Автор Тема: Совет половно BMW  (Прочитано 599 пати)

Отсутен bmwe90

• Почетник
  • *
  • Пораки: 1
Совет половно BMW
« на: 03 Јануари 2025, 08:30:52 am »
Здраво  :) можда на некој постов ќе му биде смешен али тоа е .. другар ми го препорача форумов да читнам некои ствари али ја не се разбирам што каде да барам па решив да пишам пост и се надевам ќе ми дадете некои совети ..

Вака сеа .. од пред некоја недела добив половно постаро BMW (2006 e90 320d 166 ks manual друго не знам не ме прашувајте хаха). Јас не сум возач почетник, возам више 3 години (имам 21 година и женско сум) ама претходно имав ново возило со сите сензори и камери и automatic и беше лесно за возење, али имав сообраќајка по моја вина и сега (под казна) ми ја дадоа оваа кола која е најстара која ја имаме, да ја возам одреден период .. и сеа океј, колава си е океј, али сакам да ве замолам да ми дадете совети како да се прилагодам и возам толку постаро возило без сите помошни средства? :/

Искрено мислам дека ова е контрапродуктивно затоа што полесно ми беше со претходната кола али тоа е .. сеа некако возам како пензионер идк и додека сменам брзина на мануелецов немам ни желба да возам и некад ми блицаат итн .. не ми се ни вози некад и попрво избирам такси. Другар ми вика што ти е тебе, знаеш ли колку луѓе би сакале вакво БМВ и не си свесна каква кола имаш, али некако не знам .. можеби мануел мењач и не би било толку проблем колку што е тоа што нема сензори и камери, а тек паркирање па .. едноставно не уживам во возење на оваа кола. Како да се подобрам?

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7411
Одг: Совет половно BMW
« Одговори #1 на: 03 Јануари 2025, 08:41:40 am »
@Sase_91 јави се на главна каса ;D

Отсутен JDM4LIFE

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 334
« Одговори #2 на: 03 Јануари 2025, 08:44:56 am »
Здраво  :) можда на некој постов ќе му биде смешен али тоа е .. другар ми го препорача форумов да читнам некои ствари али ја не се разбирам што каде да барам па решив да пишам пост и се надевам ќе ми дадете некои совети ..

Вака сеа .. од пред некоја недела добив половно постаро BMW (2006 e90 320d 166 ks manual друго не знам не ме прашувајте хаха). Јас не сум возач почетник, возам више 3 години (имам 21 година и женско сум) ама претходно имав ново возило со сите сензори и камери и automatic и беше лесно за возење, али имав сообраќајка по моја вина и сега (под казна) ми ја дадоа оваа кола која е најстара која ја имаме, да ја возам одреден период .. и сеа океј, колава си е океј, али сакам да ве замолам да ми дадете совети како да се прилагодам и возам толку постаро возило без сите помошни средства? :/

Искрено мислам дека ова е контрапродуктивно затоа што полесно ми беше со претходната кола али тоа е .. сеа некако возам како пензионер идк и додека сменам брзина на мануелецов немам ни желба да возам и некад ми блицаат итн .. не ми се ни вози некад и попрво избирам такси. Другар ми вика што ти е тебе, знаеш ли колку луѓе би сакале вакво БМВ и не си свесна каква кола имаш, али некако не знам .. можеби мануел мењач и не би било толку проблем колку што е тоа што нема сензори и камери, а тек паркирање па .. едноставно не уживам во возење на оваа кола. Како да се подобрам?
За почеток стави си мултимедиа андроид со предна и задна камера и сензори, а потоа вежбај со вожња низ град.
Имаш повеќе компании во Скопје што можат да ги инсталираат (догсекјурити) или нарачај онлајн( поекономична опција е ако имаш некој да ти помогне за монтажата.
Drifted....

I'm so JDM i sleep on the right side of the bed.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8151
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #3 на: 03 Јануари 2025, 09:40:03 am »
Совет тука за тоа БеНве е да му ја закачиш Фтора !

Инаку доста кукате тоа жените, научете таква кола да возите, тоа е занает и способност.
Таа кола не сака кукање и цвилење, сака возење машки и оддржување достоинствено. Смени го мајндсетот и уживај во колата.

Тоа е таа кола за рамноправност, транспарентност и еднаквост.

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2697
« Одговори #4 на: 03 Јануари 2025, 11:33:27 am »
Sepak odlicna kola ti dale da vozis.
Lesno upravliva, manuelec ama odlicen.

Treba dobro da go podesis sedisteto i volanot, kako i na sekoja kola. Podesi gi retrovizorite.
Neka ti pomogne nekoj da podesis dobro vozacko sediste, se da ti e na dofat so race i noze.
Kolata e niska, podigni go vozackoto sediste ke imas podobra preglednost. Od levo treba da ima racka za steluvanje.

Obavezno da ti montiraat barem parking senzori napred i pozadi, trosok od 100tina evra.
Pobaraj go toa od toj sto ti ja dal kolata, zaradi polesno parkiranje i da ne ja ostetuvas svojata kola a pogotovo drugite koli pri parkiranje.

Sem parkiranjeto, vozenjeto ne bi trebalo da e nekoj problem, ke se naviknes za nekolku dena.
Vozenjeto na BMW e zadovolstvo, samo treba da go otkries :)

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6482
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #5 на: 03 Јануари 2025, 12:12:07 pm »
Sepak odlicna kola ti dale da vozis.
Lesno upravliva,

Хах, за паркирање воланот како без серво, ако имала некоја градска со лесен волан, овој е камен.

Само такси женска, повремено, да не си ја мачиш душата на секое и избегнувај паралелно паркирање, или те бидува од втор, трет пат или џабе е, не ти е природно.
« Последно менување: 03 Јануари 2025, 12:18:45 pm Power to the people »

Отсутен bmwcar

• Почетник
  • *
  • Пораки: 1
« Одговори #6 на: 03 Јануари 2025, 12:59:32 pm »
Си ја заборавив шифрата на акаунтот

ЈДМ фала а каде се наоѓа дог секјурити?

М3В8 фала на советите, имам направено тоа и има заден паркинг сензор ама само звучен, сепак е тешко лол (знам нека е срамота тоа е, толку ми е знаењето)

Иначе претходно немав мала градска кола беше поголема (2020 Porsche Cayenne) ама ја слупав и тоа е

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7411
« Одговори #7 на: 03 Јануари 2025, 13:08:31 pm »

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 3796
« Одговори #8 на: 03 Јануари 2025, 13:17:36 pm »
Најпаметно е да си се движиш со такси...како за тебе така и за другите учесници во сообраќајот...ова ако не е си трол
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8723
  • Пичлеме
« Одговори #9 на: 03 Јануари 2025, 13:24:05 pm »
deko4ever е далеку поинтересен :)

Отсутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 2205
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1785
« Одговори #11 на: 03 Јануари 2025, 14:21:59 pm »
Teshko e BMW-to za vozenje, pa ushte dizel, da ne mozhesh da trgnesh bez da zatrokira ako ne dadesh gas.

Отсутен Sephiroth

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 409
« Одговори #12 на: 08 Јануари 2025, 10:13:05 am »
Абе нели имаше пред неколку месеци, 4 девојчиња излетале од пат со Cayenne, пијан возач?