Како што и името кажуе збор е за Тојота Аурис од 2018 година, купена у Фебруари 2019 како тест возило со 900км од Тојота. Основно ниво на опрема кое богами не би рекол дека е баш основно. Од опрема има команди на волан, Блутут, Усб, Аукс класика, дигитална аутоматска клима, лед дневни светла, 3Д задни светла... има уште опрема ама ем ме мрзи да набројуем ем не можем ни да се сетим.

Генерално за таа пара нуди доста и ја сум доста изненаден од колата. Моторот е 1.6 132 коња, што е баш мера за оваа каросерија. Изненаден сум пред све од звучната изолација, на брзини од преку 140km/h, освен повремено шум од ветерот се вози у тишина. Седиштата се удобни и профилирани од страна, на 350-400км пат уопште и не замара, барем мене не. Едино што би додал е греење на седишта. За бркање у кривини не е, има мултилинк да, ама вероватно ради зошто е на 15ки фелни и има помало меѓуосовинско растојание од Корола која пак слушам иде као по шини. Малу ми беше чудно зошто основата е иста ама што е туе е. Негативна страна е прегледноста, нарочито за у рикверц. Тоа додуше колку толку е решено со сензори. Јбг, како љубител не сум само корисник, имам доста "модификации" напраено на неа. Отом потом мада. Моментално е на 23.000км... Ова е коај е земена, тогаш и сега изгледот си нема врска.