27 Јуни 2024-та, на 119000 направен голем сервис.
- Масло во мотор
- Масло во менувач
- Масло во диференцијал
- Сите филтри
- Глицерин
- Сензор за истрошеност на плочки, предна лева страна
- Водна пумпа
- ПК Каиш
Дополнително проверено се околу моторот и подвозјето, да не има некое цурење, кабли да висат, луфт. Навидум, се во ред, нема никаков проблем. На враќање накај дома, пак ми се вклучи сензорот за истрошеност за плочките. Не знам дали сега и другиот е за менување, или нешто друго ја мачи колата. Рекоа од сервисот дека ке го решат проблемот. Една работа што ја забележав веднаш по излегување од сервисот е дека менувачот оди уште поглатко. Не ни забележав дека сум стигнал во 4-та.
Би сакал некој посаглам мајстор да ми го види подвозјето, левата предна страна има некој тап звук при помала брзина на нерамен пат, и можеби мене ми се причинуваат работи, ама за секој случај, би сакал некој што се разбира да го види. Така да, ако имате препорака за таков мајстор, давајте препорака.
Од ситни работи, ми остана да досипам АдБлу, и да ги ставам новите црни знакчиња напред и позади, зашто оригиналното АУДИ амблемче, не се фаќа на новата маска. Наредниот месец, полирање кај Даме здравје, па потоа да барам некој да ја реши кожата на воланот.