07 Ноември 2011, 22:53:11 pmНе се става ксенон на долги светла поради времето кое е потребен за да се пушти, и со само тоа што на долгите правиш вклучи исклучи ќе им се скрати векот...Ок може да е така ама што се случува ка Х4 сијалиците нели кај нив е во едно долго и кратко? Значи дека на Х4 се поголеми шансите да прегори?
Не се става ксенон на долги светла поради времето кое е потребен за да се пушти, и со само тоа што на долгите правиш вклучи исклучи ќе им се скрати векот...
Цитат: Carrier166 на 07 Ноември 2011, 22:33:55 pmА овие се сите поскапи (барем 600-700 денари по сијаличка). Така да ако користиш фенси, како најтбрејкери, имаш пократок рок на траење (мое искуство околу 6 месеци), поголем трошок - поголема веројатност дека ќе ти се исплатат ксенонки Тука ги приметив овие 65 ватниве, ми се чинат добар избор, треба такви да се најдат - OSRAM Hyper H7 (2100 lumens)И мене ми го привече вниманието овој Осрамов 500 работни саати тоа е одлично ако има некој информација каде се продаваат нека каже и да, во просек поминувам околу 12 000 км годишноЦитат: nikola_bb на 07 Ноември 2011, 22:53:11 pmНе се става ксенон на долги светла поради времето кое е потребен за да се пушти, и со само тоа што на долгите правиш вклучи исклучи ќе им се скрати векот...Ок може да е така ама што се случува ка Х4 сијалиците нели кај нив е во едно долго и кратко? Значи дека на Х4 се поголеми шансите да прегори?Цитат: infected на 07 Ноември 2011, 23:59:10 pmКвалитетни Xenon сијалици имаат подолг рок на траење од обичните H7 сијалици. Под квалитетни се подразбира се друго освен најефтини/битпазарски Сакаш да кажеш дека овие шо ги продава Дог дека не се квалитетни? Ако е така некој прмер за квалитетен ксенон знам дека еден од поквалитетните е Philips ама тука нигде не су сретнал да продава Philips kit знам дека Џиџи имаше стаено Philips ама он мислам дек ги имаше порачано по интернет
А овие се сите поскапи (барем 600-700 денари по сијаличка). Така да ако користиш фенси, како најтбрејкери, имаш пократок рок на траење (мое искуство околу 6 месеци), поголем трошок - поголема веројатност дека ќе ти се исплатат ксенонки Тука ги приметив овие 65 ватниве, ми се чинат добар избор, треба такви да се најдат - OSRAM Hyper H7 (2100 lumens)
Квалитетни Xenon сијалици имаат подолг рок на траење од обичните H7 сијалици. Под квалитетни се подразбира се друго освен најефтини/битпазарски
Имаме и филипс...
Ми треба една сијалица ксенон дали имате и дали може само една да се купи фала однапред!H7 35W 8000K
ate dali ima sansa da mi kazes za sto pasuva HID bi-xenon h9007/ nesto bese.za da bidam siguren ke gi slikam utre i ke gi zakacam, po greska za americko trziste mi gi pratija i dali postojat adapteri da se napravat za h4 pozz
реле со инсталација за H1 ксенон? која цена? има ли?
Цитат: Dzo на 30 Ноември 2011, 23:56:13 pmреле со инсталација за H1 ксенон? која цена? има ли?Има ,да еве ти линк разгледај http://dogsecurity.mk/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=37