Дојдов да споделам новост и да ја заокружам темата, а не го гледам последниот текст кој го напишав како благодарност до сите кои предложија коли и особено @draganamon за понудата за тест возење. Испаѓам некултурен сељак вака. Изгледа при брзање не се осигурав дека текстот е испратен. Како и да е, благодарам.
Инаку се изначитав доста за коли овие 4 месеци. Прво почнав да гледам Форд Мондео и Пежо 508, па ми стана интересно како механички работат колите и многу време одвоив на тоа. Од тука сфатив дека не сакам прекомплициран дизел, за електрична немам каде да ја полнам, благ хибрид нема фајде за моите потреби, а плин нема да се замарам да ставам. На крајот, највлијателно ми беше ова видео,
https://youtu.be/3WE02i3ykQM?si=f5k-G7q4jklIKX-H. На реклама5 барав над 2015, до 15к евра, над 86kw, бензин. Избегнував мала зафатнина на моторот и испадна дека изборот е премногу ограничен. Не се брзав, чекав, па од прво гледање минатата недела пазарив Хјундаи Елантра.
Повеќе за колата: Елантра GLS од 2019 со 1.6 бензиски мотор и премиум ниво на опрема: двозонска клима, камера за назад, цела гума во багажникот, темпомат кој секако нема да го користам и паркинг сензори кои не работат. Сите сервиси во Кореа Аутотрејд и Мида. 127к км поминато. Бела боја. Од овие 150км поминати до сега, навистина сум задоволен. Слики немам. Сега сфаќам дека не ја сликав ниту еден пат. Ќе направам посебна тема во делот за возилата на членовите на форумот, ама прво да ја исперам, полукафена е од калта.
Багажникот не е 500 литри како почетните замисли, што не ми се баш допадна, а и не е петта врата, ама проценивме дека овој би бил сосема доволен за кратки патувања во Македонија и околината. За подолги, најверојатно нема да ни стигне, ама пред месец дена моите земаа Пежо 3008, па ќе комбинираме.
Дај препорачајте сервис во Скопје. Тука на форумот прочитав 3 позитивни пораки за Алси во Аеродром и 1000 лоши за Мида. Последниот е направен на 116к км, па време е за повеќе работи според распоредот за сервиси.
Sent from my 23049PCD8G using Tapatalk