Автор Тема: Предлог за нов SUV  (Прочитано 5240 пати)

Присутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6692
  • Бенве сие бенве
Одг: Предлог за нов SUV
« Одговори #15 на: 05 Ноември 2023, 07:16:42 am »
Линк Несторче

Sent from my iPhone using Tapatalk
https://www.opel.mk/tools/opel-poracajte-brosura.html
Ги поскапиле и овие, 2021ва кога прашувавме беа мноогу поевтини со солидна опрема. Ама во салон даваат доста попуст, така да може да се начека нешто интересно.
1.2 во толкава кола не знам како ќе се понаша. @zlatkoa мислам дека има возено ваква низ германија па нека каже искуство.

Присутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6447
« Одговори #16 на: 05 Ноември 2023, 08:21:51 am »
Тигуан 1.5 тси емануел https://www.ss.lv/msg/lv/transport/cars/volkswagen/tiguan/cbxphx.html#photo-22
туксон 1.6 турбо https://www.ss.lv/msg/lv/transport/cars/hyundai/tucson/cdedh.html

ако може да се земе новата корола (сув) хибрид за тие пари би бил полн погодок зошто иде со новиот 2.0 хибрид и е многу економичен и перформансите не се за потсенување.

Многу избор за тие пари нема

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
« Одговори #17 на: 05 Ноември 2023, 08:22:44 am »
Карок 2.0 TSi Sportline Step On

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3896
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #18 на: 05 Ноември 2023, 08:27:05 am »
C5 aircross ... Или можда некое Пежо, не знам како се со цени...

Sent from my Xiaomi 12x

Присутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #19 на: 05 Ноември 2023, 08:34:03 am »
Шкодата во дизајн не ми се допаѓа, ја гледав по тестови на јутјуб супер е се, доста ја фалат, но на изглед ми е досадна и не ми се допаѓа. Цитроен никогаш не сум гледал а и не би купил, пумата има некоја акција и е до некаде ок. Новата корола крос основен пакет е околу 34***еур за подобро опремена е околу 40. Дизајнот си е тој на тојота, бездушен. А ова дени што го спомнува Степ ОН мислам дека не е можно затоа што ќе отиде гаранцијата.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5470
« Одговори #20 на: 05 Ноември 2023, 09:03:59 am »
Знам дека е за нова темата, ама да разгледаш некое Волво не знам како се движат цените за нови тие пообичните моделчиња не екстра луксузи, евентуално ако се нешто над буџет да го видиш на старо ама до година две со 30/40ккм, шо е спрема мене нова кола уште.
Можи нема да има еден куп дрангулии како корејците и слични, ама Волво е Волво, ќе си рајат поприлично долги години.

Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Astra 08

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 177
« Одговори #21 на: 05 Ноември 2023, 09:05:27 am »
Tucson po mene e prav izbor ama sepak e stvar na vkus. Sega benzincite Tucson i Sportage vo grad ke imaat ubava potrosuvacka, a dizelot moze da bide tromav vo eco mode, vo sport se resava malku ama pak kazuvam stvar na vkus ne znam na sto si naviknat. Po mene Tucson 1.8 turbo i plin vo Marmil mont zosto ako stavis od tamu ne se gubi fabricka garancija.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1104
« Одговори #22 на: 05 Ноември 2023, 09:46:40 am »
https://www.toyota.com.mk/content/modelspdfs/1202-corolla-cross-mk-1.pdf?t=1699173503

Корола крос, ја немам пробано сеуште, ја немаа тест возило летото, кога ја носев на сервис королата. Али после тоа шо го имаш на профилната сликата, мислам дека нема да те бендиса.

Јас да би купувал би купил и пежо 4008, ама ако има опција за моторот со поглема кубикажа, по мое 1.2 е мал мотор за таа тежина, и воозило, па макар и со 130кс бил.

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2662
« Одговори #23 на: 05 Ноември 2023, 10:02:07 am »
@marjan
Spored site statistiki Mazda CX5 e odlicno pokazana i megu prvite izbor za poloven suv.
Bidejki odamna se spremam da ja kupam samo cekam prilika za dobro polovno 3-5 god koristeno me interesira sto maka imal prijatelot i kako mu zariba, koj motor. Dali ja imal od nova. Vi denesno vreme motor da zariba na bilo koja ponova kola e prava retkost.

Отсутен The Seventh Son

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 225
« Одговори #24 на: 05 Ноември 2023, 10:17:03 am »
mislam deka bmw x7 najnovata e vistinski izbor so najakiot motor

Присутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4972
« Одговори #25 на: 05 Ноември 2023, 10:21:53 am »
@marjan
Spored site statistiki Mazda CX5 e odlicno pokazana i megu prvite izbor za poloven suv.
Bidejki odamna se spremam da ja kupam samo cekam prilika za dobro polovno 3-5 god koristeno me interesira sto maka imal prijatelot i kako mu zariba, koj motor. Dali ja imal od nova. Vi denesno vreme motor da zariba na bilo koja ponova kola e prava retkost.
Ne pratis dovolno, mn problemi imaat novite motori. Za mazdata konkretno neznam, mercedesi na primer krsat bregasti i red drugi raboti. Nisto ne e kako porano

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Присутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #26 на: 05 Ноември 2023, 10:53:56 am »
Знам дека е за нова темата, ама да разгледаш некое Волво не знам како се движат цените за нови тие пообичните моделчиња не екстра луксузи, евентуално ако се нешто над буџет да го видиш на старо ама до година две со 30/40ккм, шо е спрема мене нова кола уште.
Можи нема да има еден куп дрангулии како корејците и слични, ама Волво е Волво, ќе си рајат поприлично долги години.

Убаво е волвото но поскапо, половно не сакам макар и со 5000км да е. Овој пат сум решен за ново

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 1664
« Одговори #27 на: 05 Ноември 2023, 11:03:54 am »
Nissan X-trail да спомнам пак?

Отсутен The Seventh Son

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 225
« Одговори #28 на: 05 Ноември 2023, 11:06:37 am »
Nissan X-trail да спомнам пак?

x-trail mnogu kvarlivi koli
moj blizok rodnina imase xtrail mu se rasipa aftomatskiot menjac za nekolku god
go odraa nekolku evropski bogorodici

Присутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #29 на: 05 Ноември 2023, 11:30:27 am »
Да не заборавам, што и да земам имам уште 2000еур трошок за сет бандажи зимски гуми каско и регистрација. Па не е лошо и 33/33500 да е возилото.