Автор Тема: Препорака за ново возило - КИА или Тојота  (Прочитано 6730 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
Одг: Препорака за ново возило - КИА или Тојота
« Одговори #15 на: 08 Јуни 2024, 18:52:18 pm »
Форд Куга вози најдобро во сегментот. Треба деновиве да стигне фејслифтот, ама таа ќе биде поскапа најверојатно. Моменталните понуди за Куга се одлични.

Отсутен Sephiroth

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 405
« Одговори #16 на: 09 Јуни 2024, 00:22:19 am »
Форд Куга вози најдобро во сегментот. Треба деновиве да стигне фејслифтот, ама таа ќе биде поскапа најверојатно. Моменталните понуди за Куга се одлични.

Фејслифтот има само естетски модификации на предниот браник и фарови, и поголем ентертејнмент екран, Истата кола е иначе. Не се осеќа дека возиш SUV, ќе си помислиш дека си во hatchback. Ние земавме лани есеноска ST-Line X, супер е.

Отсутен andrej_111

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 551
« Одговори #17 на: 09 Јуни 2024, 11:13:48 am »
И Octavia не заборавај да пробаш, кога веќе се шири изборот 😀
Aus Liebe Zum Automobil...

Присутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 2056
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #18 на: 09 Јуни 2024, 14:07:48 pm »
Господинот побара препорака стрикно наведени од  двата модели Тојота и Киа, значи изборот или тоа или тоа нема други 15 модели наведени од фордови,шкоди,мерцедеси и етц , АнхелДимариа пријателе најбоље ти е да си купиш порше.. :D Батко Маце те молам ради мене дај на човекот инфо од прва рака за Киа не е лесно да те копкат 30иљади евра а да неможеш да се  одлучиш  тенка линија дал тојота или киа другар потполно те разбирам верувам дека лесно ке преломиш очекувам МАРЈАНда се вклучи во дискусијата.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4995
« Одговори #19 на: 09 Јуни 2024, 15:28:16 pm »
Eden od najlosite hibridni sistemi e na Mercedes. Ton problemi

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6737
  • Бенве сие бенве
« Одговори #20 на: 09 Јуни 2024, 16:11:09 pm »
Повели господин Џимни? Добра е кијата еве јас од ноември 14000 свртев. Човекот сака хибрит, ја немам искусво со такво возило не можам да помогнам. Било која од двете да ја купи сексуалниот живот нема да му се промени на подобро.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен dimaria

• Почетник
  • *
  • Пораки: 9
« Одговори #21 на: 09 Јуни 2024, 21:36:27 pm »
Повели господин Џимни? Добра е кијата еве јас од ноември 14000 свртев. Човекот сака хибрит, ја немам искусво со такво возило не можам да помогнам. Било која од двете да ја купи сексуалниот живот нема да му се промени на подобро.

Хахахах ;D
Немам сомнеж за Киата, ама ме бунат што за хибридот викаат дека батеријата првата година ќе деградира до 90%, до трета 80% … и вајлда после 5 та нова…

Отсутен dimaria

• Почетник
  • *
« Одговори #22 на: 09 Јуни 2024, 21:37:38 pm »
Господинот побара препорака стрикно наведени од  двата модели Тојота и Киа, значи изборот или тоа или тоа нема други 15 модели наведени од фордови,шкоди,мерцедеси и етц , АнхелДимариа пријателе најбоље ти е да си купиш порше.. :D Батко Маце те молам ради мене дај на човекот инфо од прва рака за Киа не е лесно да те копкат 30иљади евра а да неможеш да се  одлучиш  тенка линија дал тојота или киа другар потполно те разбирам верувам дека лесно ке преломиш очекувам МАРЈАНда се вклучи во дискусијата.

Абе и Бентли не се лоши, само сега со Кугава и Бардовци се двоумам  :-\ :-\

Присутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3838
« Одговори #23 на: 09 Јуни 2024, 21:47:56 pm »

Хахахах ;D
Немам сомнеж за Киата, ама ме бунат што за хибридот викаат дека батеријата првата година ќе деградира до 90%, до трета 80% … и вајлда после 5 та нова…

Тоа се глупости што ги викаат луѓето што не сакаат да прочитаат и да размислат малце, истите тие што викале во 90-тите дека компјутерите се глупости. Батериите у глобала имаат гаранции 100ккм и 8/10 год, така да немаш мака од таа гледна точка, особено при купување на ново возило.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен dimaria

• Почетник
  • *
« Одговори #24 на: 09 Јуни 2024, 21:52:42 pm »

Киа даваат 5год гаранција на батеријата. Тојота 10
Хахахах ;D

Тоа се глупости што ги викаат луѓето што не сакаат да прочитаат и да размислат малце, истите тие што викале во 90-тите дека компјутерите се глупости. Батериите у глобала имаат гаранции 100ккм и 8/10 год, така да немаш мака од таа гледна точка, особено при купување на ново возило.

Отсутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1023
« Одговори #25 на: 09 Јуни 2024, 23:13:56 pm »
Имаше Спортаж хибрид за тест возило, јас возев. Незнам сега што донеле ама опремата му е основно ниво со нешто екстра, некако не ми иде 34.500е со обични седишта и основна опрема иако има многу во основната. Ако не се лажам имаат и различен менувач. Хибридот е доста подобар, многу подобро ја вози колата, за мој кеф би сакал тие на струја да се позади нешто како во Rav4 и да има смисла колата со 4x4.

Тојота пробував корола и рав4, ама многу пари за кола без изолација, многу ми се бучни веќе на 120, незнам зошто не ги направат како што треба за кола од 40к++. Хибридот по мене е подобар во Тојота на струја, ама тоа менувачот е крш, на автопат ако сакаш некој да претекнеш со гас до крај ке го уплашиш, ке се мавме некаде. :D

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6841
  • French diamond
« Одговори #26 на: 10 Јуни 2024, 02:11:03 am »
Ако така деградираа батериите, на толку електрични и хибриди , германците ќе пропаднеа до сега, секоја 3та кола е таква зујалица.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6436
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #27 на: 10 Јуни 2024, 07:53:33 am »
До каде стигнавме, на нова кола да се секираме кој појќе гаранција дава на батерија, а бензин главно погонско гориво.

Па ќе ја земам таа кола што ќе ми ја полни душата (и потребите  ;D ) па ако сака батеријата по 2 години нека цркни.

Отсутен miksi

• Редовен
  • Пораки: 1406
« Одговори #28 на: 11 Јуни 2024, 11:51:19 am »
Иако е SUV, јас би гласал за Киата (Јас тоа што е SUV го ставам за минус). За хибридниот погон немој да се грижиш. Секако го имаат земено од некој друг што го развивал подолго време...