Автор Тема: Спорна гаранција на акумулатор  (Прочитано 1800 пати)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9093
Одг: Спорна гаранција на акумулатор
« Одговори #15 на: 27 Февруари 2025, 06:16:10 am »
A dali e mozno stvarno neshto da imash so kolata shto doprinelo za da se raspadne masata na Vesna

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6838
  • Бенве сие бенве
« Одговори #16 на: 27 Февруари 2025, 06:51:16 am »
Кај мене не е поврзано со возило, туку со жаоми робот од ананас. Ми го донесоа дефект, беше на сервис над месец дена (се погоди нова година и божик период), го вратија работеше 2 недели, пак се расипа. Пријавив пратија карго по 2 недели, еве го пак е таму не се знае до кога. Се помирив дека е кинеско гомно, очекувам пак да цркне од кога ќе го донесат. Купен е декември, на сервис е повеќе отколку кај мене, следно купување само најевтината верзија и фрлање у канта секоја година или Miele.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #17 на: 27 Февруари 2025, 07:15:11 am »
Baraj zamena

Отсутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 2338
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #18 на: 27 Февруари 2025, 08:35:10 am »
Одговорот на државниот пазарен инспекторат на северна македонија во прилог:
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Поука:
TAB-MAK се жива превара, се што ќе купите од нив сметајте дека НЕМА гаранција. Они си ставиле точка во гаранцијата така што за секое можно потфрлување на нивните производи ќе биде виновен клиентот.
Предлог да направиме една sticky тема со цел да се заштитат членовите на форумот од ваквите фирми.

Дополнително, го приложувам описот на пријавата во ДПИ:
"Ги пријавувам Таб-мак бидејќи неиздржано ми ја одбија рекламацијата за неисправен акумулатор. Акумулаторот е купен на 11 февруари 2022, и има 3 годишна гаранција. На рекламација е однесен на 10 јануари 2025 (стар 2 години и 10 месеци). Гаранцијата/рекламацијата е одбиена под изговор дека уредот е „потрошен“ бидејќи истиот има „распадната активна маса“, но сервисот нема обезбедено/приложено ниту еден доказ за неправилно користење на уредот. Одговорно тврдам дека акумулаторот е правилно употребуван од првиот до последниот ден на користење на гаражирано возило во услови идеални за истиот, и сепак откажа во гарантен рок. Основната функцијата на акумулаторот е да не биде потрошен, и тоа што истиот се „потрошил“ е резултат на неквалитетна изработка или грешка во истата. Таб-мак пробува да го заобиколи и заташка нивниот пропуст со услов во гаранцијата каде наведува дека распѓање на активната маса настанува поради интензивна употреба кога возилото ќе направи голем број работни часови и километри (60.000км) нешто што моето возило го нема направено во изминатите 5 години. Повторно ќе напоменам, Таб-мак утврдија дека уредот на рекламација е неисправен, но немаат утврдено дека причината за неисправност е корисничка грешка/пропуст и немаат право да ми ја одбијат гаранцијата."

Доказ дека никој повеќе не треба да купува акумулатори или било какви производи од ТАБ-МАК!

Ако купиш било кој производ од нив, само да се надеваш дека ќе издржи што подолго. Гаранцијата што ја нудат не значи апсолутно ништо! Иако ветуваат квалитет, кога нешто ќе се случи со производот, не добиваш никаква поддршка. Компанијата се однесува крајно неодговорно и не ги испочитува обврските што ги презема со гаранцијата. СРАМОТА и БРУКА!

Отсутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 2338
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #19 на: 27 Февруари 2025, 08:37:59 am »
Baraj zamena

Прочитај убаво што напишал човекот каква замена ништо не признават а дадеш пари и излезеш преку врата тоа ти е.Бидејки системот не функционира ке треба работата во сопствени раце да се првземува-Цитат на еден колега се ке си истрпи се ама ЌОТЕК НЕ тој се плус и памети и подсетник како не треба....

Отсутен Indigo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 446
« Одговори #20 на: 27 Февруари 2025, 08:59:49 am »
A dali e mozno stvarno neshto da imash so kolata shto doprinelo za da se raspadne masata na Vesna

Нема апсолутно никаков проблем со возилото.
Напонот од алтернатор е перфектен низ целиот вртежен опсег (нема overcharging), нема паразитски потрошувачи (возилото функционира перфектно со друг акумулатор).
Ако ги прочиташ гарантните услови ќе сфатиш дека од самиот старт они си нашле „оправдување“ за секој можен дефект. Нема сценарио каде ќе ти го заменат акумулаторот.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6838
  • Бенве сие бенве
« Одговори #21 на: 27 Февруари 2025, 21:10:29 pm »
Што и да купите гледајте да се погоди, ќе најдат тие 300 дупки у гаранцијата за да не ти ја признаат. Таква е северна, сите се измамници и работат на тој принцип, знаат дека и по суд да тргнеш никогаш нема да се реши делото.

Отсутен Indigo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 446
« Одговори #22 на: 27 Февруари 2025, 21:48:40 pm »
Што и да купите гледајте да се погоди, ќе најдат тие 300 дупки у гаранцијата за да не ти ја признаат. Таква е северна, сите се измамници и работат на тој принцип, знаат дека и по суд да тргнеш никогаш нема да се реши делото.

како ќе гледаш дали ќе се погоди ? сум имал 2 весна акумулатори кои траеле по 5/6 години.

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2837
  • Слобода или смрт
« Одговори #23 на: 28 Февруари 2025, 12:12:37 pm »

Имам 3 грее клими и 2 вивакс. Сите купени во последни 5 години. 2 грее и 2 вивакс без никаков проблем освен што едниот вивакс не го бива баш најмногу за греење но си функционира. А најскапата грее што демек требаше да биде највисока серија се расипува 3 пати. Веќе ми скисна и следен пат кога ќе се расипе сериозно размислувам да ја сменам. И гаранција и све преку..

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #24 на: 01 Март 2025, 08:20:30 am »
Nemam iskustvo na neservisirano ili nezameneto vo garnten rok so:

Domakinstvo:
Gorenje
Beko

Avtonova:
Adblue sistem vo garancija
Svirkata vo prosolzena garancija