Автор Тема: Ford focus 1.8tdci 2006 problemi  (Прочитано 696 пати)

Отсутен Niko40

• Почетник
  • *
  • Пораки: 6
Ford focus 1.8tdci 2006 problemi
« на: 04 Јуни 2023, 15:00:12 pm »
Zdravo
Ke ve molam za iskustva i sovet..
Zdravo fordot go imam okolu dve nedeli,i nekolku pati pri palejne kolata pali i posle 2.3 sekundi se gasni,posle toa ja startuvam pak bez problem i si vozi bez problem.. i uste eden problem majstorot mi kaza deka voziloto pravelo nekoi zvuci kako da se rolerite na rebrast kais,no pripromenata gi pregleda i kaza deka ne bile tie i deka bi mozelo da se nekoi zategaci ili roleri od alternator no toa bi trebalo da go vidam so elekricar.
Dali nekoj gi imal ovie problemi ? Ke ve molam za mislejne sto bi mozelo da bidi problemot da ne trcam od majstor na majstor...
Pozdrav...

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2333
Одг: Ford focus 1.8tdci 2006 problemi
« Одговори #1 на: 05 Јуни 2023, 09:09:55 am »
Јас прво би проверил сензор на брегаста, како и филтер за нафта (знаеш кога е менуван последно)? Ако ја сервисираш сега, пошто гледам ти си и нов сопственик само две недели, посаглам сервис/мајстор би требало да дијагностицира што е проблемот.
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен Niko40

• Почетник
  • *
  • Пораки: 6
Одг: Ford focus 1.8tdci 2006 problemi
« Одговори #2 на: 07 Јуни 2023, 14:25:34 pm »
Fala na odgovorot
Vcera ja odnesov na dijagnostika imase dve greski od koi ednata pokazuvase nesto so egr ventil  ,pa ke vidam koj majstor porava ili cisti vo bitola,a vo tekot na nareden mesec ke gi promenam i filtrite i masloto...se nadevam deka nekoja od ovie raboti ke go resi promlemot 😁