@Bristleback И јас би ти го препорачал сервисот Виталеда, специјализирани за Рено-Нисан групација, побарај го Борис 070/912-000.
Под менување на ребраст каиш најверојатно мислиш на комплетен (голем) сервис со сите салтанати (каиши, водна пумпа, затезачи, масло и филтри), инаку нема логика само ребраст да менуваш
Tolku mnogu sto se specijalizirani mene na 1.6dci poradi falicna uljna pumpa mi preporacaa da smenam motor bidejki so remont moze da izlezat nekoj zaebancii i ke mi bide mnogu skapo.
Pumpata bese falicna, oil pressure se uklucuvase, nedela dena bese kolata kaj niv, se najdoa nekoi sitni delcinja vo karter, merea pritisok na uljna pumpa ok bil nema drugo mora remont ili nov motor.
Bev vo Niko servis mi ja vrati bez nisto konkretno da kaze, vo Reno Service Cair bev da se dogovirime dali ke se nafati remont da pravi, mi vika batali merenje na pritisok jas duri ne ja izvadam pumpata da ja vidam so oci deka e vo red ne otvoram motor, koga ja izvadi pumpata se vide deka perkite se skrseni na kraevite i delcinjata site do edno najdeni vo karter se od nea.
Spored muabetite covekov od Cair rabotel vo Reno zaedno so ovie od vitaleda toj bil mehanicar tie dvajca bile na priem na stranki.
Sega raboti sam so dete cirak.
Sent from my M2101K9G using Tapatalk