Автор Тема: Toyota Auris 1.6 Terra 2018 - Milan(Cdyane)  (Прочитано 12839 пати)

Отсутен cdyane

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 492
Toyota Auris 1.6 Terra 2018 - Milan(Cdyane)
« на: 26 Јануари 2022, 17:34:11 pm »
Како што и името кажуе збор е за Тојота Аурис од 2018 година, купена у Фебруари 2019 како тест возило со 900км од Тојота. Основно ниво на опрема кое богами не би рекол дека е баш основно. Од опрема има команди на волан, Блутут, Усб, Аукс класика, дигитална аутоматска клима, лед дневни светла, 3Д задни светла... има уште опрема ама ем ме мрзи да набројуем ем не можем ни да се сетим. :D Генерално за таа пара нуди доста и ја сум доста изненаден од колата. Моторот е 1.6 132 коња, што е баш мера за оваа каросерија. Изненаден сум пред све од звучната изолација, на брзини од преку 140km/h, освен повремено шум од ветерот се вози у тишина. Седиштата се удобни и профилирани од страна, на 350-400км пат уопште и не замара, барем мене не. Едино што би додал е греење на седишта. За бркање у кривини не е, има мултилинк да, ама вероватно ради зошто е на 15ки фелни и има помало меѓуосовинско растојание од Корола која пак слушам иде као по шини. Малу ми беше чудно зошто основата е иста ама што е туе е. Негативна страна е прегледноста, нарочито за у рикверц. Тоа додуше колку толку е решено со сензори. Јбг, како љубител не сум само корисник, имам доста "модификации" напраено на неа. Отом потом мада. Моментално е на 23.000км... Ова е коај е земена, тогаш и сега изгледот си нема врска.

Отсутен cdyane

• Јуниор
  • **
Одг: Toyota Auris 1.6 Terra 2018 - Milan(Cdyane)
« Одговори #1 на: 26 Јануари 2022, 17:52:48 pm »
Прво што се смени на колата беше уградња на паркинг сензори, ги стаев у ДОГ, ГТ ОЕМ паркинг сензори на фабрички места и богами излегоа како фабрички. Како што испратив ја бев уствари што има стаено такви сензори дека баш дента им стигнаа. После глупо ми беше што има 3Д лед светла назад а останатото пример жмигавците, стоп светлото и слично се обични па и тука паднаа некои модификации. Прво унутра е све у лед стаено, исто и у гепек како и рикверц светло. После ги стаев у лед стоп светлата а на крај и сите жмигавци како и на таблиците. Е после тоа богами одма друга кола. :)

Стоп светлата.

Еве како изгледа еден жмигавец лед а друг обичен.

Све у лед.

Отсутен cdyane

• Јуниор
  • **
« Одговори #2 на: 26 Јануари 2022, 18:03:37 pm »
Еве и некоја слика од моменталниот изглед со тоа што моментално ги нема ветробраните дека предните доста ми го намаљуаа видното поле кое и така е доста намалено. Има доста измени ама со време ќе се стигне и до нив. :)

Уште една од измените. :)

https://www.youtube.com/shorts/GWYaqeMBvFc?&ab_channel=SHORTS24x7

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6504
« Одговори #3 на: 26 Јануари 2022, 19:00:58 pm »
Зошто си ги масакрирал раткапните?

Присутен miksi

• Редовен
  • Пораки: 1451
« Одговори #4 на: 26 Јануари 2022, 19:03:42 pm »
Што е тоа 3D светло?

Отсутен cdyane

• Јуниор
  • **
« Одговори #5 на: 26 Јануари 2022, 19:20:20 pm »
Зошто си ги масакрирал раткапните?
Оригиналот ги имам, овие се други. Оригинал увек чувам, никад не преправам и слично. Инаку ги стаев овие дека ми се свиѓаа дека има доста пиано црни детали на колата. А за фелни не ми се даваат пари, ми побегнаа одлични од Аурис Хибрид и така...
Што е тоа 3D светло?
Се мисли на задните светла, со лед траките имаат посебен облик на светлата, наведов како 3Д од причина што у проспект така беше наведено. Пример видеото прво што е со светлата постаено.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55047
  • Махер
« Одговори #6 на: 26 Јануари 2022, 19:37:03 pm »
Бандаж и ксенон, ич муабет да нема.

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1814
« Одговори #7 на: 26 Јануари 2022, 20:12:58 pm »
Мене ми се сфиѓаат раткапните, некако стојат на бојата.

Отсутен cdyane

• Јуниор
  • **
« Одговори #8 на: 26 Јануари 2022, 20:17:33 pm »
Ксенонот апсолутно. Фабричката сијалица е жив очај... Моментално имам халогена појачана PIAA HYPPER ARROS HIR2, играв и со лед и све убоо со нив, е проблем беше што имам HIR2(9012) сијалица и таа као H4, и кратко и дуго у едно и со кратките се супер даваше и дистанца и све ама за дуго не осветљуеше у дистанца него само у страна и реков батали тоа, се вратив на појачаните, имам од PIAA уште едни у резерва и ми стигнаја бргу Philips X-treme Vision +150%... А ќе ми светне и за ксенонот само да се наканим треба, психијатријата да проработи. :D

За бандаж не сакам дека Дијаната ми е приоритет а и ако ставам ќе треба 17ка најмалу а со тоа и поскапа гума а пониска класа, а вака со 15ка за плус минус 60 евра имаш премиум гума... Чиста математика, не дека стварно не сакам. :D

Отсутен cdyane

• Јуниор
  • **
« Одговори #9 на: 26 Јануари 2022, 20:20:17 pm »
Мене ми се сфиѓаат раткапните, некако стојат на бојата.
И мене ради тоа, ем на бојата ем има пиано црни детали како на браникот напред, позади, лајсни пиано црни околу стаклата и стакла затемнети... У почеток не бев нешто посебно полуден по црни детали ама сега ми се ок. :)

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6919
  • French diamond
« Одговори #10 на: 26 Јануари 2022, 21:03:01 pm »
 Јас помислив кузнај какви измени си направил, ти уствари само сијалици си сменил  :D Убава си е Тојотата како кола, ама без бандаж џабе е се друго што ќе редиш.

Отсутен cdyane

• Јуниор
  • **
« Одговори #11 на: 26 Јануари 2022, 21:14:37 pm »
Само естетски промени. Не чепкам ништо механика дури е у гаранција, сум се уверил за жал дека од Тојота гаранцијата стварно функционира. :) Вистина дека редовното одржуење е поскапичко ама тоа е. :D

Присутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2710
« Одговори #12 на: 26 Јануари 2022, 23:54:52 pm »
Epa togas ke se iznacekas :) kolku godini e garancijata 7 ili.

Ubavo gi fuknale senzorite, precizni se, sto pari.

Отсутен cdyane

• Јуниор
  • **
« Одговори #13 на: 27 Јануари 2022, 11:38:16 am »
Гаранцијата е 6 години, негде до крај на 2023 му доаѓа дека прва регистрација е на 27 Декември 2018.

Интересно на 8500км приметив дека нешто влажи, испадна дека е семеринг на полуосовина. Малу почекав ама не рекоа ни А ни Б, сменија полуосовина и семеринг нормално све у гаранција. Е сеа наводно преку 140 коли имале исти проблем, знам за неколку Ауриси како мојот, дур чекав да средат гледам нова Ц-ХР ја вртат низ паркинг едно 30-40 круга, се паркираа и ај да видим што е, исто како кај мене семеринг и полуосовина а колата нова со 2км и нерегистрирана. Исто се има дешавано и у Србија...

Сензорите се супер, малу е проблем што нон стоп пиштат дека левиот и десниот се премногу странично поставени, на фабрички места се монтирани... За прецизни се прецизни, само да се навикнеш треба на пиштењето. :D Инаку 10.000 плус 1.000 денари фарбање. Ама се стварно супер, наместени се профи.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11749
  • Архитект
« Одговори #14 на: 27 Јануари 2022, 11:39:28 am »
Со здравје да се вози.

Прати некое линкче од каде си ги зел лед сијаличките за трепкачи и за штоп светло.