Автор Тема: CARclub Тест: Chery FX Noble Color  (Прочитано 7372 пати)

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2701
  • Слобода или смрт
Одг: CARclub Тест: Chery FX Noble Color
« Одговори #31 на: 23 Декември 2023, 21:20:13 pm »
Јас не би купил Чери,Шери како и да се вика,ама истотака не би купил ни Карок. ;D
Па барем кажи што ново би земал за 33000 еур. Да е комплетно искажаното. Или барем што би препорачал за некој најблизок?
За 33 000 не би зел ништо ново.Али бе зел 20г стар  W124 Е500 и ќе бидам пресреќен

Во една Софија веќе не можеш да го возиш во централното градско подрачје од 1 декември до 1 март. Во германија претпоставувам уште построги се правилата за стари возила. Како би бил среќен со возило со кое ти е ограничено движењето?

Во Софија-Бугарија, царството на кршевите

Ние ќе останеме царството на кршевите бидејќи не правиме ништо по тоа прашање па уште сме и горди колку црно ни дувало низ ауспух и како тие позади го дишеле. Они вака така си воведоа забрана и нема да се возат таквите кршеви барем во периодот кога е најзагадено. Кога Скопје ќе донесе иста одлука и истата ќе биде автоматска преку камерите и регистерските таблици и нфц стикерите на шофершајбна како во Софија тогаш може и ќе почнеме да се оправаме.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14240
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #32 на: 23 Декември 2023, 23:41:29 pm »
  Софија не ми е во план да ја посетувам,така да нема да ми ја наруши среќата воопшто.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2701
  • Слобода или смрт
« Одговори #33 на: 24 Декември 2023, 18:11:47 pm »
  Софија не ми е во план да ја посетувам,така да нема да ми ја наруши среќата воопшто.

Во германија нема слични забрани за стари возила? Дури и да нема сега во наредни 5 години сигурно ќе воведат. Последно што гледав од новиот серијал на wheel deаlers еден чиче продаде старата кола што ја имал цел живот бидејќи еколошката такса за да ја вози беше некоја ненормална сума од 25 евра дневно што е тотално економски неисплатливо.
« Последно менување: 24 Декември 2023, 18:22:45 pm kimi makedonski »

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34067
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #34 на: 24 Декември 2023, 22:03:34 pm »
Јас не би купил Чери,Шери како и да се вика,ама истотака не би купил ни Карок. ;D
Па барем кажи што ново би земал за 33000 еур. Да е комплетно искажаното. Или барем што би препорачал за некој најблизок?

Сигурно не било кое ѓубре од Шкода, особено не Карок

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34067
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #35 на: 24 Декември 2023, 22:34:58 pm »
За 33 000 не би зел ништо ново.Али бе зел 20г стар  W124 Е500 и ќе бидам пресреќен

Во една Софија веќе не можеш да го возиш во централното градско подрачје од 1 декември до 1 март. Во германија претпоставувам уште построги се правилата за стари возила. Како би бил среќен со возило со кое ти е ограничено движењето?

Во Софија-Бугарија, царството на кршевите

Кршевите совршено им прилегаат на Татарите

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3417
« Одговори #36 на: 25 Декември 2023, 09:08:35 am »
Za 33 licno sega bi odbral Corolla caravan Hybrid.
Kinezive nudat Suv dosta ako treba da biram megju Karoq i ova na test bi go probal ova. Ili ona Tiggi 8pro max mislam toa okolu 35 max e all inclusive.

Nitu toa e sovrsheno nitu skodata e neshto posebno za da sporeduvam. Letnata vo oblaci e skodata poveke

И јас мислев исто, ама склопиле многу добро возило во Октавијава, дур не повозиш малку подолго не можеш да знаеш. Верувам дека и Карокот е одлично склопен.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8872
« Одговори #37 на: 25 Декември 2023, 11:01:17 am »
Ja bi da povozam neshto Japonsko 🤣

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3417
« Одговори #38 на: 25 Декември 2023, 12:49:14 pm »
Ja bi da povozam neshto Japonsko 🤣

Најубаво 220 месечно небитно од каде, ама ти си знаеш. :P

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 3723
« Одговори #39 на: 25 Декември 2023, 13:14:29 pm »
Ако шкода летнале до цените, шо да речиме за Тојота, средно опремена корола караван е 33к.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
« Одговори #40 на: 25 Декември 2023, 13:20:37 pm »
Ако шкода летнале до цените, шо да речиме за Тојота, средно опремена корола караван е 33к.
Највисока опрема, хибрид, аутоматик, караван e 33.290. Каде има поефтин хибрид, караван, аутоматик, караван за помалку од ова?

Отсутен Skywalker

• Сениор
« Одговори #41 на: 25 Декември 2023, 13:22:57 pm »
Истиот модел го продаваа 18500е хеч почетна цена пред 3-4 години. 50% нагоре имаат летнато со цените.

p.s. а и тоа највисоко ниво кај Корола е као Амбишн кај Шкода.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
« Одговори #42 на: 25 Декември 2023, 13:48:52 pm »
Истиот модел го продаваа 18500е хеч почетна цена пред 3-4 години. 50% нагоре имаат летнато со цените.

Еве ценовник од 2019та кога искочи.

Сепак, тоа не го прави дека е лоша понууда за денешно време. Најголемата жал е што Камри беше 31000, а сега е 47000. Тоа е колата која е битна.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13851
« Одговори #43 на: 25 Декември 2023, 14:21:00 pm »
Rav4 и Камрито беа 31К Хибрид 2.5 ... 19990 ја даваа караванот декември 2019 со 1.8 послабиот хибрид. 

Другар си зеде Рав4 тогаш.

Отсутен Skywalker

• Сениор
« Одговори #44 на: 25 Декември 2023, 15:21:08 pm »

Еве ценовник од 2019та кога искочи.
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Сепак, тоа не го прави дека е лоша понууда за денешно време. Најголемата жал е што Камри беше 31000, а сега е 47000. Тоа е колата која е битна.

29500е е почетна денес за хеч хибрид. Поскапена е 55%. А и во право бев дека екзекутив нивото е некоја средна опрема. Денес ако се нудеше највисокото ниво на опрема од 2019та, цената може ќе му беше некои 36-7к.