Автор Тема: Кампањи, попусти, промотивни акции, добри понуди ...  (Прочитано 917812 пати)

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55268
  • Махер
Одг: Кампањи, попусти, промотивни акции, добри понуди ...
« Одговори #1260 на: 29 Декември 2013, 15:56:39 pm »
Тогаш е перфектно.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5857
Одг: Re: Кампањи, попусти, промотивни акции, добри понуди
« Одговори #1261 на: 29 Декември 2013, 16:24:31 pm »
Маздава е перверзно добра.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #1262 на: 29 Декември 2013, 17:54:19 pm »
За тие пари што се нуди маздава и тоа со 2.2 мотор подобро нема на пазарот.

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #1263 на: 29 Декември 2013, 18:31:28 pm »
Mazda дефинитивно нуди напредок со новиве модели, и тоа во секој поглед. Мотори, дизајн, подвозје, опрема...

Конкретнава Мазда е тамам со цена за тоа што го нуди, иако мене лично повеќе ми се бендисува Hatch верзијата (не знам дали е и таа толку пари).

Исто останува дилема, дали за некој што вози кратки релации дизел верзијата е соодветна.

Кај CX5 2.2 дизел (веројатно е истиот дизел мотор) пријавуваат проблем на покачување на нивото на уље што може да направи проблем.

http://www.honestjohn.co.uk/forum/post/index.htm?t=102168

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #1264 на: 29 Декември 2013, 18:39:09 pm »
Mazda дефинитивно нуди напредок со новиве модели, и тоа во секој поглед. Мотори, дизајн, подвозје, опрема...

Конкретнава Мазда е тамам со цена за тоа што го нуди, иако мене лично повеќе ми се бендисува Hatch верзијата (не знам дали е и таа толку пари).

Исто останува дилема, дали за некој што вози кратки релации дизел верзијата е соодветна.

Кај CX5 2.2 дизел (веројатно е истиот дизел мотор) пријавуваат проблем на покачување на нивото на уље што може да направи проблем.

Сигурно не е истиот мотор. Башка веруваш на глупите енглези. 90 посто се платени мислења.

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #1265 на: 29 Декември 2013, 18:41:18 pm »

Сигурно не е истиот мотор. Башка веруваш на глупите енглези. 90 посто се платени мислења.

Конкретниов проблем е пријавен и во Австралија, и во други земји низ светот.

Дури имаше и ревизија на шипката за масло од сама Мазда (во суштина ставаш помалку уље, односно на некакво најниско ниво, за да има фора да се покачи нивото без да настане проблем.. Ризик е што така ја возиш на некаков минимум).

Проблемот постои, и е поради честа DPF регенерација, и почесто се појавува кај сопственици со кратки релации

Дарко

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #1266 на: 29 Декември 2013, 18:43:05 pm »
Мазда за источна Европа не би требало да продава возила со ДПФ. Нема никаква логика да се покачи нивото на маслото. Апсолутно.

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #1267 на: 29 Декември 2013, 18:48:48 pm »
Мазда за источна Европа не би требало да продава возила со ДПФ. Нема никаква логика да се покачи нивото на маслото. Апсолутно.

Мазда продава возила со ДПФ без оглед дали е Источна или Западна Европа. Мазда Дизел кај нас дефинитивно е со ДПФ.

http://www.carsguide.com.au/tools-and-advice/q-and-a/mazda_cx_5_diesel_oil_issues

http://news.drive.com.au/drive/motor-news/backlash-over-mazda-cx5-diesel-oil-issues-20120821-24k6w.html

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #1268 на: 29 Декември 2013, 18:54:45 pm »
Колку што ми е познато ДПФ кај повеќе произведувачи е додатна опрема. И се продава во западна европа заради даночните олеснувања при поседување на такво возило.
Секако дека е глупост да платиш екстра за ДПФ кој после 30000-40000Км со нашава убава нафтичка ке треба да го промениш. И да, не потпаѓа под гаранција.

Не верувам во тие оценки зашто 90 посто се платени и монтирани.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #1269 на: 29 Декември 2013, 18:57:31 pm »
Уште ми нема логика DPF-то и колкава е вистинската корист од тоа што нема во град да загадуваш ама ќе исчадиш на отворено и плус кога ќе се заебе (ако го мењаш) ќе си платиш најмалку 2000 евра за ништо.

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #1270 на: 29 Декември 2013, 18:58:59 pm »
DPF има стандардно во повеќето нови модели на возила.

Провери ги дизелите на разни марки кај нас, ќе видиш дека скоро сите имаат DPF

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #1271 на: 29 Декември 2013, 19:03:26 pm »

Колку што сум видел ДПФ кај секој произведувач го нема во базовиот ценовник. Туку овде дилерите да можат повеќе да ќарат носат такви возила.
Полза од тоа ѓубре нема никаква. При купување колата заради него ја плаќаш сигурно плус 1000 ЕУР од реалната цена.

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #1272 на: 29 Декември 2013, 19:06:50 pm »

Колку што сум видел ДПФ кај секој произведувач го нема во базовиот ценовник. Туку овде дилерите да можат повеќе да ќарат носат такви возила.
Полза од тоа ѓубре нема никаква. При купување колата заради него ја плаќаш сигурно плус 1000 ЕУР од реалната цена.

Бугар, одамна не доплаќаш за DPF едноставно ти доаѓа со колата, дури не постои ни можност да ја добиеш колата без DPF (колку што јас сум прашувал).

Ама бидејќи и после трет мој одговор не веруваш, проврти ги ценовниците по нет или јави се и ќе видиш дека 99% доаѓаат со ДПФ без оглед на марката

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #1273 на: 29 Декември 2013, 19:09:35 pm »
Така кажуваат ама на пример дилерот во некоја друга земја како Бугарија или Грција може да ти го испорача возилото и без ДПФ. Секако ќе чекаш и ако има промоција за него нема да важи.

Во најмала рака може и да се отстрани тоа лајно. многу сервиси имаат од страна на дилерот тест фирмвер за електронската единица без ДПФ. Односно со деактивиран ДПФ. Работата е што тоа се тестни софтвери и не смеат колата да ти ја флешуваат со него бидејќи ако случајно посетиш друг овластен сервис во друга држава и увидат дека колата е со таков фирмвер, сервисот кој што го сторил тоа ќе плаќа дебела отштета и ќе му се одземе овластувањето од страна на производителот на колите.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1274 на: 29 Декември 2013, 19:10:33 pm »
Вториот газда нека му мисли на DPF филтерот, турбината и дизните.