Автор Тема: Kakov laptop do 45k denari  (Прочитано 16885 пати)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15303
Одг: Kakov laptop do 45k denari
« Одговори #135 на: 04 Март 2026, 10:07:33 am »
Кога сме веќе замуабетени за лаптопи. Ardes.bg искуство некој?

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3343
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #136 на: 04 Март 2026, 10:25:21 am »
На мене ми е дефолтна продавница за ИТ опрема. Сум зимал компјутер, мобилни, периферија, смарт часовник
Може и такс фри да си земеш ако немаш ЕУ пасош.  Еденн од продавачите во Мусагеница кај што им е централата е македонец од кочани ако не се лажам па може и на македонски да си збореш ако имаш проблем да разбереш нешто.

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4233
« Одговори #137 на: 04 Март 2026, 11:58:04 am »
Ко бараш со алуминимски поклопец на екранот најефтина опција ти е Lenovo E15/16. Е сега претпоставувам дека гледаш во Германија, така да види со 16GB RAM и нагоре само.

Јас имма овде на лагер Lenovo ThinkPad E16, i5-13та со 16GB RAM, 512GB SSD и Windows 11 Pro, ако си заинтересиран пиши.
Првенствено ги гледам Германија пошо и тука сум,а и шо ги знам со инсталирање програми,софвери шо ти ка знам како бо било(мада би требало да нема мака ако е веќе инсталиран во Мк).
Е сега не ми е дека ми се брза пошо имам и други обврски сега али да имам претстава,па кој знае што можи да биди,ќе фрлам две три пива плус ќе ја пуштам чергата потаму.😂
Пиши ми која цена сакаш во ПП сакаш тука какп сакаш па да имам во предвид.

Lenovo Yoga 16, побарај од тој модел, мислам дека се со метална шасија, а би биле околу таа цена.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30501
    • CARclub.mk
« Одговори #138 на: 04 Март 2026, 13:08:42 pm »

Освен ако нешто апла го нема и не може да се најде во Македонија, не би гледал никаде во странство.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #139 на: 04 Март 2026, 13:21:18 pm »
Најчесто од старт се поефтини плус на лап топ од 2500 евра ќе земеш дополнително 500 евра такс фри. Јас не гледам причина зошто би купил од мк.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #140 на: 04 Март 2026, 13:24:56 pm »
Одењето до Софија и изгубениот (најмалку еден) ден се бесплатни?

Дополнително, со задоволство ќе дадам (нешто повеќе) пари на македонски бизнис, наместо да ги дадам парите во странство. Особено ако можам да ги дадам на мал бизнис и/или на другар. Плус, со зголемување на побарувачката во Македонија, долгорочно овозможуваме и пониски цени, и поголем избор бидејќи оние кои продаваат хардвер, ќе видат дека има побарувачка и за тоа.

Edit: Да не заборавам и на локална гаранција, локална поддршка, итн.
« Последно менување: 04 Март 2026, 13:32:41 pm zeroSignal »

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #141 на: 04 Март 2026, 13:36:14 pm »
 Колку убаво би го исфинансирал "македонскиот" бизнис ако го купиш од нептун...

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7733
« Одговори #142 на: 04 Март 2026, 13:50:05 pm »
Колку убаво би го исфинансирал "македонскиот" бизнис ако го купиш од нептун...

Нептун не е мал бизнис.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #143 на: 04 Март 2026, 14:00:32 pm »
Ако не морам да купам од Нептун, нема. Во секој случај прво ќе проверам каде сè е достапно тоа што го барам. Ако тоа што го барам можам да го набавам од другар, секако од другар ќе го набавам. После тоа ќе проверам дали го има кај некој помал дилер или бизнис.

А ако веќе немам друг избор, ќе купам и од Нептун. Ако ништо друго, барем (колку-толку) ќе помогнам некој во Македонија да земе плата.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15057
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #144 на: 04 Март 2026, 14:09:04 pm »
Добро бе на овие во вмро шо му даваат во штабот?Сите штом се нафатираат и дпбијат те ова те она,се избугарваат.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен fcwizard

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 263
« Одговори #145 на: 04 Март 2026, 17:05:40 pm »
Одењето до Софија и изгубениот (најмалку еден) ден се бесплатни?

Дополнително, со задоволство ќе дадам (нешто повеќе) пари на македонски бизнис, наместо да ги дадам парите во странство. Особено ако можам да ги дадам на мал бизнис и/или на другар. Плус, со зголемување на побарувачката во Македонија, долгорочно овозможуваме и пониски цени, и поголем избор бидејќи оние кои продаваат хардвер, ќе видат дека има побарувачка и за тоа.

Edit: Да не заборавам и на локална гаранција, локална поддршка, итн.

Секако парите ги даваш во странство зошто  ние нели ништо не произведуваме, со купувањето тука само плаќаш двојни даноци(затоа што се кладам дека тука препродавачот го порачал нештото од амазон го пратил преку краго, ако иде преку Косово којзнае и дали го царинел) и повисоки маржи па нештото што кошта  750 евра во Европа ти го продава  тука за само 1100.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8334
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #146 на: 04 Март 2026, 21:58:40 pm »
Дечки ќе ми треба лап топ,па пошо ептен  не ја следам техниката секој совет е добредојден.Ќе се користи за домашни работи.
Имав на времето 2016 некаде ХП со алуминиумско кукиште(овој беше одличен)ама заврши не славно после долга тортура.
После него иато ХП ама некој ентри левел и ене го низ дома се плетка не го чепкам оти толку е за никаде шо ќе треба низ балкон да го фрлам. ;D
Значи барам некој да биди со алуминиумско кукиште,да биди средна кон висока класа,да не е ентри левел поточно нај евтин.
Околу сума која се мислам е околу 1000е(ова зависи од тоа дали во меѓувреме ќе се погоди некој кандидат да мава пак во колата  ;D) така да сумата можи да варира.
По нет налетав на HP OmniBook 7 17-dc0054ng - 17,3" - Intel Core Ultra 5 - 16GB RAM/512GB SSD па шо мислите?
Idealo.de

Sent from my SM-A566B using Tapatalk

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15303
« Одговори #147 на: 05 Март 2026, 10:39:21 am »

Освен ако нешто апла го нема и не може да се најде во Македонија, не би гледал никаде во странство.

https://gjirafa50.mk/laptop-lenovo-thinkpad-p-p14s-gen-6-14-amd-ryzen-ai-7-pro-350-32gb-ram-1tb-ssd-amd-radeon-860m-i-zi

Laptop Lenovo ThinkPad P P14s Gen 6, 14", AMD Ryzen AI 7 PRO 350, 32GB RAM, 1TB SSD, AMD Radeon 860M

111,590 MKD.со ДДВ

https://ardes.bg/product/lenovo-thinkpad-p14s-g6-21ql004pbm-513957

1610 EUR со ДДВ.

Без ДДВ - 1288 EUR.

Да ти кажам 500 еур не се малку.

Процедурално вршат испорака и во Ќустендил. Прашав веќе.