Автор Тема: Honda civic 1.8 sedan, problem so obrtai  (Прочитано 5569 пати)

Отсутен is200

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 244
Одг: Honda civic 1.8 sedan, problem so obrtai
« Одговори #15 на: 22 Декември 2018, 20:25:27 pm »
Свеќици дали имаш сменето?
Индукциони намотки? (претпоставувам не се кабли со бобина)
МАФ/МАП сензор да се исчисти. ЕГР да се исчисти.

Јас имав таков проблем на Мазда 323 и го решив со замена на свеќици и кабли и чистење на МАФ.

Како и да е, може да се поврзи на компјутер и да се надбљудува STFT и LTFT , да се анализираат податоците, доколку не се реши со чистење и замена на потрошни делови како свеќици и/или намотка(и).
Made in Japan ☮

Отсутен Macedon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 63
« Одговори #16 на: 28 Декември 2018, 18:56:06 pm »
Zdravo decki. Posle isprobano se i sesto ja odnesov kolata vo honda servisot.
Ispadna deka trebalo fa se shteluvaat ventilite. I motorot se smiri bajagi. Na plin prede ne se slusa. Za na benzin da ne zboram. Sepak ke ja isprobam sea vikendov da vidime kako ke se ponasa. Sepak fala vi ja site za sovetite

Отсутен ljubisa86

• Почетник
  • *
  • Пораки: 24
« Одговори #17 на: 25 Јануари 2024, 10:37:04 am »
Neznam drugarot dali go ima problemot uste, no eve i ja da kazam, imam civic fk2 2009ta model i otakko mi ja cistea klapnata pocna da mi go pravi istoto. bev na servis rekoa ne e nisto, na drug servis mmi rekoa EGR-ot i na kraj dojdov doma najdov procedura za resetiranje na Valve so go vikaat, nesto u stil stoi kolata vo mesto 10 minuti i drzis gas na 3000 obrtai, posle toa palis klima a drzis uste obrtai, taka edno 5 minuti na kraj ja gasis klimata uste 5 min na 3000 obrtai i posle toa 15 min u idle.
od togas nikakov problem so pagjanje na obrtaite.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 5675
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #18 на: 01 Февруари 2024, 01:20:31 am »
Не ја калибрирале "мајсторите".

Отсутен nikoloski

• Почетник
  • *
  • Пораки: 28
« Одговори #19 на: 29 Февруари 2024, 08:36:30 am »
Neznam drugarot dali go ima problemot uste, no eve i ja da kazam, imam civic fk2 2009ta model i otakko mi ja cistea klapnata pocna da mi go pravi istoto. bev na servis rekoa ne e nisto, na drug servis mmi rekoa EGR-ot i na kraj dojdov doma najdov procedura za resetiranje na Valve so go vikaat, nesto u stil stoi kolata vo mesto 10 minuti i drzis gas na 3000 obrtai, posle toa palis klima a drzis uste obrtai, taka edno 5 minuti na kraj ja gasis klimata uste 5 min na 3000 obrtai i posle toa 15 min u idle.
od togas nikakov problem so pagjanje na obrtaite.

I posle toa brat klipnjacata kaj komsijata u dvor

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8871
« Одговори #20 на: 29 Февруари 2024, 09:02:24 am »
Iscisti ja klapnata ili throthe body. So vadenje so kalibracija posle se komplet