Автор Тема: Кампањи, попусти, промотивни акции, добри понуди ...  (Прочитано 659731 пати)

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6480
Одг: Кампањи, попусти, промотивни акции, добри понуди ...
« Одговори #2880 на: 05 Ноември 2019, 10:44:12 am »
Гледам некоја акција и за Форд Фокус за 14.900.

16х е поубав од сите горенаведени, освен Алфата за 15 бона.
Поубав да, ама поопремен не.
Ништо тогаш, Спортаж дефинитивно.

Ја не знам дали искочила помутава кола у последниве 20 години. Никако не ми иде да е поефтин од КИА сид и притоа никој да не се замисли кај е уштедата. Изгледа пластиката е ефтина на кило.

Зошто сметаш дека Спортаж е мутава кола?

Зошто никогаш не седнал да ја повози и има алергија ако станува збор за кросовер или сув рецимо. Ако си вистински карклуб ентузијаст, ти мораш да возиш исклучиво седан или хечбек, спуштено, бандавче, извадени катализатори егр дпф и све што може успут, и секако МОРА да е мануелен менувач. Е до душа имаме и моноволуменци на форумов ама мислам дека и тие се дел од одобрената листа? Е сега и тие се маааалце повисоки од стандард кола ама мислам дека за некој милиметар испод кросовер или сув па така не влагаат во општиот хејт на форумов :)

Иначе топ си е киата во едно вакво издание https://www.ss.lv/msg/lv/transport/cars/kia/sportage/epjfn.html , али ја пре би рав4 хибрид или тигуан од таа класа.

Отсутен metosk

• Почетник
  • *
  • Пораки: 17
« Одговори #2881 на: 05 Ноември 2019, 11:56:02 am »

Ја не знам дали искочила помутава кола у последниве 20 години. Никако не ми иде да е поефтин од КИА сид и притоа никој да не се замисли кај е уштедата. Изгледа пластиката е ефтина на кило.

Зошто никогаш не седнал да ја повози и има алергија ако станува збор за кросовер или сув рецимо. Ако си вистински карклуб ентузијаст, ти мораш да возиш исклучиво седан или хечбек, спуштено, бандавче, извадени катализатори егр дпф и све што може успут, и секако МОРА да е мануелен менувач. Е до душа имаме и моноволуменци на форумов ама мислам дека и тие се дел од одобрената листа? Е сега и тие се маааалце повисоки од стандард кола ама мислам дека за некој милиметар испод кросовер или сув па така не влагаат во општиот хејт на форумов :)

Иначе топ си е киата во едно вакво издание https://www.ss.lv/msg/lv/transport/cars/kia/sportage/epjfn.html , али ја пре би рав4 хибрид или тигуан од таа класа.

Мене јасни ми се изданијата и на Киа и на другите автомобили, али за ценовниот ранг, 16-17-18 илјади евра, можеби нуди најмногу во поглед на комфорт, фамилијарно возило, нестандардно, мал сув, опрема. Да јасно ми е што 1.6 гди не е баш мотор за фалење али би требало да ја заврши секоја работа што ја имаш наумено(идеш на работа, идеш на викенд, идеш на одмор, се тоа со културна вожња). Ете, и спортажот со појак мотор и опрема одма качува на 20 и кусур, накај 30 може да дојде со 4x4 фул опрема и гт верзија, НО, тоа е друг ценовен ранг и други класи на коли како што ги напомена. Реално и производителиве не се мутави да дадат кола со супер комфор и одличен моќен мотор за 17-8000 евра. Сите коли што ги нудат на промоција, Скала, Октавиа, Меган, Астра... сите имаат солидна опрема и не толку добар мотор(сите се испод 160-70 њутн метар обртен момент), сите трошат од 5-8, спортажот можеби повеќе малце, али се зависи како ја возиш. Во секој случај, муабетот ми е отприлика во тој ценовен ранг, кое возило би било солидно фамилијарно со фина опрема во внатрешноста:))
« Последно менување: 05 Ноември 2019, 12:36:31 pm metosk »

Отсутен metosk

• Почетник
  • *
« Одговори #2882 на: 05 Ноември 2019, 12:39:38 pm »
Мислење за промотивни акции и добри понуди во наредниов период, Ноември, Декември Јануари...?
Сакав прво Elantra 2017 модел (1.6 мпи  со ок опрема го даваат нели за 14500-15000 евра), па као Kia Sportage (несакаат да чујат за било каков попуст, 1.6 гди што мн го критикуваат дека не е моќен за таа кола го даваат за 17400(со боја) + бандажи 17850) и сега ќе стигне неделава "новата" Elantra што се очекува цена околу 16-16500 (дај боже помалце, зошто во србија се пониски цените, почетна 13900 па иде до највисок пакет негде 16500-600), овде ќе има солидна опрема (негде од 1-4 пакетите, овде е со микс некој пакет. Па не знам се мислам дали да почекам периодов да видам некои акции околу нова година или предлог исто така за кола (или седан или СУВ) со багажен простор барем 450 литри ( Спортажот е фин што има 5та врата...). Има промоција на Меган, али што знам, нема многу опрема (нема ни дисплеј, андроид ејпл карплеј нешто, моторот нормално рено, коска)...

Ако ништо друго, Меганот на акција има автоматска клима и дисплеј со навигација и андроид и епл, во пакетот Limitless што е вклучен во цената ЕУР 15,690 за бензинец
https://www.renault.mk/akcii/prodazni-akcii-2.html

Треба да видиш дали останала некоја Октавија од акцијата за 17,600

Хјундаи треба да размислат за носење на Fastback I30 место за Елантрата. Може и да помислат да го разработат Ionic-от, Тојота растури со Corolla седан Hybrid. На сите ривјуа на коли Ionic-от се носи многу добро со конкуренција, сега има и редизајн.

Исто и Mitsubishi ASH на акција 15,980 ЕУР.

Mitsubishi ASX не ми се свиѓа зошто е помало од Спортажот, помалце простор има внатре и во багаж, не се чувствував комотен, новата Елантра треба да стигне неделава во Хјундаи но не знам што цена ќе и лупнат... и информација една, дилерот на Хјундаи веќе нема да биде Кореа ауто трејд, па можеби ќе се освестат да ги стаат малце возилата на попуст:)) ја прекинаа соработката корејциве, друг дистрибутер ќе има, па сега тоа што им е останато треба да го продаваат...

Отсутен head

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 178
« Одговори #2883 на: 05 Ноември 2019, 12:44:37 pm »

Мене јасни ми се изданијата и на Киа и на другите автомобили, али за ценовниот ранг, 16-17-18 илјади евра, можеби нуди најмногу во поглед на комфорт, фамилијарно возило, нестандардно, мал сув. Да јасно ми е што 1.6 гди не е баш мотор за фалење али би требало да ја заврши секоја работа што ја имаш наумено(идеш на работа, идеш на викенд, идеш на одмор, се тоа со културна вожња). Ете, и спортажот со појак мотор и опрема одма качува на 20 и кусур, накај 30 може да дојде со 4x4 фул опрема и гт верзија, НО, тоа е друг ценовен ранг и други класи на коли како што ги напомена. Реално и производителиве не се мутави да дадат кола со супер комфор и одличен моќен мотор за 17-8000 евра. Сите коли што ги нудат на промоција, Скала, Октавиа, Меган, Астра... сите имаат солидна опрема и не толку добар мотор(сите се испод 160-70 њутн метар обртен момент), сите трошат од 5-8, спортажот можеби повеќе малце, али се зависи како ја возиш. Во секој случај, муабетот ми е отприлика во тој ценовен ранг, кое возило би било солидно фамилијарно со фина опрема во внатрешноста:))
Слична "математика" правев и ја пред месец два , и на крај се решив за Спортажот :-) За тие пари , сметам дека нуди најмногу , и во комфорт и во опрема .
Витарата исто така е супер понуда ( и ценовно и со опрема) , и со подобар мотор од ГДИ моторот на Спортажот , ама мене дизајнот не ми се допаѓаше . И помала е некако од спортажот , внатре бар потесно беше .

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6480
« Одговори #2884 на: 05 Ноември 2019, 12:46:37 pm »
Киата за 17к дефинитивно најмногу ќе понуди за парите, само ја лично би идел на 1.6 дизел варијантата со пониско ниво на опрема за 19.950

http://kiamotors.com.mk/Price/sportage.pdf
« Последно менување: 05 Ноември 2019, 13:10:47 pm vlatko.klp »

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #2885 на: 05 Ноември 2019, 12:46:41 pm »
Зш не Корае Аутотрејд? Баш добија некоја награда пред година две од КОрејците. Ме чуди малку. Ина че мислам дека прават одличен бизнис со Тусонот, ама со другиве модели се тапа. Посебно откако ја набилдаа цената на И30-ката.
Иначе да, препотентни се и не даваат ни цент попуст

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8961
« Одговори #2886 на: 05 Ноември 2019, 12:51:28 pm »
nemaat drugi modeli, samo Tucson i i30, 1.4 benzin atmosferec

Отсутен metosk

• Почетник
  • *
« Одговори #2887 на: 05 Ноември 2019, 13:00:02 pm »
Зш не Корае Аутотрејд? Баш добија некоја награда пред година две од КОрејците. Ме чуди малку. Ина че мислам дека прават одличен бизнис со Тусонот, ама со другиве модели се тапа. Посебно откако ја набилдаа цената на И30-ката.

Искрено не знам, знам дека добиваа награди и продажбата топ им оди,али претпоставувам дека политиката на корејциве им се сменила, најверојатно го смениле поглагниот дитрибутер на регионов, па негов човек можеби си става, знам дека пред месец дена имаа состанок за дистрибутери во регионов и само по порака известени се "Фала за долгогодишната соработка, али тоа е тоа..."

Отсутен metosk

• Почетник
  • *
« Одговори #2888 на: 05 Ноември 2019, 13:03:14 pm »
Киата за 17к дефинитивно најмногу ќе понуди на парите, само ја лично би идел на 1.6 дизел варијантата со пониско ниво на опрема за 19.950

http://kiamotors.com.mk/Price/sportage.pdf

И јас го бендисав дизелот, НО, споредба, Киава основен 16950 + боја 17350 + бандажи 17ки 450 (така ги носат коливе од словачка) = 17800 ~18000 со регистрација каско накај 18500 моќе да фати... А ако се иде со дизелот, 20 000 + боја 400 = 20400 + бандажи (а и немора) али ќе дојде 21000 минимум што пак веќе доста надминува 16-17-18 илјади реално:))  и тука е факот:)) нема и јака кола и топ мотор и топ опрема за ефтини пари, на сентименталност ќе те фатат и ќе искешираш хаха

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #2889 на: 05 Ноември 2019, 13:33:28 pm »
Бев до Мида, Фокусот на акција е со атмо и тренд ниво на опрема.
Прашав за екобуст, тест возило повторно немаат, само дизели им барале.
Ми извадија цена пошто сум убав :) (информативно) за екобуст 1.0, 125 коња, тренд едишн за 16.500/16.700.

Количето е топ, кога би купувал би ми било на прво место при избор. Не сум фанатик на фул опреми. Ме интересира само да има клима и среден наслон, другото, дај што даш ;D

Заборавив, немаат на лагер :)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #2890 на: 05 Ноември 2019, 15:02:27 pm »

Искрено не знам, знам дека добиваа награди и продажбата топ им оди,али претпоставувам дека политиката на корејциве им се сменила, најверојатно го смениле поглагниот дитрибутер на регионов, па негов човек можеби си става, знам дека пред месец дена имаа состанок за дистрибутери во регионов и само по порака известени се "Фала за долгогодишната соработка, али тоа е тоа..."

сакаш да кажеш дека има промена во овластениот дилер или ?

Отсутен metosk

• Почетник
  • *
« Одговори #2891 на: 05 Ноември 2019, 15:30:08 pm »

сакаш да кажеш дека има промена во овластениот дилер или ?

Мхм, ќе има промена, не знам до кога ќе бидат овие што се сега..ама најверојатно уште неколку месеци...

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #2892 на: 05 Ноември 2019, 15:50:01 pm »
da ne ja nosam na servis :)

Отсутен metosk

• Почетник
  • *

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1132
« Одговори #2894 на: 05 Ноември 2019, 20:37:23 pm »
da ne ja nosam na servis :)
Ауто чајка, топ се дечките. Плус овластен е.