Razmisluvam za kupuvanje na "dodatna oprema" za Arteonot.
https://reklama5.mk/AdDetails?ad=4483278Arteonot si dojde so kuka komplet so elektricna instalacija sto sekako dava moznost za koristenje na vakov nosac.
Od napraven quick research na pazarot ima nekolku kompanii koi gi prodavaat, ispored vraboteniot vo Nomad mene ne mi treba od najskapiot model bidejki nema da prevezuvam Ebikes.
Dilemata mi e sledna, dali vo drzavava ima interesni ruti koi moze da se izvozat familijarno so deca, znam deka postojat dosta offroad pateki, no jas ova pred se bi go pravel za "quality family time" (del od tie offroad pateki ne se bas za deca) kade na decata ke mozam da im ovozmozam interesni prosetki/vozenja vo priroda a da ne bide ona klasicno odenje vo etno sela kade poveketo od vremeto ke go minat na telefon cekajki go kelnerot da ja donese narackata

Veruvam site go imame istiot problem kade poradi prirodata na rabotnite obvrski se pomalce vreme se ima za quality time so decata bar dodeka se pomali.
Sekako ne se isklucuva moznost da prosetkite bidat i vo sosednite drzavi, bez pritoa ne zrtvuvajki od komforot, od 140km/h ke treba Arteonot da kruza do 120km/h maksimum

Sekoja predlog ili spodeleno slicno iskustvo bi bilo dobredojdeno.
Ako ne se lazam clenot
@velestrumf ima slicen drzac.
Momentlno imame edna 29ka, edna 27.5ka, klasicen zenski velosiped i eden detski 20ka koj bi odel vo gepek so izvadeno trkalo.
Najverojatno ke treba da se zeme drzac koj moze da nosi 3 velosipedi, opcijata so 4 mi e too much nekako.