Автор Тема: Kia Ceed SW 1.5 T-GDi 160 KS  (Прочитано 11802 пати)

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3555
Одг: Kia Ceed SW 1.5 T-GDi 160 KS
« Одговори #135 на: 01 Март 2025, 20:55:36 pm »
Јас и на Ипкисија Бескоса му кажуев вчера, лани у Виена, стара зграда, подземен паркинг и нагоре како спирала, кијата имаше неколку илјади километри, смрди на ламела корне, ја пробувам да балансирам со гаста за да не ја закачам во претесниот простор. Рика кијата, пцујам јас, алармот за пожар само што не се огласи. Милина. Позитивно е што секое тргнување на нагорно доаѓа до пролизгување на погонските тркала па малку те праи бед бој.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Го немав истиот проблем во Виена до рачен мењач кај Шкодата 😂😂😂

Мајтап на страна тоа е една и главна работа што ме нервира кај DCT DSG ватевр D мењачите. Сѐ убаво како концепт ама кога веќе возам автоматик нека си е стандард. Ни CVT, ни DSG... Ама некогаш јеби га немаш избир а сакаш автоматик.

Никогаш на успон не сум имал проблем со DSGто, ни пролизгало нит ништо, дури ни со приколка.

Присутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 1783
« Одговори #136 на: 01 Март 2025, 22:43:40 pm »
Јас и на Ипкисија Бескоса му кажуев вчера, лани у Виена, стара зграда, подземен паркинг и нагоре како спирала, кијата имаше неколку илјади километри, смрди на ламела корне, ја пробувам да балансирам со гаста за да не ја закачам во претесниот простор. Рика кијата, пцујам јас, алармот за пожар само што не се огласи. Милина. Позитивно е што секое тргнување на нагорно доаѓа до пролизгување на погонските тркала па малку те праи бед бој.

Го немав истиот проблем во Виена до рачен мењач кај Шкодата

Мајтап на страна тоа е една и главна работа што ме нервира кај DCT DSG ватевр D мењачите. Сѐ убаво како концепт ама кога веќе возам автоматик нека си е стандард. Ни CVT, ни DSG... Ама некогаш јеби га немаш избир а сакаш автоматик.

Ваууууу у Виена сте биле и двајцата? Вие сте мои идоли.
Нон стоп одам, не дека ми се оди, стан иам таму па ради контрола.

Лајк.
« Последно менување: 01 Март 2025, 22:50:38 pm Bravo »

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8770
  • Пичлеме
« Одговори #137 на: 08 Март 2025, 18:04:37 pm »
Денес ставени летните гуми.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6187
  • 69
« Одговори #138 на: 08 Март 2025, 21:04:57 pm »

Го немав истиот проблем во Виена до рачен мењач кај Шкодата 😂😂😂

Никогаш на успон не сум имал проблем со DSGто, ни пролизгало нит ништо, дури ни со приколка.

Ни јас... Пуна му ја држам и од 4та у 3та му ја враќам и како катапулт иде. Јес да не е ДСГ него е Мануел, Ама одма ставам 50 евра на Стража или Плетвар кој сака со Аутомацки :D И тоа у стандард со зимски гуми... За летни 100тче и тоа без кожни ракавици има да го терам до излетување :D :D :D :D Па макар и изгинал
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3555
« Одговори #139 на: 08 Март 2025, 22:52:32 pm »
Мануел Ферара? Ако е тој и @zlatkoa го збореше…

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5689
« Одговори #140 на: 08 Март 2025, 23:08:29 pm »
Јас денес ја орав, понеделник со тањирачата ќе ја поминам па ќе менам гуми после.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6842
  • Бенве сие бенве
« Одговори #141 на: 08 Март 2025, 23:10:24 pm »
Ајде ако има маш ја и ипкисија со кијите вије со бенвињата и алфите? Напари, по колите, по софра, по златните ланчиња?

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8770
  • Пичлеме
« Одговори #142 на: 09 Март 2025, 08:10:57 am »
Неам јас златно ланче, ама имам прстен со знак Мерцедес.