Тоа се случува најчесто кога ќе ти го исполираат делот наместо да го фарбаат,а ќе ти наплатат како да го фарбале. 😂😂😂
Фарбана си е вратата, ме мрзи да ставам видеа на јутјуб па да ги ставам unlisted па да ги ставам тука, али си добив видео од комора. Крилото предно е полирано, и тука запрел.
Не можам да сфатам, за една педа штета кај задното тркало, исфарба цел праг и заден панел, и ја исфарба и вратата да не дели за секој случај?
Да, така направив, зошто наспроти популарно верување дека мајсторот те краде ако фарба и соседен панел, тоа е препорачана процедура низ развиениот свет ако сакаш да ти биде исто све на колата.
И последното прашање, дали не требаше и крилото предно да се фати ... пааа можеби и
Јас сакав и крило и браник да фарбам ради мали штети на истите, ама решив против ради финансии.
...
Не ти треба маж, ти треба мерач на дебелина на лак/боја.
@dame мереше, пред 3 години и рече доста тенко фарбано, така да ако користиш квалитетни материјали како што користи овој, не глеам зошто би било полошо. Како и да е, ќе видиме
...
Мајсторот прво предложи да фарба на флека, и да лакира цел панел, така и го работел таму кај оштетеното. Вратата не ја ни спомна, јас си побарав зошто стварно не сакав да двои а сум дал пари за да средувам козметика.
Плус со фарбање на вратата се средија еден куп удари од туѓи врати, од удари на моја врата во туѓи врати..
Долготрајноста ќе ја видиме, или јас ако се фрлам во други животни инвестиции, или следните газди.