Автор Тема: Кампањи, попусти, промотивни акции, добри понуди ...  (Прочитано 967019 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45165
  • Il Moderatore
Одг: Кампањи, попусти, промотивни акции, добри понуди ...
« Одговори #630 на: 13 Ноември 2012, 13:35:43 pm »
Veke 1 godina sekoj den na radio odi reklamata za Astra Classic 9999. Na forumot e objavena 2-3 pati istata reklama.
http://automakedonija.com.mk/opel/ponudi_detail.asp?ID=4
Ne se cenkas, ja dobivas za 9999. Ima dovolno oprema, no ne kolku Citroenot. Sekako moze da doplatis ppaketi za oprema vo vrednost od 300 evra i da se izednacis so opremata.

Opelot idi so 1.6 motor sto samo po sebe e golema prednost. Citroenot idi so 1.4, osven vo verzijata so 3 vrati koj ne e konkurencija na Astrata koja ima 5.

Kako vozila, nema nikakva sporedba, Astrata e zrelo vozilo, bez falinki. Citroenot ima bezbroj falinki, losa voznja, los menjac, los motor, loa elektronika. Bese zboruvano na forumot, ovie evtinite Citroeni sto idat vo MK se 3ta klasa, fehlericni, mozebi od zaliha.

Лоша вожња = булшит
лош мењач = булшит
лош мотор = булшит (поготово за верзијата 1.6)
лоша електроника = само шит.

Само за еден Ц4 се зборело дека е лош, за другите „по дифолт“ се копира искуството, но нејсе, имам јас за раскажување за една астра GTC, ама можеби некогаш во живо, и тоа баш конкретно за електрониката. Ни на крај памет не ми паѓа на форум да трескам дека сите астри се крш и не чинат. Секако и classic астрите секогаш - па и сега, биле далеку од оние модели што биле продавани кога биле актуелни, далеку е финишот на астра класик од финишот на некласик астра од иста генерација.

Во секој случај, возилата СЕ споредливи ако цената им е блиска. Не сум знаел за акцијата, јас само она на сајт што го видов го искоментирав. Реклами на радио не слушам.

Повторно ќе кажам, дури и со иста цена, би го преферирал Citroen C4 VTS, пред се` заради 300.000 пати поатрактивниот изглед.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #631 на: 13 Ноември 2012, 13:38:00 pm »
odamna e tolku. Sega treba da ja namalat 11990. Sekako, ke igraat malku i na cifrata 12490.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
« Одговори #632 на: 13 Ноември 2012, 13:42:57 pm »
Citroenot е топ понуда, 10,000 колата, 200 евра регистрација, 300 евра зимски гуми , 515 евра плин. Фала многу пријатно! Моментално боље понуда нема.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #633 на: 13 Ноември 2012, 13:44:49 pm »
Прчот, лапај го VTS-от!
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #634 на: 13 Ноември 2012, 13:46:57 pm »
Veke 1 godina sekoj den na radio odi reklamata za Astra Classic 9999. Na forumot e objavena 2-3 pati istata reklama.
http://automakedonija.com.mk/opel/ponudi_detail.asp?ID=4
Ne se cenkas, ja dobivas za 9999. Ima dovolno oprema, no ne kolku Citroenot. Sekako moze da doplatis ppaketi za oprema vo vrednost od 300 evra i da se izednacis so opremata.

Opelot idi so 1.6 motor sto samo po sebe e golema prednost. Citroenot idi so 1.4, osven vo verzijata so 3 vrati koj ne e konkurencija na Astrata koja ima 5.

Kako vozila, nema nikakva sporedba, Astrata e zrelo vozilo, bez falinki. Citroenot ima bezbroj falinki, losa voznja, los menjac, los motor, loa elektronika. Bese zboruvano na forumot, ovie evtinite Citroeni sto idat vo MK se 3ta klasa, fehlericni, mozebi od zaliha.

Лоша вожња = булшит
лош мењач = булшит
лош мотор = булшит (поготово за верзијата 1.6)
лоша електроника = само шит.

Само за еден Ц4 се зборело дека е лош, за другите „по дифолт“ се копира искуството, но нејсе, имам јас за раскажување за една астра GTC, ама можеби некогаш во живо, и тоа баш конкретно за електрониката. Ни на крај памет не ми паѓа на форум да трескам дека сите астри се крш и не чинат. Секако и classic астрите секогаш - па и сега, биле далеку од оние модели што биле продавани кога биле актуелни, далеку е финишот на астра класик од финишот на некласик астра од иста генерација.

Во секој случај, возилата СЕ споредливи ако цената им е блиска. Не сум знаел за акцијата, јас само она на сајт што го видов го искоментирав. Реклами на радио не слушам.

Повторно ќе кажам, дури и со иста цена, би го преферирал Citroen C4 VTS, пред се` заради 300.000 пати поатрактивниот изглед.

Motor, menjac, voznja, toa se moi licni iskustva, ne se procitani na forum. Na forum procitav kolku se rasipuva kolava. Dizajnot seuste e jaka strana na citroenov, no toa e najmalku bitno koga se bira kola.

Voznjata e katastrofa, tolku kruto udira na sekoja neramnina a pritoa ima nikakov handling, nesporedlivo poloso od bilo koja kola, kolava nema direktno upravuvanje. Znaci zboruvam za 5 vratniot 1.4 model. Menjacot nemase pominato ni 100km (test vozilo), ne vleguvase vo treta.  Odot na menjacot dzoa vo nekoja 20 godisna kola e, ni precizen, ni znaes vo koja brzina si. Menjacot vo Astra e 5x podobar. Motorot 1.4 vo Citroen e cistokrvna kosilica sto mnogu trosi i ne odi. 1.6 motorot vo Astra e barem edna klasa podobar, i toa e mnogu bitno kaj budget vozilata.

A sto se odnesuva do kvalitetot na Astra Classic, na forumot imase napraveno direktna sporedba na Classic so aktuelen model. Procitaj go testot, vo nitu eden moment ne se spomna polos kvalitet kaj classicot. Sto poveke Classicot imase podobri performansi. Citroenite vo Makedonija se nekoj tretoklasna zaliha, imase clen na forumot sto toa dobro go objasni.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20896
« Одговори #635 на: 13 Ноември 2012, 13:58:46 pm »
За моторот, не знам, не сум возел 1.4 во Ц4-ка (или и да сум возел, било одамна и/или не ми оставило никаков впечаток за да го памтам). За мењачот, воланот и неговата (не)директност комплетно се согласувам со ЛП.

Дизајнот може, но и не мора да игра улога при изборот. Кај мене лично, токму тој е една од клучните точки.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
« Одговори #636 на: 13 Ноември 2012, 14:16:00 pm »
Прчот, лапај го VTS-от!
Симо сеа го чекам стариот да го обработам (термички) да го натерам да зима кредити. Ама тешко малце тоа, но ќе се обидам ништо не ме кошта!

Отсутен Dekio7

• Редовен
  • Пораки: 2601
« Одговори #637 на: 13 Ноември 2012, 14:24:43 pm »
За то дека не е прецизен мењачот и дека се осеќат нерамнините е точно, ама то дека троши многу и не оди не е точно. А ова дека Цитроените во Македонија се од некоја третокласна залиха е најголемата глупот шо е тропната во историјата на човештвото.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #638 на: 13 Ноември 2012, 14:33:26 pm »
Одговорно тврдам дека Ц4 со 1.6 мотор многу подобро се справува со својата шасија од астра со 1.6 мотор.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен VTR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 733
« Одговори #639 на: 13 Ноември 2012, 23:11:03 pm »
http://www.citroen.com.mk/carstore/DesktopDefault.aspx?tabid=385
Ептен исплатливо! Ме интересира колку трошат овие 1.4?
VTR-от е екстра за тие пари, дури и ме става во мисли ;D

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7439
« Одговори #640 на: 13 Ноември 2012, 23:45:18 pm »
Не сум возел Астра Класик со 1,6 (предпоследниот модел), но нема теорија да е полоша од новата Астра со 1,4!
предходниот модел со 1,4 сосема солидно забрзува и потрошувачката е нормална, логично би било со ставањето на 1,6 на негово место да се подобрат работите, освен ако не се работи за некој стар мотор од Кадет или Рејсер.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #641 на: 14 Ноември 2012, 08:49:56 am »
Astra H mnogu polesno se dvizi od Astra J so ist motor. I vnatresnosta na Astra H e mnogu pokvalitetna, nema krckanje, se e stegnato.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #642 на: 14 Ноември 2012, 10:15:10 am »
LP, ја те подржавам у споредбата на Астра Х 1.6 со Цитроен Ц4 у било која варијанта! Цената е 9999 евра, тоа и врапчињата знаат, моторот е буквално неуништив и најјак у своја класа, квалитетот на ентериерот е неспоредив, а за изгледот мислам дека не треба да праиме муабет... ;)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55334
  • Махер
« Одговори #643 на: 14 Ноември 2012, 10:25:11 am »
Јас ќе се изедам жив што нема Астра ГТЦ класик.

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1223
« Одговори #644 на: 14 Ноември 2012, 15:38:01 pm »
Астрата >>>>>>>>> ц4