Update:
Bev na vtoro mislenje, majstorov mi rece amortizerite se za menuvanje, zglob desno, plocki, ja izvozil kolata mi rece vlece ubavo ne cadi, nema simptom deka ima problem so turbina, a za mastenje demek site koli nad 10god ke mastat.
Mi rece toa so tece ne e ni ulje, mi rece voda e od prskalki najverojatno oti tie mi se zaebani(ne prskaat koa gi pustam tecat samo i go trosat sredstvoto po 5 prskanje), i u garaza odam da vidam flekite od uljeto, gi nema. Mi rece 100% deka e voda od bilo so, imalo nekoi kanali tamu zad gumite, i tocno na tie lokacii tecese. A i dodeka cekav majstorov od odmor da si dojde proveruev ulje jas, ne gubi kolata.
Nz so da mislam, valjda e taman kolava, e sea toa so e za menuvanje e potrosen materijal, mi rece amortizerite ne se menuvani od koa e kupena kolata, isto stabilizatori, plocki.
Kolata ja si ja uvezov sam od Germanija me cudese so naednas bi pokazala tolku mn problemi.
E sega redovni servisi si pravev jas, ali posledniot mal servis mi e pred 5,000km ali pominato e poveke od 1 godina, nz dali da pravam, oti preporacuvaat neli ili na 10k km ili 1nas godisno bez razlika kolku si ja vozel.