Автор Тема: Половен Џип (со исклучок на crossover-и) или Седан над 2014/15 до 13-14К еуро?  (Прочитано 6111 пати)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
14000 беше по промоции, другар ја зеде за толку од салон. 1100 евра разлика нова со 8 години половна со 90+ иљади км.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
Каде ли ја виде нова за разлика од 1.100 евра?

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5928
Абе сеа ако со средно сум, ама 14000 за нова и 12900 за половна ваљда е 1100.

Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен cdyane

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 492
Во 2016 или 2017 ја зема кога веќе имаше некој период излезно од поновите короли.
Иначе за колата вака шо се имам возено и сум ја возел, немам замерки за моторот,  тивок, , фино си влечи и товарен и празен, потрошувачката е мн ниска, дефекти никакви низ годините досеа, едино шо имам замерка е шо стварно,  ама стварно е лимарија колата, грам изолација нема. Пример седев на задно седиште,  5 пати проверив да не е џам недозатворен,  бучавата од зимската гума се слушаше исто како надвор така внатре,  не пригушен звук.  Затварањето врсти исто. Општо галама се се слуша,  надвор да разговараат се слуша внатре како џам подотворен да има. Се решава со 200е изолација од амазон цела работа. И нема темпомат на едњн тон опрема внатре.

Ова за изолацијава не знам, ја Аурис имам редизајн читај Корола Хечбек Тера основна опрема и знам дека на редизајнот изолацијата со првата верзија е небо и земја. Ја можем за мојата да тврдим дека освен повремен шум од ветер, на 140, 150 се вози доста тивко(ќе стаем и видео без музика на зимски гуми и асфалт онака Скопје-Тетово каде што е подобар дел). Бензинец е у прашање 1.6. Веруем дека е така и со Королата со тоа што има и доста се жаља дека е на некои места соголена, дали дека е у Турска склопена или не, не знам. Сум се возел и од другар А3 2.0 тди 2014 и баш без музика ист дел успоредив отприлика е иста изолацијата иако не можеш да ги мериш една со друга.

https://youtube.com/shorts/H72hQShCfv8?feature=share

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Отсутен Mikius

• Легенда
Абе сеа ако со средно сум, ама 14000 за нова и 12900 за половна ваљда е 1100.

14.000 нова?
Кажувај каде ја виде за веднаш да однесам капар, да му се јавам на другарчето да му кажам дека сепак ја продавам и30 за 11.000 бона колку што ми нудеше, у ствари и ќе му симнам цена и ќе му ја дадам рамно за 10.
Оваква шанса за подновување со Корола не се пропушта.

Отсутен onslaught

• Почетник
  • *
  • Пораки: 18
Не би сакал да ги коментирам Тојота пошто не сум возел до сеа, само у Аурис сум бил ко совозач на два-три пати али вака низ град така да немав и многу прилика ни да осетам вожња али у глобала не ги сакам многу - највеќе ради изглед не сум многу фан на ваков извиен ентериер ниту пак екстериер :) не ме сфаќајте грешка вкусот е релативна работа сепак :-\

Отсутен onslaught

• Почетник
  • *
  • Пораки: 18
туку согласно дел од вашиве коментари за буџет и год отворив да видам и некој помал џип што би ми се допаднало прво вака на око, можда ќе подсоберам до кај 15к пример па мислев дали Mazda CX-3 овие модели над 2015/16 се океј, што мислите? јас вака на изглед само што можам да кажам лично за мене ми се перверзија  ::)

Отсутен Mikius

• Легенда
Абре имаш ганц нова Корола и тоа дизел за 14000, а ти ми гледаш 10 годишни Мазди за 15000 бона?

Отсутен vladic3110

• Сениор
Мики читаш погоре коментари за која година се збора  или лупеташ коментари онака?

Отсутен vladic3110

• Сениор
@cdyane Може да има разлика  хеч и седан, како кај многу други марки каде шо седаните биле сл гној квалитет и изолација, пример Меган 2, Пежо 206, она фиат типото како се викаше Линеа или нешто слично, сите сите се минус со изолација и склопувани во некоја вукојебина. Јас еве стварно често се возам во колата,  истиот дојам го имам, назад, напред моторот е тивок ама  назад све се слуша,  камче да подлетни како внатре се слуша дирек, никакво пригушување нема од изолација. Како само кај моторот во глобала да се потрудиле,  а може и одмајка да е и тој тивок.

Отсутен cdyane

• Јуниор
  • **
Искрено не знам когај била 14к Корола ама знам 2019 коај го земав Аурисот тој со основна опрема Тера со 1.6 мотор беше 13590 евра  плус 500 евра или 400 доплата за металик боја. Цената акциска дека баш дента им стигна новата Корола па чистеа залиха. Ако била за Аурисот 13590 акциска за бензин толку, за Корола дизел уште најмалу 2к евра поскупо. Имам и каталог негде да го побарам треба.

Отсутен cdyane

• Јуниор
  • **
@cdyane Може да има разлика  хеч и седан, како кај многу други марки каде шо седаните биле сл гној квалитет и изолација, пример Меган 2, Пежо 206, она фиат типото како се викаше Линеа или нешто слично, сите сите се минус со изолација и склопувани во некоја вукојебина. Јас еве стварно често се возам во колата,  истиот дојам го имам, назад, напред моторот е тивок ама  назад све се слуша,  камче да подлетни како внатре се слуша дирек, никакво пригушување нема од изолација. Како само кај моторот во глобала да се потрудиле,  а може и одмајка да е и тој тивок.
Не сум толку искусен, може си у право не викам не. Назад кај поткрилата е теписонска заштита а подвозјето со пластики е заштитено. Аурисот рецимо конкретно е состаен у Британија...

Отсутен Mikius

• Легенда
Мики читаш погоре коментари за која година се збора  или лупеташ коментари онака?
Ајде земи воздух, поклони се, и одново почни пред да кажуваш дека некој лупета, бидејки досега прочитав само од тебе лупетања.

14.000 нова Корола, кажувај каде ја виде.

Отсутен vladic3110

• Сениор
Епа јеби га на неколку пати пишав убаво кој кој за колку пари,  во која година, ама изглеа на браилово треба на адреса да ти дојди за да го прочиташ,  друго чаре еве не знам.

Едит: еве од новата генерација на Корола  цените во 2017, ова рачунај е една генерација постара.

« Последно менување: 28 Јануари 2023, 16:24:37 pm vladic3110 »

Отсутен Mikius

• Легенда
Епа јебига другарче, ти пиша дека цената на старата Корола која се продава денес е за 1.100 евра пониска од новата која твојот другар ја купил пред х години.
Јас така можам да ја споредам и со кљусевката што ја купи мој другар, и таа е Корола :)

За мене е логично да се спореди со денешна цена. ако веќе се коментира огласената цена на половна кола, а не со цена на нова од пред неколку години.

Присутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5197
Vo 2017ta kolickata vo market za 50e ke ja napunev sea ni so 100e nemozam.... Vi piea simo kolku vredele i kolku vredat sega parite

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk