Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Drugari, smeniv MAF senzor, staviv originalen, ovoj so go izvadija bese marka BOSCH. Projdov edno 1500km turboto si rabotese i ne mi gasnese... Denes , pak pocna istiot problem da se javuva.. gasne pak na sred vozenje koga mu tekne.. pa ja gasam i palam i produzuvam so vozenje.... Turboto ne mi izgleda kako za reparacija.... Nekoj drug da ne imal slicen problem? 1.9tdi motor 2010g. Seat altea xl
Цитат: grigorj95 на 16 Март 2023, 21:57:11 pmDrugari, smeniv MAF senzor, staviv originalen, ovoj so go izvadija bese marka BOSCH. Projdov edno 1500km turboto si rabotese i ne mi gasnese... Denes , pak pocna istiot problem da se javuva.. gasne pak na sred vozenje koga mu tekne.. pa ja gasam i palam i produzuvam so vozenje.... Turboto ne mi izgleda kako za reparacija.... Nekoj drug da ne imal slicen problem? 1.9tdi motor 2010g. Seat altea xlИст мотор на Сеат Леон 2007, со палење гаснење се поправа, проблем излезе дека прави ЕГР вентил. Решение да се издува на високи обртаи 15 мин и се поправа...
Цитат: L на 17 Март 2023, 19:20:45 pmЦитат: grigorj95 на 16 Март 2023, 21:57:11 pmDrugari, smeniv MAF senzor, staviv originalen, ovoj so go izvadija bese marka BOSCH. Projdov edno 1500km turboto si rabotese i ne mi gasnese... Denes , pak pocna istiot problem da se javuva.. gasne pak na sred vozenje koga mu tekne.. pa ja gasam i palam i produzuvam so vozenje.... Turboto ne mi izgleda kako za reparacija.... Nekoj drug da ne imal slicen problem? 1.9tdi motor 2010g. Seat altea xlИст мотор на Сеат Леон 2007, со палење гаснење се поправа, проблем излезе дека прави ЕГР вентил. Решение да се издува на високи обртаи 15 мин и се поправа...Drugar, aj ako moze link da go kupam toj EGR ventil? Ili kako izlgeda? Dari e EGR dorseloviot ventil sto stoi??na usisnata grana?